När du tror du har hittat något safe....

Tidigare i våras inhandlade jag 2 gjutjärnsstakar tunga rejäla nästan som ett mordvapen. Perfekt dom kan ju inte katterna välta och snygga är dom ju dessutom. Har funkat perfekt, katterna har lekt och farit över bordet men ljusstakarna han minsan stått så fint mitt i allt...ända tills nu.
Häromdagen hörde jag en nytt duns !!! kände inte igen det så jag gick och kolla vad det kunde vara med en viss oro i magen.
Nedanför bordet satt 3 oskyldiga katter och såg så söta och fina ut MEN på bordet låg en ljustake och ljuset var trasigt. Hur sjutton kunde dom ha omkull den tunga pjäsen ??

 
 
 
 
/kina

Winnie och jag

I går gick jag upp tidigt med Basse när han skulle till jobbet för att på något sätt försöka synka våra dygnsrytmer. Det kändes skönt och jag hade stora förhoppningar om att upprepa samma sak idag. Problemet var bara att när jag skulle gå upp så kom det en Winnie som bäddade, bökade och till slut somnade i en liten kurrande hög alldeles bredvid mig. Det var liksom kört. Allt blev på tok för mysigt och jag kom inte alls upp i den tid som jag hade tänkt mig.
 
Nu är jag i alla fall vaken och sitter redo att ta itu med lite plugg. Winnie är så klart med hon också.
 
 
Hon har legat på detta vis under mitt skrivbord i en stund nu och jag är väl medveten om att ju mer tid som går, desto större är risken att jag snart kommer få mig ett nyp i tån. Hon brukar nämligen visa tydligt när hon tycker att jag har suttit för länge och då vill hon att jag ska ta bollen (pappersbollen som syns i bild) och kasta den hit och dit genom lägenheten så att hon kan hämta den. Hon är ganska awesome faktiskt!
 
/Sandra

Tar det lugnt...

En som kan koppla av och njuta är Kubiken...ofta hittar men henne liggandes på bordet.
Tror hon tycker det är den perfekta platsen då hon har lite koll över trädgården i lagom höjd över havet.
Kubiken som är den som bestämmer här hemma har stenkoll på gården...inget undgår henne. 
Grannkatten Sigge är OK men när räven kommer är det inte OK då jagar hon bort den. 
Kubiken kan man lita på...inga objudna gäster.

 
/ Kina
 
 

Studentljud

För några dagar sedan tog folk studenten här i staden. Jag satt hemma och pluggade, men för att ta del av festligheterna så hade jag fönstret lite på glänt. Det sjöngs, tutades och ropades från flaken som passerade utanför. Katternas reaktion på detta var av blandad karaktär.
 
Winnies reaktion blev något i den här stilen.
 
Kumi satt i fönstret större delen av eftermiddagen och stirrade på det där som förde oväsen utanför.
 
Och Wilma struntade totalt i det hela. Orka bry sig liksom.
 
/Sandra

Ny duk kan bara betyda en sak !!

Har köpt en ny duk till mitt nya bord i stora rummet...ny duk kan bara betyde en sak och det är att Charlie bara måste viga in den så den blir med katthår på en gång. Duken ska skolas in hos katterna.
Så när duken hade legat på en liten stund hoppade han upp la sig till rätta och sov där hela natten...nu så är duken invigd och godkänd.

 
/ Kina

Dagens pluggkompis...

...ser ut på detta vis. Till en början var hon väldigt pigg och alert, men strax efter lunch tog tröttheten över och snart hade jag en snarkande katt i avslappnad ställning som sällskap.
 
Som så många gånger förr är den bästa sovplatsen på mina räknepapper.
 
De fina små tassarna vilade mot min dator. Så gosiga. Så mysiga.
 
/Sandra

En vecka senare

Vi har nu haft klösträdet i en vecka och det har varit otroligt populärt. Winnie älskar att klättra och sova i det och till och med Wilma klättrade upp en sväng. Tyvärr blev hon ganska snabbt påhoppad av Winnie och har sedan dess inte klättrat något mer. Kumi har varit fram och sniffat lite, men hon är inte så mycket för höjder och verkar därför tycka att klösträdet är ganska ointressant.
 
 
Winnie brukar roa sig med att bära upp pappersbollar som hon sedan kastar runt på klösträdet och jagar. Hon far runt överallt och hänger och klänger och under dessa stunder ploppar minnena från kattungetiden fram. Som bilden nedan till exempel. Det var första gången kattungarna såg mammas klösträd och de var helt tokiga och lekte tills de inte orkade mer.
 

/Sandra

Klösträdet

I dag gjorde vi äntligen slag i saken och köpte ett nytt klösträd till katterna. Vi hade ju sedan tidigare lovat dem ett eftersom de stod ut så snällt med att vi hade en inneboende i några veckor.
 
När vi skruvade ihop klösträdet var Winnie med och inspekterade. Här kollar hon att Basse skruvar åt ordentligt.
 
Hon var intresserad av allt som gjordes.
 
Så fort en ny våning byggdes så klättrade hon upp för att kunna följa arbetet vidare på nästa nivå.
 
Här inspekteras doften. Det sniffades och sniffades.
 
Slutresultatet såg ut på detta vis. Det ska byggas på ungefär en meter till så det når till taket, men den delen fanns inte i butiken så vi ska få den senare.
 
/Sandra