Trötter

Elvis är så morgontrött, han lider verkligen när klockan ringer. Boris och han är så olika fast ändå lika annars. Boris börjar snurra runt huvudet redan kl 5 och trampar av och på kudden och går gärna över ansiktet medans Elvis ligger under täcket och vill bara inte vakna. Ändå när jag går upp så är han så nyfiken så han kryper fram under täcket för att kolla vad som sker och samtidigt ser han så trött ut. Han är rolig han. 



/ Kina

Ny design

Mamma har varit på mig om att jag borde uppdatera utseendet på bloggen i och med att vi haft samma design i över ett år samt att det trillat bort katter och även tillkommit nya. För att lugna henne lite så slängde jag ihop något som åtminstone innehåller bilder alla katter vi numera har. Sen får vi se om jag får tid att koda vidare på designen så det passar lite bättre, men tills vidare får ni (och mamma) hålla till godo med detta.
 
Den gamla:
 
 
Den nya:
 
 
/Sandra

Fasthållning

Undrar om att bli fasthållen av en katt är ett giltigt skäl till att inte gå till skolan? Ibland önskar jag att det vore det.
 
 
/Sandra

Lek i köket

Imorse vaknade jag av att det dundrade och plingade ute i köket. Basse låg och sov bredvid mig och var därför oskyldig. Jag lyfte på huvudet för att bättre kunna se vad det var som försiggick. Min första tanke var såklart att Winnie var i farten. Därför blev jag mycket förvånad när jag såg Kumi dansa runt med en leksak. Hon hoppade, gjorde bocksprång och sprang i sidled. Winnie låg bredvid och såg nästan lite rädd ut.
 
När Kumi leker så gör hon det med sådan lust och iver. Att få se den där lite smårunda kroppen fara runt och verkligen ta i och gå loss på den stackars leksaken gör mig så glad.
 
 
/Sandra

Vattenkastaren

Under några dagar har vi hittat stora pölar runt katternas vattenskål. Vi drog först slutsatsen att det nog var Winnie som hade lekt och kanske råkat springa in i skålen. Men när vi varje morgon möttes av en massa vatten så blev vi lite misstänksamma. För säkerhets skull kollade vi om skålen läckte. Det gjorde den inte.
 
Idag fick vi lösningen på mysteriet. Det visade sig nämligen att lilla fröken Winnie har slutat gräva jord ur blomkrukorna och istället övergått till att gräva i vattenskålen. Vi stod bredvid när hon plötsligt körde ner sina små tassar i vattnet och började gräva hejvilt. Det skvätte ut en redig pöl på golvet och efter en stund kände hon sig färdig och traskade iväg. Hon är så bra på att sysselsätta sig den där katten. Och oss.
 
 
/Sandra

Kumi och gymnastik

Jag satt och tittade på EM i gymnastik på datorn. Kumi låg borta vid skrivbordet och snarkade. Efter en stund sa den ena kommentatorn "Ja, då har det blivit dags för en av våra svenskor". Kumi reste sig genast upp och stirrade på mig. Jag sa att om hon ville hinna se så fick hon skynda sig. Kumi hoppade genast ner från stolen och kom bort till mig som satt i soffan. Hon skuttade upp bredvid och kikade nyfiket fram för att kunna se vad som hände på datorn.
 
Därmed lägger vi till gymnastik till listan med saker som intresserar Kumi.
 
 
/Sandra

Bättre än en hund

Nu i kväll uttalades några ord som jag inte trodde jag skulle få höra. Som jag berättade i ett tidigare inlägg så var ju Basse betydligt mer förtjust i hundar än i katter när vi träffades. Han brukade påtala deras intelligens, tillgivenhet osv.
 
För några timmar sedan utspelade sig följande konversation:
 
(Winnie sprang pipandes ut i köket efter Basse och ville att han skulle leka med henne)
Jag: Är hon din lilla hund?
Basse: (mycket förnärmad) Du kan inte jämföra Winnie med en hund. Hon är bättre än så!
 
Där ser man.
 
 
/Sandra

Skattgömman under soffan

Sedan Winnie flyttade hit så har jag blivit bättre på att städa. Jag har nämligen inget annat val eftersom hon hela tiden snor saker. I första hand är det strumpor hon är ute efter och dessa tar hon gladeligen med sig till sitt gömställe under soffan. Varje gång vi ska tvätta så behöver vi därför kika in där en sväng så vi inte råkar missa något. Hon favoriserar extra luddiga och fluffiga strumpor framför små och lite sträva.
 
 
Som ett litet bevis stack jag ner huvudet och tog en bild under soffan. Där fanns 7 leksaksmöss, ett par matchande strumpor och två te-påsar. Skohorn, pläd och ryggsäck är exempel på andra saker hon försökt dra in till sitt gömställe. Det gick dock lite si sådär. En dag kommer jag väl hitta Basse under soffan med bara fötterna utstickandes.
 
/Sandra

Charlie

När jag och Basse var hemma hos mamma senast hände det något i våra hjärtan. Vi blev så galet totalcharmade av Charlie att vi seriöst funderade på att försöka smuggla med honom hem.
 
Han är så gosig, rar, egen, svår att förstå sig på, men samtidigt så underbar och smygtillgiven. Oj, oj, oj vilken fantastisk katt han vuxit upp till. Man kan liksom inte låta bli att tycka om honom, trots att han inte är knäkatt eller gillar att bli lyft. Han bara är, men det är fullt tillräckligt.
 
 
 
 
/Sandra

Basse: "Tror du seriöst att hon kommer använda den där?"

För några månader köpte jag en sådan där boll som man kan fylla med torrfoder, alternativt kattgodis, och så är det tänkt att katterna ska få kämpa lite för att få ut maten. Jag var otroligt exalterad över mitt inköp och såg framför mig hur Kumi nyfiket skulle nosa på den och sedan misstänksamt tassa till den. När det sedan trillade ur några piller skulle hon fundersamt klia sig i huvudet och undra vad i hela friden det där var för en pryl. Som den intelligenta katt hon är skulle hon givetvis snabbt förstå poängen med den och leka med den varje dag. Hon skulle fara runt med den ute i hallen, fortsätta in i vardagsrummet, via köket, och sedan ivrigt äta upp all mat som trillade ur på vägen.
 
Blev det som jag hade tänkt? Nä. Jag tror våra katter sammanlagt nuddat bollen 7 gånger och då har 6 gånger varit för att de råkat springa in i den och den sjunde gången var det Winnie som flyttade lite på den då den låg ivägen för matskålen.
 
En gång hörde jag hur den skallrade till och såg hur den for förbi sovrumdörren. Överlycklig skyndade jag mig ut för att se vem det var som äntligen lekte med min present. Det visade sig vara Basse som spelade fotboll med den och Winnie som gick och åt upp det som for ut. Bra team det där.
 
 
 
/Sandra

Var är Boris ?

Boris är katten som tycker om att krypa under allt som går och man kan hitta honom sovandes lite här och där.
I morse avslöjade dock ryggen honom.....att kasta sig på sängen bara så där spontant här hemma är lika med att man förmodligen skulle krossa någon katt.



/ Kina

Kumi som rymdkatt

Igårkväll var jag ensam hemma med katterna. Vi fastnade ganska så snart framför Star Wars. Winnie var inte så intresserad och somnade ganska fort. Annat var det med Kumi som såg ut att vilja knuffa omkull varenda droid hon såg.
 
Jag och Basse brukar ganska ofta fantisera om hur det skulle vara att ta med Kumi upp i rymden. Tänk att ha ett litet skepp att åka runt i och att få uppleva tyngdlöshet. Då skulle Kumi kunna sväva runt lite här och där. Ibland skulle hon kanske fastna i ett rum eller skåp så att vi var tvungna att hjälpa henne ut. Och förstå vad upprörd hon skulle vara om maten plötsligt svävade ifrån henne. Kanske skulle hon till slut lära sig behärska tyngdlöshet och vant studsa mot olika saker för att ta sig dit hon vill. Vi föreställer oss ofta hur vi åker runt i ett rum och så frågar den ene "Har du sett till Kumi?", och den andre svarar "Nä, nu när du säger det så var det ett tag sedan jag såg henne...". Sen vänder vi oss båda mot dörren samtidigt och får syn på Kumi som smidigt svävar förbi utanför dörrhålet. Hon nickar igenkännande mot oss och svävar sedan vidare längs med korridoren. Helst skulle jag vilja att hon hade på sig en liten hjälm med antenn, men Basse har inte riktigt tillåtit den detaljen i vår fantasi än. Han funderar mest på hur vi ska få in Winnie i det hela och tycker att det är mycket viktigare än att Kumi bär hjälm.
 
 
/Sandra

Fredagsnjutarn

 
/Sandra

12 månader sedan

För ett år sedan tog livet slut för en katt som hade varit med sedan jag var liten. Egentligen skulle jag vilja berätta en massa historier som han var delaktig i, både allvarliga och knasiga, för det är sånt man kan göra på årsdagar för att minnas allt det fina som var. Tyvärr känns det för jobbigt. Sorgen är fortfarande nästan lika stor som för ett år sedan och jag blir alltid lika ledsen när jag tänker på att han inte längre är här.
 
En riktigt fin katt var han, vår Gustav. Och otroligt snäll!
 
 
/Sandra

Bill & Bull

 
 
/Sandra

Med Winnie i tankarna

Winnie är ju tillbaka och Basse är helnöjd. Han är så glad över att ha henne tillbaka att han knappt sovit något i natt. Winnie somnade nämligen på hans arm och han hade inte hjärta att flytta på sig. Så han låg där, i en dålig ställning med domnande arm, och funderade på programmeringsproblem istället för att sova.
 
I går när vi satt i skolan och pluggade så satt han plötsligt och log brett framför sin dator. Nyfiken som jag är så kunde jag naturligtvis inte låta bli att ta reda på vad han tittade på. Det visade sig vara en filmsnutt där Winnie leker och far runt.
 
Just nu sitter han och är lite bekymrad över att det är flera timmar kvar tills han får träffa henne igen. Vi ska vara kvar här i skolan i några timmar till och sen ska han ner på stan och träffa en person. Livet är hårt för Basse.
 
 
/Sandra

Winnies återkomst

När jag och Basse träffades så var han inte lika förtjust i katter som jag själv är. Han var mer åt hundhållet och tyckte att katter ofta var opersonliga och en smula tråkiga.
 
När Kumi flyttade in hos oss så var hon lite skygg för manliga varelser. Basse gjorde allt möjligt för att få henne på bättre tankar, men Kumi fortsatte att vara avvaktande och de enda gångerna hon gick fram till honom var när hon ville ha mat. Det skulle ta hela ett och ett halvt år innan Kumi satte sin godkänd-stämpel på Basse.
 
Basse fortsatte tycka att katter var lite tråkiga. Men så hände plötsligt kittens och Basse som tidigare varit lite sval i sina kattkänslor förändrades nu totalt. Han levde för våra småttingar och tyckte att de var bland det finaste som någonsin hade hänt. I samma veva fick Basse uppleva hur det känns när man hittar en speciell katt som man inser att man aldrig vill vara utan. Winnie blev därmed vår och Basse var toknöjd.
 
I runt två veckor har hon nu varit hemifrån, men ikväll kommer hon tillbaka hit och det är en person som väntat och längtat under hela veckan. Basse har pratat om Winnie konstant. Han saknar henne när han ska sova och han saknar att hon inte finns där när vi kommer hem från skolan. Han har tyckt det varit tråkigt att göra te eftersom det inte sitter en katt och skriker efter tepåsen och när han programmerat har det varit väldigt tomt på toppen av hans stol. Han har tittat på bilder av Winnie och inte kunnat sluta le, han har sjungit om hennes återkomst och han har fått små frispel av lycka när jag påpekat att det bara är någon dag kvar till hon kommer tillbaka.
 
Såhär brukar Winnie ligga och göra Basse sällskap när han programmerar eller pysslar i köket.

Winnie är Basses lilla älskling och han låter ingen undgå hennes existens. Hans familj lär ju undra vad jag har gjort med honom för nu är det kattprat för hela slanten som gäller och det finns liksom inget stopp.
 
/Sandra

Linas äventyr

Idag har Lina varit ute ganska mycket, det var premiär för henne. Hon har varit runt trappan tidigare men nu blev det större utflykt MED koppel.
Mamma är så orolig för Lina och vägen och det med rätta den är inte rolig. Nu har hon varit och köpt ett rosa halsband och ett rosa flexikoppel. 
Halsbandet är hon vän med nu efter att ha tränat inne men kopplet är lite otäckt men det går bättre och bättre,
Så snart är mamma och Lina ute går och njuter av solen det är jag säker på.
Lina har redan spanat in fåglarna i trädet...dom var ju så spännande 





/ Kina

Wilma på besök

I går åkte jag, Basse och Kumi hem till Uppsala igen. Winnie fick stanna kvar hos mamma eftersom hon ska ta bort stygnen senare i veckan. Vi passade därför på att ta med oss Wilma hit.
 
 
Det var alltså två mycket glada katter som släpptes ut i vår lägenhet. Kumi styrde direkt stegen mot soffan och Wilma drogs istället mot sängen. Under kvällen när jag satt vid skrivbordet och pluggade så hörde jag plötsligt hur det började kurra nere vid mina ben. Då satt Wilma där och spann högt. Vi tycker så himla mycket om henne och jag har stora förhoppningar om att kunna ha henne på "långbesök" den dagen vi flyttar till något större.

 
Kumi verkar nöjd med sitt sällskap, men mest nöjd är hon över att återigen få ligga i solskenet på soffan. Hon blir nästan så varm att det bränns att klappa henne.
 
/Sandra

Fångad på bild haha

För några sekunder så låg den där..alldeles själv påsen med lite fettrester från en skinka. Plöstligt hoppar en långnos upp och sniffar och vips så är han inne i påsen.
Prasslet är oundvikligt för nu gäller det att skynda sig. Smaskandes följs av lite prassel och sen lite smaskandes igen. Hela tiden så är han fångad på bild utan att veta om det......
Plötsligt är allt över, han hoppar ner och snabbt som ögat upp på en kökstol för att snabbt snurra ihop sig till en härlig pälsboll och se ut som om han sovit där hela tiden. MEN jag fångade det på bild.
Hur är det man säger...påkommen med handen i kakburken..



/ Kina