Med en tass på axeln

Igårkväll halvsatt jag vid kattlådorna som jag alltid gör när jag gör rent dem. Jag hade låst om mig och var helt inne i det jag höll på med när jag plötsligt kände hur något nuddade min axel. Jag blev så rädd att jag höll på att slå kattsandsspaden i ansiktet på mig själv. Jag tittade upp och det visade sig att jag inte var det minsta ensam inne på toaletten. På bänken ovanför kattlådorna befann sig nämligen Winnie och hennes tass, som nu vilade mot min axel, möjliggjorde att hon kunde få en ännu bättre överblick över vad jag egentligen hade för mig där under. Så jag fick sällskap kan man säga. Winnie gillar det här med sand och blir helt till sig så fort hon hör någon krafsa i den. Wilma och Kumi är inte lika roade eftersom detta innebär att de kan vänta sig en uppspelt Winnie väntandes på utsidan så fort någon av dem använder lådan.
 
 
/Sandra

Några som har koll

Ute hos mamma är man alltid övervakad när man rör sig utomhus.
 
 
/Sandra

Dutt

Winnie är väldigt medveten om vad som väntar när klockan ringer varje morgon. Är hon inte i sovrummet så kommer hon farande och ligger hon bredvid så sätter hon sig genast upp, gäspar och tycker att det här med att ligga och dra sig är ett märkligt påhitt. Därför blev hon inte alltför nöjd över att jag råkade trycka på snooze cirka tio gånger imorse.
 
När en och en halv timme hade gått fick hon nog. Hon satte sig bredvid min arm och började dutta på den. Yrvaket kikade jag upp, såg att det var Winnie och lade ner huvudet på kudden igen för att somna om. Winnie duttade bestämt igen. Denna procedur utspelade om och om igen tills jag vaknade till ordentligt. Hon verkade så nöjd över att få upp mig och nu gäller det bara att hon inte kommer ihåg det här alltför bra för jag vet inte om jag vill bli uppduttad varje morgon.
 
 
/Sandra

I rastgården del 1

Under påskhelgen var det finfint väder och det innebar att de lite mer "tunnpälsade" katterna kunde få komma ut en sväng.
 
Elvis var till en början väldigt förundrad över det här med att gå runt på jord.
 
Boris var ganska så rejält upprörd på mamma som hade mage att lämna honom i rastgården för att sedan sätta sig själv en bit bort på utsidan.
 
Elvis hade väl ungefär samma tankar gällande min bror.
 
Efter en stund bestämde sig Boris för att undersöka rastgården lite närmare. Här har han precis varit och kikat in under huset. Totte hade hela tiden koll på sina gäster och blev rejält upplivad av lite besök.
 
Lina var också ute en sväng och var den som tycktes njuta mest av solen.
 
Med in i rastgården följde även Charlie som verkade tänka "Alla andra är ju där!". Han hittade snabbt matskålar som han såg till att tömma innan han tyckte det var dags att gå ut igen.

/Sandra

Långfredag

Jag, Basse och katterna har tagit oss ut till mamma för att fira påsk under helgen. Detta innebär att Kumi bor med oss nere hos min mormor och morfar, precis som vanligt. Hon är himla efterlängtad från deras sida. Morfar och hon brukar nästan alltid sova middag tillsammans. Winnie får fara runt överallt och det gör hon med råge. Wilma är väl den som är mest skeptiskt, men hittills har det gått bra och Elvis och Boris har varit ganska lugna.
 
Vi ska bara stanna här i några dagar och sedan bär det av hemåt igen. Då är det bara några få dagar kvar tills vår inneboende ska flytta ut och som tack för att katterna har ställt upp och skött sig så bra med en främling i lägenheten så ska vi köpa något som vi hoppas att de kan ha riktigt roligt med.
 
Kubiken inledde påskfirandet med en lugn stund ute i solen bland blommorna.
 
 /Sandra

Kloklippning

I dag på förmiddagen var det dags för kloklippning av katterna. Katterna är av varierande svårighetsgrad att ha att göra med under denna procedur, men just dena gång gick det så himla lätt och smidigt.
 
Wilma - protesterar genom att sitta och pipa, men är annars lättklippt och den som är mest van efter alla år som utställningskatt.
 
Winnie - är så nyfiken på kloklipparen att hon ska tassa efter den samtidigt som jag försöker klippa. Kan vara lite småsprattlig, men hon är ju så liten så hon är ganska lätt att hålla ordning på.
 
Kumi - den som är mest motståndsbenägen. Att hon är himla stark gör det inte lättare. I dag var faktiskt första gången jag kunde klippa alla klor under en och samma omgång. Hon är himla snäll och har alltid klorna indragna på den tass som kommer i kontakt med min kropp medan den andra tassen viftar och försöker få tag på saker som kan hjälpa henne att komma loss (som t.ex. mattor, stolar, golv osv.).
 
Efteråt var det inga sura miner från någon katt. Wilma återgick till exempel till sin solfläck på golvet. Lilla hårbollen.
 
 
 /Sandra

Sover så gott

med tassen över huvudet i min säng och då kan jag ju inte börja dammsuga. Det är ett skäl som heter duga att få skjuta upp dammsugningen för inte vill man störa denna sötnos. 

 
/Kina

Det lilla vilddjuret

I dag har Winnie en sådan där dag då hon är lite extra på gång. Jag fick en föraning redan imorse i och med att det låg jord utspritt över golvet och i fönstren från 7 av 10 blommor. Sen har det bara fortsatt. Hon snodde en penna ur handen på mig när jag satt och skrev. Hon försökte aktivt välta en stor blomma vi har och när jag sa nej så gjorde hon ett klagovrål och skuttade iväg in i sovrummet och rev ner mina kläder från en stol för att sedan vända sig om och invänta min reaktion. Att bli arg är ingen idé så jag plockade in kläderna i garderoben istället så hon inte skulle kunna ha sönder dem.
 
När jag gick till badrummet så klamrade hon sig fast runt min ena fot och åkte med. När jag skulle fläta håret så passade hon på att sno både tofs, hårnål och hårklämma och jag fick med en halvfärdig fläta i handen springa efter för att hinna få tillbaka sakerna innan hon skulle gömma dem längst in under soffan. Vår inneboende lär ju undra vad vi har för oss.
 
När jag bäddade sängen så slet hon och drog i överkastet. Det blev en vild dragkamp som jag, tack och lov, vann. Hade varit läskigt annars. Hon jagade Wilma som blev helt förskräckt. Hon passade på att hoppa på Kumi av bara farten som blev så exalterad att hon studsade på stället. Sen for Winnie in under soffan där det mer eller mindre lät som att något stort och starkt monster höll på att slita loss tygbitar. Lite nervöst kikade jag in och mycket riktigt så var det någon som hade slitit sönder en liten bit av soffan och en plastpåse. Vi är noga med att se till att hon inte kan få tag i plastpåsar, men denna hade hon lyckats sno någonstans och den var minst sagt söndersprättad.
 
Hon var så full med bus så det kändes som att det enda rätta var att ge upp allt annat för att istället lägga tid på att leka med henne. Vi lekte, lekte och lekte och efter en stund hände det plöstligt! Hon gäspade och började se lite trött ut. I detta nu ligger hon tillsammans med Kumi i sängen och jag gissar på att jag kommer få flera lugna timmar innan hon tycker det är dags att vakna igen.
 
 
/Sandra

Ny leksak..

Jag har varit och köpt en ny klösmöbel till katterna, en klösmöbel som var fin på bilden men har legat i en hög med massor av delar i hallen och bara väntat på att bli ihop satt.
I fredags så var det då dags in med hela högen i vardagsrummet som är det största rummet att hålla till i och med ivrig hjälp av Boris och Elvis som bara var tvungna att vara på allting så fick jag så småningom ihop den. Hade lustigt nog 2 delar över men med lite fantasi så fick dom plats också...antagligen inte där dom egentligen skulle vara. Katterna var överlyckliga och jag med efter att ha känt mig som en byggnadsingenjör,
Sen kom Stefan hem....eh..ska du ha den där i vardagsrummet ??
Näe den ska in i Jockes när han har flyttat...
Eh...då får du nog montera ner den igen för du får aldrig ut den genom dörren.
! ! ! !
Hur tänkte jag där ??
Varför satte jag inte ihop den i rummet där den skulle stå ?
Inte vet jag....har nu skjutit problemet framför mig.
Suck.

Många delar är det.

 
 
Så här fint blev det.
 
 
/ Kina


Katter och inneboende

Alltså, våra katter. Åh, vad jag tycker om dem! Hela bunten! Inatt hade jag Wilma vid fötterna, Kumi på armen och Winnie trängde sig ner mellan mig och Basse. Bara jag råkade röra mig lite så började alla spinna (förutom Basse då).
 
Sedan några dagar tillbaka har vi en inneboende och han frågade om vi verkligen hade tre katter eftersom han bara sett till en. Det är givetvis Kumi han stött på och jag hör hur hon kommunicerar med honom om morgnarna när hon försöker tigga frukost. Vad vår inneboende inte vet är att han varit förföljd. Ända sedan han flyttade in har det nämligen varit en liten varelse på fyra tassar, vid namn Winnie, som smugit efter honom. Allra mest spännande har det varit när han lämnat dörren till sitt rum på glänt för då har Winnie kunnat sitta och kika in. Så fort han rört sig mot dörren har hon dock skyndat sig in i vårt sovrum.
 
 
/Sandra

Hjälp med lite ommöblering

Vi har varit tvungna att möblera om lite och detta har inneburit att vi tömt ett rum och ställt över alla möblerna där till vardagsrummet. Vi hann knappt börja lyfta den första möbeln förrän Kumi satte sig i dörrhålet och undrade vad i hela friden vi trodde att vi höll på med.

När hon hade fått höra våra planer så tog hon genast på sig rollen som arbetsledare och med viftande tassar dirigerade hon oss genom alla flyttningar. Wilma satt nyfiket vid sidan av och Winnie var överallt och ingenstans. När vi skulle lyfta en byrå hade hon t.ex. tagit sig in i den och lagt sig i en av lådorna. När vi slutligen skulle lyfta de riktigt tunga grejerna kändes det säkrast att stänga in Winnie i sovrummet en stund.

Nu imorse när jag kom upp trodde jag att den värsta upphetsningen skulle lagt sig, men icke då. Kumi klättrade, hängde och kastade sig mellan stolar, bord och fönster som en riktig katt-Tarzan. Winnie kom med leksak efter leksak i munnen och ville att jag skulle apportera med henne eftersom det nu fanns nya ställen att kasta på leksakerna på. Wilma sprang och jagade Winnie och snodde leksaker av henne i farten. Det är först nu som de har lugnat ner sig och somnat lite här och var.
 
 
/Sandra