Full fart och håll dig undan

..det är så det är här hemma. Full fart av ett gäng blandade katter i åldrar och storlekar. Härligt.
Sitter nu och tittar på TV och ena stunden så springer Kronblom och Winnie och jagar varandra för att i nästa vända  vara Elvis och Boris eller varför inte alla på en gång. Den enda som inte hänger på är Kubiken. 
Dom har en runda dom springer, jockes rum - hallen- köket- vardagsrummet - vårat sovrum upp i sängen och tillbaks. Det blir en lagom runda och det är bara att hålla sig undan. 
Undrar hur det skulle vara om vi hade ett hus där dom kunde springa runt, runt.
    


/ Kina

Wilma

Wilma är på besök hos oss under några veckor. Hon verkar till största delen stortrivas. Mest ligger hon och sover och när hon inte gör det så vill Kumi leka. När Kumi är på lekhumör så går det inte riktigt att komma undan och det vet Wilma. Till en början var hon lite tafatt i sina försök, men då Kumi alltid går all in när hon leker så hade Wilma inget annat val än att göra det samma.
 
De senaste dagarna har det varit full fart på båda damerna. Först kommer Kumi och jagar Wilma och i nästa stund är det tvärtom. Kumi tycker det är jätteroligt och jag tror att även Wilma har lite småkul.
 
Wilma är en så otroligt mysig och fin katt om man bara ger henne chansen. Hon är lite blyg och försiktig och vill helst gosa på sina villkor. Hon vill sova nere vid våra fötter och när det är dags att vakna så kommer hon upp till oss och vill bli kliad bakom öronen. När hon tycker att det gått för långt mellan gosstunderna så sitter hon och lockar på oss med små pipande ljud.
 
Wilma är katten som så gärna vill gosa hejvilt, men som inte riktigt vågar släppa loss.
 
 
/Sandra

Lekfarbror

Elvis var till en början väldigt skeptisk till att kattungarna skulle bo hemma hos honom. Han morrade och fräste och var faktiskt riktigt tjurig under hela den första dagen. Sen hände något. Elvis upptäckte att kattungar kunde man leka med. Så han tog på sig rollen som lekfarbror och underhöll ungarna för fullt medan Kubiken kunde ta det lugnt. Bredvid satt Boris och var avundsjuk för han var ju van vid att ha Elvis för sig själv.
 
När jag var hemma för några veckor sedan så kunde man verkligen se på Elvis hur roligt han tyckte det var med alla små busfrön som for runt. Han sprang efter dem, hade koll på vad alla gjorde och ville mer än gärna försöka krypa upp bredvid kattungarna för att sova. Jag hade liksom inte föreställt mig Elvis som en mys- och lekfarbror, men han motbevisade mig. Fick han bestämma så skulle det väl komma kattungar på löpande band där hemma hos mamma.
 
På bilderna nedan leker han med Melvin.
 
 
 
 
/Sandra

Totte är killen med stort tålamod

Efter att bloggen den senaste tiden nästan bara handlat om kattungarna så måste jag nu skriva några rader om denna enastående katt TOTTE.
Han som nu är 10 år och den äldste av katterna har fått acceptera många katter genom åren och det har han gjort på ett tålamodigt sätt.
Nu har vi haft en kattmamma med 4 ungar här och Totte accepterar dom utan protester sen kanske han inte är den bästa lekfarbrorn men han tycker dom är OK.
Han har upplevt Wilma, Elvis, Tage, Boris, Kumi och tyckt att visst dom får bo här.
Det är bara 1 katt han inte accepterade och det var Oskar som vi hade under några år, vet inte vad som hände men det funkade bara inte.
Så nu när jag tänker efter så vill jag bara tala om att Totte har ett så stort katthjärta och bara accepterar alla fyrfotade som kommer in i familjen.

Här sitter Totte till vä och äter snällt ihop med Elvis.



/ Kina

Elvis är ju för rolig

Kattungarna som idag flyller 12 veckor snuttar på sin mamma då och då och ofta har dom publik av Elvis och Boris som nästan ser lite avundsjuka ut.
Idag kunde inte Elvis hålla sig, han kom närmare och närmare och tillslut låg han där med ungarna, inte för att han vill snutta (tror jag) men han låg där i högen och myste. 
Han är för go den där Elvis killen.



/ Kina

Winnie samlar pluspoäng

Winnie gör husse stolt genom att visa intresse för Battlefield 3.
 
 
 
 
/Sandra

Melvin ökar i pris

I helgen var jag hemma hos mamma och hälsade på kattungarna. Melvin flyttar ju snart och då ville vi passa på att säga hejdå. Melvin var på sitt vanliga bus-humör.
 
Först satt han oskyldigt och tittade på mig.
 
I nästa stund hoppade han upp på mitt ben och rev hål i mina jeans. Man borde kanske öka priset för honom med några hundralappar som kompensation.
 
/Sandra

Veterinär besök

Så har kattungarna fått sin första vaccineringsspruta. Att packa ihop ett gäng kattungar och åka med till veterinären trodde jag skulle bli ett jätte pyssel. Oj vad fel jag hade, dom var ju så duktiga och lugna. Väl framme hos Hasse så kollade han igenom dom och tyckte dom var ett härligt och fint gäng. 
Charlie och Lina har ju navelbråck som jag varit lite orolig för men Hasse kollade och kom fram till att det inte var så farligt utan det kan åtgärdas när dom ska kastreras. Melvin och Winnie har inga bråck utan är fullt friska. 
Så var det dags för en varsin spruta och Melvin fick sin först. Eftersom han är den som är först jämnt och tuffast så fick han börja men oj vad jpbbigt han tyckte det var. Han morrade och pep och försökte bita Hasse i fingret. Dom andra 3 sa inget eller gjorde inget så störst och tuffast är inte det i alla lägen. Lilla gubben då ;)
På fredag flyttar Melvin till Sofi och Jens och det kommer att blir tomt, Lina kommer succesivt att flytta ner till mamma och pappa. Winnie blir kvar några veckort till. 
Kommer att bli både skönt och tomt när dom flyttar.

/ Kina

11 veckor

 
 
Charlie.
 
Winnie.
 
Wega.
 
Melvin.

/Sandra

Mr Barnaby, jag och Elvis

Jag tycker om serien Morden i Midsomer och det är jag inte själv om. Härom kvällern när jag satt och tittade så hoppade Elvis upp framför TV:n och som han tittade.... Han satt fler minuter och följde gubbarna, eftersom jag var rädd att han skulle riva till TV skärmen och dels satt han i vägen så tog jag bort honom, flera gånger kan jag säga. 
Han hoppade upp jag lyfte ner honom och han hoppade upp, så där höll vi på ända tills det blev reklam. Då tröttnade han och gick sin väg. Alltså är det inte bara jag som är förtjust i Mr Barnaby



/ Kina

Kumi SKA titta på musikvideo

Kumi tycker om att titta på andra djur. Det kan vara på tv:n, datorn eller att hon sitter och kikar ut genom fönstret på hundarna som passerar utanför.
 
För några dagar sedan stoppade jag på mig ett par hörlurar och startade en musikvideo på datorn där det är hundar som medverkar. Kumi tycker om att ligga där det är varmt och för att undvika att få en katt liggandes på tangentbordet så fällde jag ner skärmen en bit (jag har ju då en laptop). Sedan gick jag i väg och pysslade med annat. När jag någon minut senare kom tillbaka höll jag på att dö av skratt. Kumi hade nämligen uppmärksammat att det var något spännande på datorskärmen så hon hade pressat in sitt huvud för att kunna se bättre. Jag hade alltså en halvliggande katt på skrivbordet med huvudet inkört i datorn som nyfiket studerade hundarna som sprang runt på skärmen. Det är så typiskt Kumi!
 
/Sandra

Elvis har fått en ny roll

Elvis har tagit sin nya roll på stort allvar här hemma om det är en storebror eller pappa roll är jag lite osäker på men
oj vad han är med kattungarna.
Han busar, äter med dom, går efter dom ja han har koll kan man säga.
Häromdagen så hittade jag han och Melvin liggandes i samma påse, trångt och mysigt såg det ut.
Boris är mer avvaktande men så ibland kan han inte hålla sig utan busar med gänget men att lägga sig med en kattunge och mysa skulle han inte göra. Där går gränsen.
Kubiken bryr sig inte så mycket utan låter ungarna lära sig och ta konsekvenserna av det hela själva.
Hon är så himla klok katt mamma.
 




/ Kina 

Kalle

Nedan ser ni Kalle. Han är mormor och morfars katt och Wegas blivande kompis. Han är modell äldre och ganska så speciell. Han tycker till exempel inte om när mormor och morfar har gäster och han blir extra upprörd om de väljer att stanna för länge för när Kalle blir trött så vill han sova på morfars mage och det går ju inte om de har folk på besök. Så han brukar sätta sig på golvet bredvid gästerna och stirra på dem tills de känner sig obekväma.
 
För ett tag sedan trodde vi att Kalle var borta för alltid. Han försvann nämligen och kom inte hem på flera veckor. Morfar tyckte att det var oehört jobbigt, för Kalle är inte en katt som bara går i väg. Han och mormor plockade undan både kattlådan och kattskålarna eftersom allt kändes så sorgligt och hopplöst. Men så en dag kom han plöstligt tillbaka igen. Han var mager, hungrig och skrek en massa, men verkade vara frisk och utan skador. Än så länge håller han sig hemma och tar igen sig efter sin strapats. Enligt mormor så är han inte ett dugg sugen på att lämna huset. Han vill bara äta och gosa med morfar.
 
Bild på Kalle tagen för några år sedan.
 
Bild som mamma tog när han nyss hade kommit hem..
 
/Sandra

Winnie

Som mamma skrev för några dagar sedan så ska Kumi få en kattkompis. Vi har ju haft Wilma på besök då och då och det verkar uppskattas, men nu blir det alltså en kompis av det mer permanenta slaget. Vi hoppas givetvis på att det hela ska gå bra och att båda kommer ha superkul tillsammans.
 
Kumi älskar ju att leka med andra katter (förutom Elvis och Boris) och nu är ju drömmen att hon och Winnie ska kunna släppa loss ordentligt med varandra. Det ska bli otroligt spännande att se vad Kumi tycker om det här.
 
Här nedan ser ni några bilder på charmtrollet som togs innan hon och de andra flyttade ut till mamma. Hon är så galet söt och jag kan knappt vänta tills det blir lördag så vi kan åka och hälsa på henne.
 
 
 
 
 /Sandra

Film från förra helgen

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem från utställningen i Borlänge och här får ni en filmsnutt som visar hur det gick på lördagen. Mamma var duktig och pratade om förväntningar, resultat och jobbiga situationer. Elvis hade givetvis en hel del att säga han också.
 
 
/Sandra

Inspirerad av sin mor

När kattungarna fortfarande bodde hos mig och Basse så var det verkligen fullt fart dygnet runt. Det var i alla fall så det kändes.
 
Jag minns speciellt en gång då jag var själv hemma med kattungarna. Kubiken hade den fula ovanan att hoppa upp vid spisen för att snoka efter ätbara saker. Detta hade naturligtvis Melvin koll på och när jag var i full färd med att plocka bort kattungar från vårt Xbox så hördes det plöstligt ett prasslande ljud. När jag kikade upp från golvet fick jag se att Melvin hade tagit sig till spisen, via skrivbordet, och att han hade hittat våra pizzarester från kvällen innan. Han var inte det minsta finkänslig utan plöjde bara rakt igenom allt.
 
 
 
Vem av kattungarna tror ni snabbast lärde sig vad öppnandet av en kylskåpsdörr innebar?
 
/Sandra

Kattungarna 10 veckor

Idag fyller kattungarna 10 veckor och dom växer och växer. Inser nu när dom snart ska flytta att jag skulle aldrig kunna bli en uppfödare. Vilket trauma varje gång en kattunge flyttar näe usch vad jobbigt. Nu har jag det ganska bra för alla flyttar till folk jag känner och jag vet att jag kommer att kunna träffa dom och följa deras liv
 
.Wega som sen blev en Märta som sen blev Lina flyttar om 2 veckor till mamma och pappa. Ja hon flyttar dit succesivt eftersom pappa har tufft med sin astma men det ska nog gå bra om vi tar det lite lugnt. Deras katt Kalle har träffat Lina och dom kommer redan överrens så allt kommer att bli jätte bra tror jag.


Charlie som kallas Kronblom här hemma eftersom han är lite mer av den bekväma typen kommer att stanna kvar här hemma med oss. Han är den lugna typen som alltid är med på allt men gärna några steg bakom utifall det skulle vara något otäckt. 
 
Melvin är killen som från början varit störst och tuffast och är det fortfarande. Han är verkligen på när det gäller allt. Kan du inte stänga kylskåpet beror det på att Melvin är där, kan du inte stänga någon dörr så är det för att Melvin är där. Han har också redan smitit ut, sprang bara rakt ut utan att veta vad som väntade. En tuff men otroligt härlig kille. Han flyttar till Sofi och Jens i Västerås och jag är övertygad om att han kommer att få det toppen och en härlig utmaning för honom att få bo ihop med två fina rex katter.
 
Winnie är ju bara fröken fin....hon gör inte så mycket bus utan går mest runt och ser söt ut. 
Hon kommer att flytta hem till Sandra och Basse och det är ju toppen. Kumi och hon kommer att få det så roligt ihop och det bästa är att jag får vara kattvakt åt dom då och då. Oj vad jag ska skämma bort dom ..... 



/ Kina
 
 
 

Mat är gott

Om man är liten och söt får man sitta på bordet och äta här hemma. Utfodring sker lite här och där eftersom mamma Kubik har lite svårt att dela med sig mat till sina barn. Tur att hon inte är min mamma ;)
För övrigt är hon en toppen mamma som pysslar om och ser till sin barn. Dom kan vara ganska hårda på henne men hon står ut med det mesta. Märks ändå att hon börjar släppa dom mer och mer och ofta får dom klara upp situationerna själva som dyker upp med dom andra katterna. 
Fast skulle det bli allvar tror jag Kubiken är där snabbt som den....hon har mer koll än vad man tror.
 




/ Kina
 

Kattutställningen

Som jag skrev tidigare så var vi på kattutställning i helgen. Det jag minns tydligast är att Elvis tog en ny titel samt att samma Elvis höll mig vaken större delar av natten på hotellrummet. Han skrek, han klättrade och han bet mig i fötterna. Till slut blev jag en aning irriterad och väckte mamma som fick ta hand om sin katt. Det innebar att hon sömnigt gick upp och med släpig röst sa åt Elvis att han inte fick klättra på tv:n. Sen tog hon med sig honom till sängen och somnade om. Tyvärr gällde de där två sista orden inte Elvis som istället fortsatte med sina hyss. Jag var duktigt trött dagen efter.
 
 
 
 
Jag passade även på att filma en del under helgen, så vi får se om jag lycka knåpa ihop en liten snutt att lägga ut här på bloggen.
 
/Sandra

Frukostdags

Kattungarna och mamma Kubiken har nu succesivt flyttat ut ur Jockes rum, dörren är öppen på nätterna och dagarna. På nätterna sover dom dock i hans rum i alla fall.
Lådan är också kvar men jag ska nog flytta ut den i hallen i helgen. Maten serverades i dag i köket och det var ett hungrigt gäng som intog skålarna.
Dom ser så härliga ut när dom äter och trmpar runt bland skålarna.
/ Kina

Jag och Kumi tittar på bakprogram

Jag satte mig i soffan för att kika på ett avsnitt Hela Sverige bakar. Jag tog med mig Kumi för att få lite sällskap. Först lade jag henne på en filt alldeles bredvid mig, men hon tyckte inte att hon kunde se skärmen så bra därifrån, så hon bytte sida.
 
"Jaha, ska de baka cupcakes?", säger jag.
"Jo, det verkar som det", svarar Kumi.
 
"Och så all denna frosting. Jag som inte ens gillar frosting", påpekar jag.
"Nämen, vad säger du? Frostingen är ju det godaste!", svarar Kumi.
 
"Oj, oj, den där cupcaken såg lite konstig ut", kommenterar jag.
"Ja, den ser inte alls ut som en cupcake. Mer frosting ska det vara!", svarar Kumi.
 
Tänk att man har en katt som kan så mycket om cupcakes.
 
/Sandra