En favoritgäst tittade in

Fick en gäst här om kvällen, om man nu kan kalla sin son för gäst !! Nä han är ingen gäst men katterna blir så glada när han kommer hem och hälsar på. Mest glad blir Elvis som har ett speciellt förhållande till Jocke. Dom bara är som ett liksom. Så när Jocke la sig på soffan så naturligtvis var Elvis på plats och boade in sig ganska snabbt. Båda killarna trivdes kan man säga :)

 
/ Kina

Det kan ju tappas något !!

När jag närmar mig spisen för att fixa till mat ja då kommer det nästan alltid någon katt och kollar läget. Det har ju hänt att jag tappat något som kan tänka sig passa den nedanför. Igår när jag stod och lagade lite mat hade jag 3 st som övervakade det hela. Hos oss får dom vara på bordet och det är därifrån det var spaning. Tyvärr för deras del så tappades det inget denna gång :) 



/ Kina
 

Ett hjärta

I lördags var det ju alla hjärtans dag och vi passade givetvis på att ge våra katter lite extra uppskattning. Kumi älskar att bli borstad så hon fick en ordentlig genomborstning. Till Winnie och Wilma hade vi köpt deras favoritgodis som vi sedan gömde och slängde runt i lägenheten så att de fick jaga och leta.
 
Det blev en lyckad dag. Så lyckad att någon av katterna till och med satsade på att ge lite kärlek tillbaka genom att kissa ett hjärta i kattlådan.
 
 
/Sandra

Tillbaka blick

Sitter och tittar på lite gamla kort och hittar då detta uderbara kort på Wilma från 2004. Hon är bara en kattunge här på kortet, så liten och söt. En saccosäck har blivit den bästa liggplatsen för tillfället, och hon ligger verkligen och njuter.

 
En liten sötnöt till tjej, som är så fin och vacker fortfarande.

/ Kina

Att alltid ha någon

Hemma hos oss är man aldrig själv, det blev så när Elvis och Boris kom in i familjen. Dom är av rasen siames och oriental och deras ras är väldigt social. Det märks kan jag säga, där du är där är dom. Gå in i ett rum och stänga dörren (toan) accepteras inte, plocka i och ur diskmaskinen då är dom med, gärna i. Ska du vara i garderoben ja då är grabbarna också där. Ibland får jag lätt utborott men oftast är det så underbart att ha dessa killar omkring sig, sitter vi äter/fikar så visst är dom med där också. Elvis hittade en väldigt mysig plats härom kvällen när jag satt och fikade, han tar då ingen hänsyn utan la sig till rätta på min arm och där låg han och myste, sen att jag satt och fikade struntade han fullkomligt i. Det är då man känner den där otroliga katt kärleken.



/ Kina
 

Ouppskattad frukost

När kattmat senast inhandlades så fanns inte den vanliga sorten vi brukar köpa. Därför fick det bli ett annat märke och jag hoppades att våra katter skulle tycka att det var okej för denna gång.
 
När jag nu imorse skulle ge katterna mat så såg jag att vi ändå hade några förpackningar av den vanliga sorten hemma, men så tänkte jag att i och med att det är fredag så vore det kanske lite festligt för katterna att få prova den nya till frukost. Kumi är alltid den som är mest angelägen när det kommer till frukost medan Winnie, och framför allt Wilma, är lite mer sansade.
 
När jag tog ut maten ur skåpet och Wilma och Winnie fyck syn på förpackningen så blev de som tokiga. De skrek, de klättrade och betedde sig inte alls som de brukar. Winnie hoppade till och med upp på köksbänken, vilket hon väldigt sällan gör. Jag hann knappt får ner maten i deras skålar förrän de var där och glatt smaskade i sig.
 
Dock var det en som var otroligt missnöjd med dagen frukost.
 
Kumi gick fram och sniffade lite i skålen och bemödade sig inte ens med en provsmakning.
 
Hon tog sedan en liten runda för att se om de andra hade fått samma mat i sina skålar.
 
När hon insåg att det var detta som serverades denna morgon blev hon inte alltför förtjust. Var fanns den riktiga maten liksom?
 
Hon såg så besviken ut och efter att ha stirrat på mig en stund så gick hon helt enkelt iväg till soffan för att ligga och kika ut på omvärlden istället. Jag fick så dåligt samvete att det inte dröjde länge förrän jag hade öppnat den vanliga sorten också. Kumi åt som hon brukade och sen var allt frid och fröjd.
 
/Sandra

Nattbusarn

Under hela denna vecka är Basse och åker skidor i Alperna. Han har nu varit borta i några dagar och katterna verkar inte det minsta brydda över det. Den enda det märks lite grann på är Winnie. Varje natt har hon en ohygglig överskottsenergi och jag tycker det är helt okej att hon går bananas så länge jag slipper stå i centrum. Tyvärr verkar hon älska att leka med mig medan jag sover. Hon studsar på mig, sticker in tassar under täcket, smånafsar på mina fingrar och försöker ständigt tvätta mig i ansiktet. Hon tycker om att sätta sin tass på min näsa och när jag puttar bort den så kommer den lika snabbt tillbaka och hon verkar bara tycka det är roligt. Att bita tag i snörningen på mina pyjamasbyxor är också populärt och det känns ju lite så där halvskumt att någon försöker dra iväg med en när man sover.
 
Jag har lekt med henne som vanligt, men kom igår på att den andra personen som också brukar lägga ner mycket tid på lek inte är här. Vilket innebär att bara för att jag gör min del så är det inte tillräckligt eftersom hon är van vid dubbelt så mycket i vanliga fall. Idag ska jag därför försöka ligga i. Vi har redan hunnit leka du-får-inte-bita-sönder-kläder-i-garderoben två gånger.
 
Trots att hon kan vara lite påfrestande så kan jag inte annat än tycka om henne hur mycket som helst.
 
 
/Sandra

Ett roligt katt citat jag hittade..

Satt på eftermiddagen och surfade runt lite här och där när jag kom över det här kattcitatet. Tyckte det var bra och kopierar det och delar med mig. Stämmer ju helt eller hur ?

Av alla kattleksaker är människan den bästa. 

En mångsidig leksak, delarna kan röra sig i nästan vilken riktning som helst . 
Den kommer färdigmonterad och den låter när du hoppar på den.

 



/ Kina