Tisdag

Den här dagen har inte tillhört en av de bättre. När jag kom hem gjorde jag därför det enda rätta och gosade ner mig bakom Kumi i soffan. Kumi blev så till sig så hon började storsnarka. Efter att jag petat lite på henne så snörvlade hon till, gäspade, drog en djup suck och somnade sedan om. Underbara katt! Vad som än händer under dagarna så har jag alltid Kumi att komma hem till på kvällen. Och Winnie. Och Wilma. Och Basse förstås.
 
 
/Sandra

När Winnie själv får bestämma

Om Winnie får välja så vill hon helst bli buren på detta vis:
 
 
Skulle man försöka bära henne på något annat sätt så är hon ruskigt snabb med att slänga över ett ben så att hon hamnar i denna position. Vill man göra henne extra nöjd så ska man ställa sig vid ett fönster så hon kan kika ut samtidigt.
 
/Sandra

Mysmorgon

I morse tog Boris och jag en liten sovmorgon tillsammans, mysmorgon och ingen av oss ville gå upp men tyvärr så kallade plikten på jobbet så jag var tvungen.



/ Kina
 

Att öppna väskor

Att Winnie tycker om väskor har jag ju berättat om förut. Vi har alltid fått passa oss så hon inte tar sig in och råkar följa med någonstans. Det har ändå alltid gått bra tack vare att väskor går att stänga. Nu har dock den lilla filuren lärt sig hur man öppnar dragkedjor, så sedan dess är det knappt någon idé att ens stänga väskorna. Hon kommer ju ändå och drar upp dem. Hon tar vant tag i den lilla flärpen och drar sedan för fullt tills det blir ett litet hål. Då sticker hon in tassen och drar upp det lite till. Sen bökar hon in huvudet och vips så är ett hål gjort och hon tar sig in.

Här är det min ryggsäck hon tar sig in i.
 
/Sandra

5 fakta om Elvis

  • Elvis är hiskeligt tung. Han ser inte så mycket ut för världen, men när man väl lyfter honom så känns det lite som att lyfta en sten.
  • Min bror är den enda som kan prata med Elvis och få svar. Elvis är annars inte en alltför pratsam katt. Speciellt inte på hemmaplan. På utställningar kan han däremot ibland ge ifrån sig diverse ljud.
  • Elvis går med på det mesta. Lyft honom i famnen och han kommer aldrig vilja gå ner. Sätt honom i ditt knä och han kommer sova där tills du sätter ner honom på golvet igen. Vaknar man mitt i natten och har Elvis på magen så behöver man inte vara orolig för att han ska bli störd när man behöver vända på sig. Han anpassar sig så fint så.
  • Elvis verkar inte veta vad ord som blyg, försynt och skygg innebär. Mamma kan ha massor av gäster hemma och Elvis bryr sig inte det minsta. Han får istället alla att känna att de är hans utvalda favorit.
  • Första dagen Elvis kom hem till oss så var han otroligt stöddig. Han gick runt och mopsade upp sig mot både möbler och andra katter. Efter någon dag lugnade han ner sig och blev kompis med alla.
/Sandra

Flytten

Nu har vi och katterna bott i den nya lägenheten i lite mer än en vecka. Kumi är väldigt nöjd eftersom vi numera bor mer centralt och har massor av fönster som hon kan sitta och titta i och Winnie verkar mest gilla att ha fått det större.
 
Vi slog även till på att ta hit Wilma då vi tyckte att hon skulle få lite semester från Boris och Elvis som bara är på henne hela tiden. Hon verkar himla nöjd över det och hon kommer otroligt bra överens med både Winnie och Kumi. Det är så mysigt att bo med katter igen. Vi saknade dem sanslöst mycket under tiden de var hos mamma och det känns så skönt att det mesta har återgått till det normala igen.
 
 
/Sandra

Helt plötsligt får man en ny tanke om katt....

För ett antal år sen när jag var på kattutställning så hamnade jag bredvid en siamesfröken som hette Wilma och där och då bestämnde jag mig för att jag ska ha en siames. Det tog ett tag men ledde till att jag har både en siames och en oriental. Fantastiska raser som jag älskar men så i söndags när jag var på utställning så hände det igen. Nu har jag blivit fullständigt kär i Brittisk korthårskatt och det ska bli min nästa katt, när nu det blir. 
Har kikat runt lite och läst och tittat på bilder om den rasen eftersom jag är helt novis om den men ja jag ska ha en Britt. Så är det bara. Jag är ledsen Maria (Elvis uppfödare) det blir nog ingen prickig oriental det blir en Britt nästa gång men vi håller väl ihop ändå hahaha

Dom färgerna jag är sålda på är dessa som är på bilderna. Dom är lånade från nätet så är det någon som känner igen katterna och jag inte får låna så säg till, lånade på bara.....
Men visst är det fina katter., ÅH vill ha.....
           


/ Kina