Avundsjuka Elvis

Finns inga katter som är så avundsjuka som Boris och Elvis. Just nu är dom sååå sugna på en plats på byrån som Stefan gjorde i ordning till Kumi. För en stund sen hittade jag Elvis där och Kumi fick vackert ligga nedanför och titta. Nu gick det nog inte så stor nöd på henne för hon nästan låg i matskålen och kunde då inte missa när det blev påfylld. Elvis kom på att den där platsen var så bra. Få se om Kumi lyckas återta den .....



/ Kina

Kumi tillbaka

Kumi är tillbaka och ska vara här över sommaren. Första dygnet så såg jag inte till henne så mycket men nu är hon sig likt igen. Det märktes idag då hon helt plötsligt befann sig bakom mig när jag lagade mat, lite lagom tiggandes.... det knasiga är att när hon får något så duger det inte. Jag har också en svart/vit skugga bredvid mig när jag går in i vårat sovrum för det kan ju tänkas att det vankas lite torrfoder.... oftast inte tyvärr. Har ju en tunna med torrforder står där och det vet Kumi men hon har den kroppshyddan som gör att man får inte mat när man vill. Det är för hennes eget bästa men jag tror inte hon är med på det riktigt, egentligen förstår jag henne tänk om någon sa till mig att jag inte får mat när jag vill för mitt eget bästa. 

Golf

Kumi är numera väldigt intresserad av golf. Hon såg faktiskt hela sändningen och när den var slut så gick hon och lade sig inne i sovrummet. Det är fantastiskt vilka intressen den där katten har. Snart kommer hon väl vilja att vi ställer matskålarna vid tv:n så hon kan titta och äta samtidigt.



/Sandra

Snabbesök av oriental



I söndags fick jag ett snabbesök av Elvis och mamma. De hade varit på utställning och bestämde sig efteråt för att kika förbi en liten stund. Elvis verkade tycka det var skönt att få komma ut och sträcka på sig. Han sniffade sig igenom hela lägenheten och lekte med nästan samtliga av Kumis leksaksråttor. Kumi gömde sig mest inne i sovrummet och såg bekymrad ut. Hon är ju inte så förtjust i att mamma dyker upp eftersom brukar innebära bilfärd. Denna gång slapp hon och så fort mamma hade åkt hem så blev hon normal igen.

På onsdag kommer hon i alla fall inte undan för då ska vi packa in halva lägenheten i en bil och åka ut till mamma för att fira midsommar.

/Sandra

Aj aj

- Det börjar bli dags att klippa klorna på Boris
- Ja jag vet ska göra det om en stund......
En dag senare
- Har du klippt klorna på Boris, låter som han går med högklackat...
- Javisst ja det glömde jag, ska göra det om en stund
En stund senare eller typ någon dag senare
- Aajjj fan det där sved, har du inte klippt klorna ännu ??

En dialog som utspelar sig mellan mig och Stefan. Det ligger på min lott att klippa klorna och i flera
dagar har mitt favorit uttryck kommit.
- Javisst ja det glömde jag.

Nu ligger Boris och jag pyrt till :))

Känns skönt att det inte var min "tutte" som blev utsatt.



/ Kina

Katt på väg...

När jag var i Uppsala tidigare tog jag ett kort på en härlig skylt vid ett övergångställe. Klart det finns sådana övergångar i Pelle Svanslös staden.
En sådan skylt skulle jag vilja ha här hemma också, vet inte om bilarna skulle sakta ner men kanske lite i alla fall. Skylten visar ju att det finns katter i området.



/ Kina

Tv-favoriter

När Basse spelar tv-spel så ligger Kumi bredvid och tittar på. Hon fastnar ju ibland framför tv:n den där katten. Hittills har hon visat störst intresser för:

* Tv-spel. Främst Battlefield.
* Skidskytte. Det är lite utav en storfavorit faktiskt. Tittar man på detta kan hon ibland bli så till sig så hon hoppar ner från soffan och springer fram och sätter sig alldeles nedanför tv:n. Ibland har hon ställt sig på bakbenen och försökt tassa omkull skidåkarna.
* Djurprogram. En gång var det antiloper på tv:n och när de sprang runt på savannen blev Kumi väldigt intresserad.

Nu ikväll slog jag igång ett djurprogram som handlade om björnar. Kumi gick bananas och stod med framtassarna upp på tv-bänken och tittade med stora ögon. När björnen gick längs med tv-skärmen så sprang hon och flyttade efter. När det kom en varg så försökte hon tassa till den. Stöddig katt man har.

Efter nästan 20 minuter kunde hon inte hålla sig ifrån att hoppa upp bredvid tv:n för att kika bakom den. Hon såg så snopen ut när det inte fanns något djur där bakom. Snabbt stack hon fram huvudet på framsidan för att konstatera att björnarna var kvar, och det var de. Hon drog då tillbaka huvudet för att återigen kika bakom tv:n. Stackaren var så förvirrad. Hon satt i alla fall och såg färdigt på hela programmet. Tur vi inte har Animal Planet för då skulle hon väl vilja att vi hade på det jämt.

Det ska bli spännande och se om hon är intresserad av fotboll nu när EM snart drar igång.




/Sandra

Den som kan uppfostra Boris och Elvis

Som många vid det här laget vet så är Boris och Elvis ganska jobbiga med andra katter. De är inte elaka på något sätt, de får bara för sig att de ska leka med allt och alla. Att de sedan verkar ha oändligt med energi gör ju att de andra katterna tillslut ledsnar. Totte och Wilma brukar mest försöka springa undan, men en katt som inte drar sig för att uppfostra dessa två pojkar är Kumi. Vem annars? Hon är ju trots allt superkatten nr 1.

Kumi har ett litet extra ont öga till Boris när det kommer till att sova i sängar. Han började nämligen leka med hennes svans en gång för länge sedan och där gick gränsen tyckte Kumi. Snabbt lade hon sin arm runt hans hals och med sin fria tass slog hon honom hårt i huvudet upprepade gånger. Stackars Boris såg nästan groggy ut efteråt. Så när jag och Kumi nuförtiden ligger i sängen och Boris hoppar upp så brukar han bli alldeles platt och ge ifrån sig små ynkliga ljud. Kumi brukar mest bara se irriterad ut.

En gång låg jag i en säng ute hos mamma och läste. Kumi låg bredvid och vi hade det väldigt lugnt och mysigt. Då hoppade Boris upp nere vid fotänden. På den här tiden hade Boris fula ovanor som att klättra på folk och flyga på dem i ansiktet. Han ville inget ont tror jag, snarare busa. Detta var innan mamma hade skaffat Elvis, så han hade lite för mycket energi över. Jag såg i alla fall hur Boris gjorde sig redo för att attackera mitt ansikte. Han tog sats och kastade sig framåt. Jag hann tänka att det här kommer göra ont. Från sidan hoppade då Kumi upp och använde sin berömda höger till att få tag i Boris. Hon tryckte ner honom i täcket och började hejvilt slå på honom. Boris sprang iväg ut ur rummet och Kumi lade sig genast till rätta och försökte somna om.

Elvis har också fått sig en omgång. Den gången låg Kumi på soffan och sov. Elvis tyckte då att det var brukligt att springa rakt över henne. Kumi blev förbannad och snärtade till honom ordentligt. Elvis drog i backen med ett brak.

Hon blir bara arg när de stör henne. Vanlig lek är hon gärna med på. Ibland är det till och med hon som startar leken. Oftast är Boris inblandad eftersom han är så tacksam att få igång.

/Sandra

En vän på avstånd

Kumi är den där katten som tycker om att vara med andra katter, men som samtidigt verkar trivas bra med att vara ensamkatt. I dag lyckades hon med att få lite av varje, för när hon hoppade upp i vardagsrumsfönstret så fick hon nämligen syn på en katt som satt i fönstret i en lägenhet snett ifrån våran. Detta var oerhört spännande och hon hade full koll på grannkatten som nog tyvärr inte ens såg henne.

Tänk vad kul det hade sett ut annars. Två katter som sitter och stirrar på varandra dagarna i ända. Dessvärre brukar de flesta åka hem under sommaren, så den där katten försvinner kanske snart. Vi ska faktiskt också röra på oss om några veckor. Då bär det av hem till mamma för att tillbringa en del av sommarlovet där. För Kumis del så innebär detta att hon får kattsällskap, ett stort hus att springa runt i och att min mamma kommer ge henne alldeles för mycket mat. Precis som vanligt alltså.


Såhär nöjd var hon senast vi var hemma hos mamma. Kan ju nämna att matburken stod två meter bort och att Kumi vaktade den ganska så intensivt. Mamma fick nästan lite ångest varje gång hon skulle gå in i sitt sovrum utan att ge Kumi mat.

/Sandra

Katt med ångest....

Tydligen framkallar jag ångest hos Kumi när jag är hemma hos henne, hur kul känns det !!!
Har sovit över hos Sandra och Basse och Kumi har inte tyckt om det hon har knappt visat sig och när hon kommit fram är det med stora ögon och någon sorts rädsla i den.
Men det är ju bara mormor..... skiter hon i kan jag säga. Sandra kom på att det nog är för att hon tror jag ska ta med henne hem till oss, det tycker hon i och för sig inte är så tokigt för här hemma finns det obegränsat med mat utan det är att fångas och sättas i en bur och sen åka bil som är så jobbigt för henne.
Nästan så jag hörde ett stort PUH från henne när jag gick ut genom dörren och lät henne vara.
En dialog utspelades när jag skulle åka mellan Sandra och Basse
- Vem är du
- Jag är Döden
- Kommer du för att hämta mig?
Det skulle alltså vara Kumi och jag !!!!!

/ Kina