Att leka eller inte leka

 
Vi började lite försiktigt att vifta med en leksak framför Boris. Intresset var så lågt att han gick därifrån.
 
 
 
Vi övergick då till att vifta lite framför Elvis som genast nappade.
 
 
 
Vi hann bara leka en kort stund, för plötsligt kom Boris tillbaka från ingenstans och tog över. Elvis fick snopet se på medan Boris rev, bet och slet i leksaken. Boris har väl aldrig tyckt att det varit så roligt med leksaker som när han får knipa åt sig dem från någon annan.

/Sandra

Ryggvärmaren

Jag befinner mig just nu i slutspurten av terminen med en hel drös av inlämningsuppgifter, projekt och tentor som ska göras. De senaste dagarna har jag jobbat hemifrån. Det bästa med detta är att Kumi gärna agerar ryggvärmare. Jag hinner knappt sätta mig förrän hon bestämt tränger sig upp bakom mig och mer eller mindre kräver sin plats. Sen ligger hon där, varm och go mot min rygg och spinner. Blir nästan som någon form av massage.
 
 
/Sandra

Winnie och tröjan

Basse hade hängt sin tröja över min stol och det tog inte lång tid för Winnie att hitta tröjan, kravla sig ner i den och göra om den till en mysplats.
 
 
 
Om Basse blev exalterad över hennes påhitt? Svar: Ja.
 
/Sandra

Kubiken, livsnjutaren.

Idag har Kubiken legat ute nästan hela dagen och bara slappat och njutit. Det ser så skönt ut när hon ligger och sover, emellanåt rycker det lite i benen. Jag störde henne verkligen när jag smög fram och tog kort men hon somnade faktiskt om.

 
 


/ Kina

Charlie är ute och njuter

Charlie som har börjat vara ute njuter verkligen av allt. Han är så himla hispig och ska på allt samtidigt så han ser så rolig ut när han springer runt på gräset och ska försöka hinna med allt samtidigt.
På bilden ligger han dock vid rabarbern och pustar ut. När han har varit ute med oss för han får inte vara ute själv så ligger han sen helt utstlagen på hatthyllan och sover. 



/ Kina

Påhälsning i väskan

Glömmer vi att stänga våra ryggsäckar så är hon där snabbt som attan. Smidigt och lätt kilar hon tyst ner och lägger sig tillrätta och sen när vi undrar var hon tagit vägen och ropar hennes namn så hör vi hur hon börjar tokspinna inuti någon utav våra väskor.
 
Har vi besök så är hon lika snabb ner i deras väskor om hon får chansen. Man får passa sig, för det är inte alltid hon oskyldigt bara vill lägga sig och vila en stund. Det kan lika gärna vara att hon är ute efter att sno något och det ser ju lite lustigt ut när en gästs underkläder plötsligt far genom rummet och in under soffan.
 
 
 
/Sandra

En som inte hjälper till vid städning

Winnie är då sannerligen ingen bra hjälpreda när det kommer till städning. Det brukar vara som så att jag ställer undan och hon plockar fram. I dag plockade jag undan våra ryggsäckar som låg mitt ute på golvet. En stund senare släpade Winnie fram dem igen. Jag ställde ut pizzakartonger i hallen. Winnie gömde då den ena under skostället och släpade med den andra in till köket. Jag samlade ihop alla leksaksmöss och lade dem vid klösträdet. Winnie spred inom kort ut alla leksaksmöss över hela golvet igen. Jag samlade ihop bitar av torrfoder som låg ute på golvet. Winnie lekte med torrfoder-bollen och spred ut nya. Jag dammsög mattorna och lade ut de på sina rätta ställen. En stund senare hade Winnie flyttat på samtliga mattor. Jag tog bort jord som Winnie hade krafsat ur från blomkrukorna. Winnie pyntade snart fönsterbrädan med ny jord.

Nu gör ju detta egentligen ingenting. Är Winnie glad så är jag glad. Jag blir bara så fascinerad över vilken energi hon har och att hon verkar tycka allt är så roligt. Hon verkligen jobbar och har sig. I skrivande stund arbetar hon med att dra in en utav pizzakartongerna under soffan.
 

/Sandra

Shit vilket dygn...

Detta dygn har inte varit roligt men nu är det över och allt slutat lyckligt. Det började med att Charlie som har börjat vara ute när vi är ute helt plötsligt var borta. Vi ropade och ropade och plötsligt så hörde vi ett ynkligt mjauande från ett träd. Där längst upp satt en ynklig Charlie och vågade inte klättra ner. Men herregud...hur gör vi nu ? det går ju inte att komma dit. Vi avvakta några timmar för att se om han klättrade ner av sig själv, vi lockade nedanför, vi stod på balkongen, vi lockade med allt men nej han kom inte ner. Nu började det bli mörkt ute...Stefan snickrade ihop en lååång landgång som han fick till ganska bra mellan Charlie och balkongen men nejdå ingen Charlie. Jocke kom hem och var ute och lockade inget resultat mer än att han fortsatte pipa ynkligt. Ja tillslut gick vi och la oss, sov ? nja det är väl att ta i, gick upp då och då och ropade på honom, icke. Så kom morgonen och vi åkte och jobbade, Jocke tog över  passet och när han åkte hjälpte mamma och pappa till att locka och försöka få ner honom. Jag frågade Chippen om han visste någon som hade skylift, jag efterlyste även på fb om någon hade skylift. Är det nu man ska ringa brandkåren ? tror knappast dom skulle komma.



När Stefan sen kom hem så hade han funderat hela dagen på hur han skulle göra, han släpade i alla fall fram med hjälp av pappa en gammal ställning. Inte helt lätt att få fram den men det gick. Ca 12 m upp satt Charlie och att klättra upp på en rostig vinglig ställning så högt är verkligen prestige.
 Väl uppe så hade Stefan med sig ett kattbur, fick tag på Charlie och in med honom i buren. Puh* det hela var över och bägge tog sig ner levande och välbehållna. Jag var som tur var i stan och handlade och i natt är det minsann jag som ska sova är sååå trött nu. Charlie är också lite utslagen.

 
Ser ni pilen ? Den visar vart Charlie sitter.

/ Kina


 
 

jag vet jag vet....

Nu har jag gjort det igen....glömt en påse med kattsand. Jag är ju en slarv Fia det vet jag sen tidigare och det blir inte bättre med åren. I går kväll ställde jag en liten påse med kattsand som jag hade haft med mig som reserv till kattutställningen. Det var inte mycket sand tyckte jag men när det låg så här i trappan var det som en hel sandstrand. Lär jag mig då ? Skulle inte tro det.

/ kina

Och så snodde hon en vante och sprang i väg med den till gömstället under soffan

 
/Sandra

Bästa pluggkompisen, om än lite trött

 
 
 
 
/Sandra

Bakverksvaktaren

Jag bakar och Kumi vaktar. Att använda ugnen utan att Kumi vet om det finns inte på kartan. När det kommer till köket så har den där katten koll på ALLT som sker.
 
 
/Sandra

Katt i låda här också

Här har vi också katt i låda fast Wilma tar det mer soft än Winnie. Hon ligger mest i lådan och slappar, skapar inte så många roliga påhitt som sin busiga kompis. Jag kan inte annat än skratta när jag läser om Winnies påhitt och då känns det skönt att Wilma bara ligger i sin låda.



/ Kina
 

Katt i låda

För två helger sedan köpte Basse skor. Dessa låg i en vanlig skokartong som vi hade tänkt kasta så fort vi hade kommit hem från affären. Winnie hade dock andra planer. Vi hann knappt komma innanför dörren innan hon snappade åt sig kartongen och gjorde den till sin lilla låda. Hon lägger sina leksaker i den, hon sover i den, hon drar runt den i lägenheten så att den ska vara precis där hon vill ha den och hon välter den upp och ner för att kunna gömma sig under den. Ibland ser hon ut som en liten sköldpadda när hon går runt med kartongen på ryggen. En annan favorit är att dra ut den på köksgolvet, ta lång sats, hoppa i den och sedan glida några meter.
 
Basse är såklart eld och lågor över att Winnie leker med lådan. Eftersom hon tycker så mycket om den får den givetvis vara kvar.
 
 
/Sandra

Då var det dags för bus igen då !!!

Att jag aldrig lär mig, jag vet ju att det betyder trubbel att ställa ifrån sig mat eller sandpåsar i hallen. Ändå gör jag det och det slutar varje gång med plundrad påse. Att plundra kattmatspåsen kan jag förstå men att ha hål på sandpåsen kan jag inte förstå att det kan vara så roligt. Roligt måste det vara i alla fall för det är typ sand i hela hallen och återigen får jag väll skylla mig själv antar jag, för jag visste ju....





/ Kina