Håller väl med lite då ...

Sandra har sen Boris och Elvis kommit in i familjen tyckt att dom är lite jobbiga när hon kommer och hälsar på. Dom är väldigt på så att säga och är överallt. Jag försvarar hela tiden och tycker dom är missförstådda men ibland måste jag hålla med henne utan att säga det för högt. 
Häromdagen var det lite kaninvård, och medans jag pysslade med Daisy så lämnade jag buren obevakad för ett ögonblick och vips var det två andra sorter i buren. Gissa vilka ???
Just då höll jag med Sandra, lite jobbiga är dom gospojkarna.



 
/ Kina
 

Winniebus

Lite senare idag väntar vi besök i form av Basses mamma. Vi tyckte därför att det passade bra att städa ordentligt. Jag körde på hårt med det igår, men städa är inte längre lika lätt som det var för ett år sedan. Winnie, den lilla marodören, vill ju till varje pris lägga sig i allt jag gör.
 
Exempel:
 
* Jag staplar böcker på hög - Winnie välter böckerna så de sprids ut över hela rummet.
 
* Jag putsar fönster - Winnie ställer sig efteråt och gör tassavtryck så att de ser skitiga ut.
 
* Jag dammar av en hylla med min fantastiska dammtrasa - Winnie snor trasan och springer iväg.
 
* Jag tar en halvtimmes paus och lägger mig på sängen - Winnie hoppar genast upp och lägger sig tätt intill (väldigt mysigt).
 
* Jag viker nytvättade kläder och lägger in i garderoben -  Winnie pillar en stund senare upp garderobsdörren och knuffar ut kläderna så de hamnar på golvet.
 
* Jag öppnar en låda för att lägga i saker - Winnie hoppar ner i lådan och vill helst inte flytta på sig.
 
* Jag bäddar nytt i sängen - Winnie bara måste kasta sig in under lakan, täcken och kuddar.
 
* Jag hänger upp nya handdukar i badrummet - Winnie leker att de är lianer och har ner hälften på golvet.
 
* Jag klipper en växt - Winnie snor alla avklippta delar och tycker att de ska ligga under soffan.
 
* Jag borstar tänderna - Winnie lägger sig rakt över min ena fot och somnar (så himla söt).
 
Det finns liksom ingen hejd på det, men vi gillar ju henne precis som hon är. Även om hon kan vara lite väl intensiv ibland.
 
 
 
 /Sandra

Kumi fick en papperstuss

Kumi satt och skrek borta vid matskålen eftersom hon tyckte att det var mer än dags för kvällsmat. Winnie satt bredvid och betraktade hennes gapande. Kumi hade bara ögonen för oss. Varje rörelse kunde ju innebära att vi tog ett steg närmare matburken. Hon glodde på oss, ner i matskålen, upp på matburken och sedan tillbaka på oss. Efter en stund reste Winnie på sig. Hon sprang iväg och kom tillbaka med en papperstuss i munnen. Hon gick fram, släppte prydligt ner den i Kumis matskål och satte sig sedan, med en ivrigt viftande svans, och tittade på Kumi. Kumis min när hon nosade på papperstussen och insåg att det inte var mat som låg i skålen var obetalbar. Hon såg så otroligt besvärad, missnöjd och upprörd ut. Hon tittade på Winnie, på papperstussen och när hon vände blicken mot oss så gav hon ifrån sig ett rejält och långt klagoljud. Kort därefter fick hon sin mat. Vi klarade inte av att se henne så olycklig även om hon såg riktigt rolig ut under den lilla stund som papperstussen låg i matskålen.
 
Winnie var som vanligt inte så intresserad av att äta. Hon ville hellre att vi skulle kasta runt den där papperstussen så att hon kunde jaga den.
 
 
 /Sandra

Första spadtaget är gjord..

Äntligen har vi kommit igång med bygget av den nya rastgården. Visserligen i liten skala men det är dock på gång. Det kommer att ta sin tid men oj vad bra det kommer att bli tror jag. Vill bara vakna upp och allt är klart.
Tanken är att sen att Totte, Wilma, Lina, Boris och Elvis ska vara där ute på dagarna och ha det skönt i friska luften. Hoppas kunna komma med bilder då och då hur det fortgår.
Så länge ligger Wilma inne och väntar på att det ska bli klart

 
 

Present till katterna

På midsommarafton var vi iväg på midsommarfirande hos mina kusiner. Där blev det både tipsrunda och 5-kamp och i båda dessa tävlingar så fick man pris. Medan jag valde pris efter vad vi kunde tänkas behöva så valde Basse pris efter vad Winnie skulle kunna tänkas uppskatta allra mest.
 
Han valde bland annat en bröd/frukt-påse och denna lade han ner på golvet till Winnie så fort vi hade kommit hem. Winnie blev såklart superintresserad och inspekterade genast nytillskottet. Kort därefter hade hon klämt sig ner i den och såg så himla nöjd ut. I dag var det Kumis tur att prova den. Hon fick inte riktigt plats, men det var tydligen mysigt ändå.
 
 
/Sandra

Winnie är katten som kan det mesta

Ojsan, nu var det nästan 10 dagar sedan det skrevs något här. Det blir så ibland, men i och med att jag nu äntligen har fått sommarlov så ska det nog bli lite ändring på det.
 
I går satt jag och gick igenom en massa filmer som jag har på mobilen. Samtliga var på katterna. Det var katt som äter, katt som sover, katt som tvättar sig och så var det filmen nedan. Den är några månader gammal och det var under den veckan som Basse insåg att Winnie kunde apportera. Han kastade iväg en leksak och hon sprang genast och hämtade den. Han trodde det var en engångshändelse, men han provade om och om igen och Winnie tycktes aldrig vilja sluta.
 
Nu har det gått så långt att Winnie är helt galen i det. Flera gånger varje dag kommer hon springande med saker i munnen som hon vill att vi ska kasta iväg. Favoriten är ihopskrynklade kvitton som vi format till en boll. Vi är alltså extra populära varje gång vi kommer hem från affären eftersom hon lärt sig att kassar och påsar innebär kvitton.
 
På denna film är det mitt i natten och Basse kastade en ihopknölad tepåse-förpackning. Vi kände att vi behövde få henne att göra av med lite energi innan läggdags då hon hade levt rövare flera nätter i rad.
 
 
/Sandra

Mys med mamma

Idag när Charlie var ute så började det regna och är det något han hatar så är det regn. Då är det inte svårt att ropa in honom, annars är han inte så sugen på att komma in. Nu kom han i alla fall i rasande fart men hann ändå bli lite blöt då himlen öppnade sig. Mamma Kubiken kom också farandes och dom såg verkligen blöta och ruggiga ut. 
Efter en stund hittade jag dom i min säng, torra och fina. Dom ser så nöjda ut och trycker sig lite mot varandra för att ha kontakt. Charlie börjar bli så stor att han växer om sin mamma, på höjden i alla fall.

 
/ Kina
 

Fredagsmys

Det är fredag och mina pälsklingar startar dagen med att mysa tillsammans i soffan. Nyss hade de ett långt tvättkalas, men nu verkar det som att de kommer somna när som helst.
 
Jag blir så otroligt glad varje gång jag ser dem ligga tillsammans och jag är så tacksam över att de fungerar så bra ihop. Winnie är ju lite utav ett vilddjur, men om det är någon här hemma som kan hantera henne så är det Kumi. Kumi är ju en katt av den bestämda sorten och i närheten av henne gör man inte alltid som man vill.
 
 
/Sandra

Jag och min kompis

Alltså, Kumi. Vilken katt det där är! I dag låg hon och sov på soffan och jag ville inget hellre än att krypa ner bredvid henne och sova en liten stund. Lite försiktigt lade jag mig i ena änden av soffan och ålade mig sakta närmare henne för att inte störa för mycket. När mitt huvud nådde hennes baktassar så lyfte hon på huvudet och tittade på mig. Snabbt som attan låtsades jag som att jag hade legat där hela tiden. Visslade lite oskyldigt och stirrade upp i taket. Kumi lät mig hållas och lade ner huvudet igen. Jag ålade mig upp en liten bit till. Kumi lyfte ännu en gång på huvudet och såg fundersam ut över vad jag höll på mig. Jag fortsatte se oskyldig ut. Sen boom så slocknade både hon och jag. När vi vaknade så låg vi och småkikade lite på varandra en stund. Jag sträckte på mig och hon gjorde likadant. Hon låg där och kurrade och allt var så mysigt. Sen somnade vi om. När vi vaknade andra gången så hade vi råkat dregla ner varandra, men det gjorde absolut ingenting. Den där stunden i soffan var den bästa på länge.
 
Tänk att hon kan vara så mysig! Och tänk att den här katten bor just här med oss! Ibland är livet bara för fantastiskt.
 
 
 /Sandra

Wilma var snabbt på plats.

En nöjd Wilma hittades i tvättkorgen som väntade på strykning. Och jag som tycker det är katthår jämnt på våra kläder, inte så konstigt.

Present från Elvis

Mammas katt Elvis är ju en vinstrik liten herre. Det känns ibland som att det är BIS hit och BIS dit och om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte så mycket om det. Jag är inte direkt förtjust i utställningar och för mig är Elvis bara en av katterna som bor hemma hos mamma. Jag tycker givetvis jättemycket om honom och jag tycker han är lika fin som alla andra katter, men nu på senare tid har jag insett att även jag kan dra nytta av hans framgångar på utställningar. Han brukar nämligen vinna olika påsar med te och dessa brukar mamma ge bort till mig. Jag som är en stor te-älskare har fått prova på både det ena och det andra. Tack vare Elvis hittade jag till exempel den godaste te-sorten jag någonsin provat och nu i helgen när mamma kom förbi en snabbis så var det dags för ett nytt te igen. Det ska bli spännande att prova och se hur detta smakar.
 
 
 
Tack Elvis för att du förser mig med te!
 
 
/Sandra