Katt-video-chat

Nu i kväll fick vi äntligen en chans att "umgås" lite med Winnie. Mamma fixade nämligen så att vi kunde video-chatta. Det var så härligt att se vår lilla pälsboll. Vi satt och vinkade, ropade och hade oss där i kameran, men det var lite svårt att få kontakt med henne eftersom det ständigt var en viss herre vid namn Boris som skulle göra sig hörd. Man kan väl säga att hans hesa stämma tog över totalt. Det är så det brukar bli när man pratar med mamma. Undrar hur många som ringt henne och i efterhand funderat på vad tusan det var som lät i bakgrunden egentligen?
 

/Sandra

Saknad och flytt

Basse och jag har en sådan enorm längtan efter våra katter just nu. Det är nästan så vi inte fungerar normalt. I dag när vi åkte hiss ner till tvättstugan så klev det in en person med två hundar i hissen. Vi höll på att gå sönder när vi fick stå bara någon meter ifrån två pälsbeklädda varelser eftersom vi genast tänkte på våra två egna djur. Saknaden är så stor att vi inte riktigt vet var vi ska göra av alla känslor. Det känns nästan en aning överdrivet.
 
Varje dag sitter vi flera gånger och tittar på filmer och bilder på Kumi och Winnie. Vi har noggrant packat ner deras saker och märkt kartongerna väl så att vi snabbt ska kunna packa upp deras leksaker och filtar när vi är på det nya stället.
 
Det ska bli så himla mysigt att få ta emot dem på fredagmorgon. Vi flyttar ju på torsdageftermiddag och vi ska jobba jättehårt med att packa upp så mycket som möjligt så att de ska slippa en massa flyttstök. Åh, vad jag hoppas att de ska trivas i den nya lägenheten. Den kommer bland annat bjuda på fler fönster vilket jag gissar blir uppskattat då båda gärna sitter och kikar ut.
 
Kumis svanstipp. Jag älskar den!
 
/Sandra

På spaning i rastgården...

Lina som inte har varit så mycket i rastgården ännu var i alla fall idag ute några timmar där. Hon spanade, nosade, kröp under huset, och provade det mesta. Jag hoppas hon kommer att trivas där för min tankte är att hon skulle kunna vara där på dagarna. Häromdagen köpte jag också  4 kattbäddar som jag har placerat ut lite här och där och det blir riktigt mysigt måste jag få skryta med. Boris och Elvis var ute en liten stund och dom tycker också det är spännande fast idag tyckte Boris det var ruggigt. Nästa sommar kommer det att bli kanon för dom att vara där. 



 
/ Kina
 

Stänkaren

I våras började Winnie visa ett sort intresse för vattenskålen. Detta resulterade i att vi varje morgon möttes av ett blött golv då hon under natten hade suttit och stänkt ut nästan allt vatten. Några gånger när vi var uppe sent så fick vi se hur det hela brukade gå till. Hon skvätte först med ena tassen, sen med den andra och slutligen satt hon och trampade hejvilt med båda. Det skvätte i en radie om ungefär en meter och hon verkade tycka att det var himla roligt.
 
I längden blev det dock lite jobbigt att ständigt behöva torka upp en massa vatten, så vi kom på en lösning som gjorde alla nöjda. Vi provade att ställa in en vattenskål i duschen. Då kunde hon ha en skål att dricka vatten ur och en skål att stänka vatten ur. Winnie var helt med på noterna och varje kväll satt hon glatt och stänkte ur skålen som stod inne i duschen. Extra roligt verkade det vara att stänka vatten på duschdraperiet som då både lät och rörde på sig.
 
 
/Sandra

Utan katt i två veckor

I lördags var mamma och mormor här och hälsade på och när de åkte hem så fick de ta med sig katterna. Några meters avstånd som vi är vana vid att ha dem på är vid det här laget några mil. Det var så himla jobbigt att stoppa in dem i burar och bära ner dem till bilen. Både Basse och jag blev en rejält ledsna när vi såg dem åka iväg. Tänk vilka starka känslor man kan ha för sina katter.
 
Anledningen till att de fick åka iväg är för att flytt närmar sig. Vi ska packa ihop alla våra grejer, främmande människor kommer springa i vår lägenhet och vi måste försöka städa bort så mycket katt som möjligt. Därför är de nu hos mamma och hälsar på och får komma tillbaka när allt är på plats på det nya stället.
 
När vi kom upp till lägenheten efter att ha vinkat av mamma och katterna så hittade vi Winnies favoritleksak på golvet. Våra underläppar började genast darra och innan vi visste ordet av så var allt bara jättesorgligt. Aldrig mer kommer de återvända till den här lägenheten. Winnie är ju dessutom uppvuxen här och det var på dessa golv hon tog sina första steg. Det var vid sängen hon lärde sig äta och det var vid garderoberna hon började använda kattlådan. Det var hit vi tog Kumi när hon blev vår och det var här vi tre lärde känna varandra för lite mer än tre år sedan.
 
Det är så himla tomt i lägenheten utan dessa två.
 
Efter att vi hade fått ur oss alla känslor så lugnade vi ner oss. Vi bestämde oss för att försöka njuta av alla saker vi kan göra nu när katterna inte är här. Som att t.ex. ha tända ljus, att slippa gå upp flera gånger varje natt för att hindra dem från att äta upp våra flyttkartonger och att vi de två kommande veckorna kan placera våra strumpor precis var vi vill utan att någon kommer och tar dem (här blev det lite sorgligt igen). Vi tog några djupa andetag, släppte de jobbiga tankarna och tänkte ta itu med lite städning. Då fick vi syn på kattlådan. Genast kom alla sakna-Kumi-och-Winnie-känlsor tillbaka. Förstenade stod vi och stirrade på den. Här var det på gränsen att vi skulle bryta ihop helt och hållet. "Är den rensad?", frågade Basse. "Varför undrar du?", frågade jag med darrig röst. "För om den inte är det så har vi alla fall något kvar från dem", svarade Basse och var helt seriös med att det var bättre än ingenting.
 
Nu när det gått några dagar sedan de lämnade oss så känns allt mycket bättre. Mamma har skickat bilder på Winnie och uppdaterat om Kumi och det verkar inte gå någon nöd på dem. Det är mest jag och Basse som har det lite tomt och ensamt här i lägenheten.
 
/Sandra

Värme är det bästa

Har så sakta börjat elda lite i kaminen i stora rummet och gissa om jag är på hejjad av 2 ivriga katter. Elvis är så på så när jag petar in tidningar och ved så är han med och nästan hjälper till. Ingen respekt har han heller för eld så när jag försöker få fyr på det hela är han med och nosar och ska titta. Hittills har det inte rykt några morrhår men känns som en tidsfråga. När det väl brinner och värmen sprider sig ja då lägger dom sig till rätta och sen kan dom ligga där hela kvällen, undantag är när det serveras mat. Då går dom och äter lite för att snabbt gå tillbaks och lägga sig till rätta. Inte utan man önska att man var katt ibland. 


/Kina
 
 
 

Premiär i rastgården

Så har det då blivit premiär i rastgården för Boris och Elvis. Den är så gott som klar, det är gräsmatta som fattas samt lite hyllor här och där som kommer att komma undan för undan. 
Boris och Elvis som aldrig har varit ute och promenerat hade en hel del att utforska, men dom verkade tycka det var spännande och roligt så till helgen om vädret tillåter ska dom ut igen.
Totte livades också upp av det hela och busade runt lite med dom men när Elvis gick in hans hus blev det för mycket snabbt var han där och fräste till så Elvis skulle förstå att där hade han inget att göra.

                             Elvis först ut förstås för att inspektera omgivningen, Boris kom strax efter.
 


          Något vitt och platt strök runt och nosade på allt
 

              Härligt, otäckt och spännande att vara ute
 
 
Snabbt upp på taket, lite roligt att klättra runt
 

Upp för trappan till hyllan och utkiksplatsen
 

Allt jag ser från hyllan är det mitt ??
 

/ Kina
 
 

Det här med mat ....

Det här med torrfoder är inte helt lätt. Jag har tidigare under en längre tid använt Royal Canin och det har fungerat bra men sen blev jag påverkad av andra som sa att Eukanuba var bättre då det innhöll mindre spannmål och mer kött vilket är det mest naturliga för katten. Utan att sätta in mig riktigt så gick över till det nya fodret och katterna gjorde inge skillnad dom tyckte om det här också. Frid och fröjd...eller
Nu har Elvis sen ett tag tillbaks blivit en riktig tjockis och när jag tänker efter så är han ganska duktig på att äta. Kan det vara det "nya" fodret som gjort honom till tjockis, han är ju också kastrerad och dom har ju lätt att lägga på hullet. Så idag var jag till affären och köpte Eukanuba för kastrerade överviktiga katter, så här står det på paketet Komplett och balanserat foder för överviktiga eller steriliserade vuxna katter, från 1 år.

 
 
Det tycker jag låter bra, hoppas bara nu katterna tycker om det också men jag tror inte det är några problem.
Tänkte inte berätta för dom att det är typ light mat för tjockisar ;)

Lina & Charlie

Jag blir alltid så glad när jag ser kattsyskonen leka med varandra. Här är det Lina och Charlie som smyger på varandra ute i mormor och morfars trädgård.
 
Det kommer tyvärr dröja länge innan jag får träffa dem igen. Som det ser ut nu så ska jag inte hem förrän i början av december och de är ju en bit dit.
 
/Sandra

Hur Kumi vill ha det

Usch, vad dåligt samvete jag fick när jag kom upp och såg att jag i går hade lämnat Kumis favoritfilt i en stor hög på soffan. En liten bit stack ut från högen och på den lilla plätten hade Kumi försökt trycka ihop sig. Bara en fjärdedel av hennes kropp fick plats. Nu har jag bäddat ut filten och Kumi kunde äntligen inta sin favoritposition. Hon är så rolig den där katten. I går låg jag och läste lite innan jag skulle sova och eftersom jag var lite lat så lade jag mig direkt på överkastet. Kumi ville också hoppa upp och lägga sig, men hon vet att om det ligger ett överkast på sängen vid sovdags så innebär det att hon kommer behöva flytta på sig om hon lägger sig på det. Så hon satt snällt och vrålstirrade på mig tills jag flyttade en bit av överkastet. Då hoppade hon snabbt upp och lade sig till rätta. På morgonen är hon tvärtom för då ska överkastet minsann på och hon tycker inte om när vi går till skolan utan att ha bäddat ordentligt innan.
 
På denna plats lägger sig Kumi när hon inte är nöjd.
 
/Sandra

Kartong-gnagare

Kumi äter tydligen inte bara av växter utan även kartong verkar falla denna dam i smaken. Just nu har vi massor av kartonger hemma och nästan varje morgon möts jag av denna syn:
 
 
Även Winnie är väldigt förtjust i alla dessa kartonger, men hon kör sin egna stil och väljer att hellre hoppa ner i kartongerna och göra hål från insidan istället. Ska bli spännande att se hur många användbara kartonger vi har kvar om en månad.
 
/Sandra

Tottelin

Jag är så glad över de där veckorna jag fick tillsammans med Totte när jag var kattvakt i somras. Min fina stora pojke! Tänk om han bara kunde tycka att det var okej att bo i lägenhet, då hade han kunnat bo hos mig och Basse. Vi har provat några gånger, men han har visat sådant stort missnöje att det aldrig känts som någon idé. Han trivs bäst ute hos mamma där han får vara i sin älskade rastgård. Extra roligt kommer han tycka det blir snart när den nya rastgården är färdig. Det kommer bli så fint och han kommer ges helt andra möjligheter än tidigare.
 
Sen kommer han eventuellt få lite kattsällskap också. Som det ser ut nu så ska han försöka samsas med Lina och de känner ju varandra sedan tidigare och hon är dessutom uppe och hälsar på hos mamma en hel del så det ska nog inte vara några problem. Värre blir det nästa sommar när både Boris och Elvispen kanske kikar ut en sväng. Jag kan redan nu föreställa mig ljudet av brölsång à la Boris där ute bland buskarna.
 
 
/Sandra

När vi tvättar

Varje gång vi tvättar så är det någon som blir så himla glad. Vi behöver bara börja sortera tvätt i olika högar för att hon ska komma farande och delta i festligheterna. Jag pratar givetvis om Winnie. Kumi är inte så mycket för tvätt utan verkar mest tycka att vi är jobbiga som springer upp och ner till tvättstugan stup i kvarten.
 
Annat är det med Winnie. Det har till och med blivit någon form av schema på hur det hela ska gå till.
 
1. Det börjar alltid med att vi sorterar tvätten i några olika högar på golvet. Winnie springer då runt och hoppar och har sig i högarna och ibland gräver hon ner sig så man inte ser var hon är.
 
2. När vi sedan stoppar ner högarna i olika påsar så vill Winnie också bli nedsatt i påse. Där ska hon sedan sitta och åka med när vi bär ut påsarna till hallen.
 
Winnie sitter redo i påsen och väntar på att bli utburen till hallen.
 
3. Innan vi lämnar lägenheten måste vi alltid göra en extra koll för att se så att hon verkligen inte sitter i en påse för det är ju inte så praktiskt att råka få med sig en katt ner till tvättstugan.
 
4. När vi sedan kommer upp med tvätten, som hängt i värmeskåp, så är lyckan total. Vi ställer alltid påsarna strax innanför dörren och då skyndar hon genast dit för att kunna krypa ner i dem och mysa medan det fortfarande är varmt. Oftast somnar hon och sover en timme eller två.
 
 
Här ligger hon på varma badhanddukar och myser.
 
Hon älskar ju när det händer saker och det känns som vi slår två flugor i en smäll när vi kan kombinera vardagssysslor med Winnie-aktivering. Hon är med på det mesta. Favoriterna, förutom tvätt, är start av diskmaskin, bäddning av säng samt när vi borstar tänderna. Den enda syssla hon egentligen totaldissar är dammsugning.
 
/Sandra