Kubiken i trädgården

Sedan Kubiken kläckte ur sig Winnie och hennes syskon så smygdyrkar jag och Basse denna katt. Hon är fin, cool, bestämd, hård och ändå en smula mjuk när det passar sig.
 
Så här såg det ut förra hösten när hon var ute och inspekterade trädgården hos mamma. Då hade hon precis kommit hem från en förmiddagsrunda ute på ängarna och började genast kika efter var Charlie kunde tänkas hålla hus. De vill ju gärna ha lite koll på varandra de där två.
 
 
/Sandra

Ny packning i väskan

Då jag härom morgon skulle packa min gympaväska hittade jag en katt i väskan. 
Charlie hade lagt sig som en liten boll på den och sov så gott så det sved lite i hjärtat
att ta bort honom men tyvärr så har jag ju bara den väskan att packa i.
Lilla gubben...av alla platser i hela huset så var väskan bäst

 
/ Kina

Sandtassen

När Winnie var en liten, liten kattunge fick vi syn på att hennes ena tass hade en härligt, sandaktig färg. Vi döpte därför tassen till sandtassen och har sedan dess fått för oss att just den tassen är något alldeles extra.
 
Så här ser den ut.
 
När Basse fick bilden ovan skickad till sig så tog det inte lång tid innan bakgrunder på allt möjligt hade bytts ut till just denna bild. Fina lilla sandtass! Tänk så mycket bus den har varit med och utfört.
 
/Sandra

Njuter av livet

Charlie har nästan hela sommaren varit ute på nätterna men nu börjar han vilja komma in på kvällarna och det tycker jag om....vill gärna ha flocken runt mig på nätterna så jag vet att alla mår bra.
När Charlie är inne så äter han och sen går han och lägger sig och somnar nästan var som helst..man kan hitta honom överallt och han sover så hårt att han märker ingenting.
Idag hittade jag honom vid köksbordet på golvet där han låg och chillade och då är det en plats som vi går på hela tiden...det gör inte honom något ligger man och vilar så gör man

 
/Kina
 
 

Veckans klöskonst

 
 
Konstnär: Winnie
Verktyg: Klorna på baktassarna
 
Om det blir ett litet ärr kvar av detta innebär det att jag har ett ärr från varje katt. Wilma rev mig på vänster handled för runt åtta år sedan när hon fick syn på en fågel och det syns fortfarande. Kumi gjorde en rivstart på min högra fot tidigare i år och det blev ett märke kvar där också. Sen är hon även skapare av en massa ärr på min mage efter alla gånger hon hängt där, men nu var det alltså Winnies tur att kanske få till ett konstverk. Jag kan ju inte låta bli att hoppas på att det faktiskt ska bli något bestående. Vore så himla fint att för evigt ha ett minne av dem alla inristat på min kropp.
 
/Sandra

Nystan av tassar

Upptäckte ett nystan av tassar i min säng och kunde inte låta bli att ta kort. Boris och Elvis låg så sött ihop och sov.

 
/ kina

Hästar och katt

Det är hästhoppning hela dagen och eftersom jag inte har någon föreläsning i dag så kan jag bara ligga här i soffan och följa det hela. Kumi visade också intresse för det här med hästar.
 
Först låg hon bredvid mig i soffan.
 
Sen var jag förmodligen lite för bökig för hon övergav mig och klättrade istället upp på soffryggen och fortsatte att följa hästarna därifrån.
 
Trevligt med sällskap.
 
/Sandra

När bror var kattvakt

I somras var min bror kattvakt åt Boris och Elvis medan mamma var på Öland. De skulle bo i hans lägenhet under tiden och vi var alla överens om att Elvis var den som skulle älska att äntligen få bo med min bror på heltid och att Boris skulle vara den som blev upprörd över att bli iväglämnad på det där sättet.
 
Jag åkte dit och hälsade på en kväll och det visade sig att det blev precis tvärtemot vad vi hade trott. Elvis var den som rastlös vankade runt och pep och Boris var så upptagen med att ligga och sola ute på den inglasade balkongen att han inte ens kom för att hälsa. När jag gick ut till honom såg han ut att ha gjort sig rejält hemmastadd och verkade tycka att livet som lägenhetskatt inte alls var så illa.
 
Elvis ville gärna ligga i knät.
 
Några dagar efter mitt besök hade Elvis lugnat ner sig och bror och katterna fick förhoppningsvis några fina dagar tillsammans. Bror fick det dock jobbigt under de varma nätterna för katterna hade inte den minsta förståelse för att det kunde vara svettigt när de envisades med att sova så nära (helst ovanpå) som möjligt. Bror kände sig även tvungen att ligga väldigt stilla för om han rörde på sig för mycket så började Elvis prata sådant.
 
/Sandra