Mys i klösträdet

När man har varit ute i ruskädret en hel dag, visserligen under tak men ändå så är det skönt att få slappa och mysa inomhus.


Kina

En mer korthårig version

När Wilma var yngre tappade hon ofta hela kragen om vintern. Både runt halsen och i ansiktet försvann den långa pälsen som i vanliga fall fanns där. Detta gjorde att hon fick en fluffig och mer rund look i ansiktet som var himla frän.
 
Nuförtiden behåller hon sin lilla krage året om och jag hade glömt bort att den ens kunde försvinna - tills jag hittade den här gamla bilden.
 
Här är hon ute i Tottes rastgård en vinter för många år sedan.

/Sandra

Winnie och papperskorgen

Winnie brukar får för sig lite allt möjligt och just idag var det papperskorgen inne på kontoret som var föremål för hennes uppmärksamhet.
 
Det hela började på förmiddagen då jag plötsligt hörde hur papperskorgen vältes omkull. När jag kom in på kontoret så fann jag den i liggande position och alla möjliga saker hade flugit ut över golvet. Med huvudet inne i papperskorgen stod Winnie i egen hög person och inspekterade innehållet. När hon kände sig färdig reste jag upp den igen och gick iväg.
 
En kort stund senare hördes det vältande ljudet ännu en gång. Jag gick dit, papperskorgen låg ner och Winnie syntes inte till. När jag kikade ut från kontoret såg jag hur hon satt gömd bakom sovrumsdörren och kikade i springan mot mig. Jag ställde upp den igen och började röra mig iväg. Jag hann knappt gå några meter förrän den med ett tjong åkte i backen igen och när jag vände mig om så var det ingen katt där. Winnie hade återigen gömt sig bakom sovrumsdörren. Jag reste upp den en tredje gång och ställde mig att lurpassa ute i hallen. I full rulle kom då Winnie utfarande från sovrummet, galopperade in på kontoret, slog omkull papperskorgen och slirade sedan iväg in bakom sovrumsdörren igen.
 
Huvudföremålet för dagens lek.

Leken fortsatte genom att jag ställde upp papperskorgen lite då och då under dagen när jag hade vägarna förbi och lika glatt slog Winnie ner den varje gång. Det är först nu på eftermiddagen hon verkar ha tröttnat för nu har den fått stå upp i hela två timmar.
 
/Sandra

Kärlek trots allt

Kubiken som är väldigt bestämnd och inte släpper någon annan katt inpå sig utan fräs och morr kapitulerade i soffan när Boris kom. Vid detta tillfälle var jag inte hemma men Stefan som låg i soffan lyckades få till ett kort
då dom sov ihop. Tidigare i händelsen hade Boris sakta men säkert närmat sig en fräsande och morrande Kubik för att till slut få sova bredvid henne, Boris är väldigt kontaktsökande och vill så gärna sova ihop och kan se så sårad ut när det inte går. Vid detta tillfälle var han VÄLDIGT nöjd och man ser nästan hur han ler när han sover.

 
/ Kina

En natt med katter

I natt var det dags för en natt av det lite mer påfrestande slaget igen. Jag vet inte hur många gånger jag blev väckt, men det var alldeles för många.
 
Winnie skulle sova rakt över min ben och det kan ju vara lite jobbigt att känna sig så orörlig tycker jag. En stund senare stack hon busigt in en tass under täcket och fann mitt lår och när hon till slut äntligen lagt sig tillrätta och jag var på väg att somna så hörde jag Wilmas stämma inne i badrummet. Hon pep, sjöng och pratade och jag blev orolig över att något var på tok. Jag skyndade dit och fann en katt som mest såg ut att undra varför jag kom inspringandes på det där viset. Falskt alarm alltså.
 
Winnie återupptäckte en timme senare hur roligt det var att pilla igen sovrumsdörren för att sedan med en smäll skjuta upp den mot väggen. Ju fler gånger, desto roligare tycktes vara hennes melodi. De gånger hon inte lyckades pilla upp dörren så satte hon sig istället och klagade högljutt. Basse sov som vanligt och verkade inte märka av något. Själv så fick jag flera gånger gå upp och öppna dörren när den hade fastnat för att få ett slut på ylandet.
 
När jag åter hade lagt mig hörde jag efter en stund hur någon/några hängde och slet i handdukarna vid duschen. Jag gick dit, men inte en katt syntes till. När jag kom tillbaka till sängen var plötsligt min plats upptagen av katter som på den lilla stunden hade hunnit slå sig till ro och somnat åt alla möjliga håll och kanter. Jag fick därför klämma mig ner på utsidan av Basse. Där låg jag sedan och höll fast mig så jag inte skulle ramla ner och med ett täcke som bara täckte halva kroppen. När klockan ringde imorse var det en yrvaken Basse som undrade hur i hela friden jag hade hamnat där ute på kanten...
 
Vaken-katt 1 och vaken-katt 2.
 
/Sandra

Morgonrutiner

Katterna och jag har tydligen lyckats med det här att få till en rutin varje morgon nu när jag pluggar mycket hemifrån.
 
Det hela börjar med att Basse går upp och ger dem frukost 1 innan han går till jobbet. När jag någon timme senare tar mig upp så är det dags för frukost 2. När denna frukost är uppäten blir Kumi och Wilma trötta och vill gärna sova i några timmar. Wilma vill att soffan ska vara iordningfixad med kuddarna på rätt ställen så att hon kan inta sin favoritposition. Kumi däremot föredrar sängen och uppskattar om den är bäddad samt att hennes favoritfilt ligger dubbelvikt ovanpå överkastet. Där ligger hon sedan och snarkar fram till lunch.
 
Winnie tycks få energi av sina frukostar och måste springa av sig den innan hon vill vila. Detta innebär att hon klättrar, jagar bollar, attackerar saker som inte finns och vänder upp och ner på mattor. Var hon sedan väljer att sova beror lite på vädret. Om det regnar vill hon gärna ligga på en filt vid balkongdörren så att hon kan titta på dropparna som ringlar sig ner på glaset. Om hon istället är frusen och kontaktsökande så kryper hon ner bredvid Kumi i sängen och om det är en helt vanlig dag så föredrar hon att ligga högt upp i klösträdet eller att gosa ner sig i en av sina kartonger.
 
 
Just i detta nu har jag kommit till tiden på dagen då alla ligger och sover. Om några timmar är det lunchdags och då lär det bli full fart igen.
 
/Sandra

hittar lite här och där

olika föremål efter helgens lilla gäst. 3 fyrbenta gäster var hemma i helgen men det är bara en som busar till det.
Under våran säng hittade jag ikväll flera garn nystan, en grytlapp, och en raggsocka OCH det var inte jag som hade lagt dit dom. 100% säkert på att det är bus Winnie vet ju hur hon opererar haha det lustiga är att jag ser henne adrig komma med något så hon måste sköta det snyggt. 
Det är alltid lika spännande att titta under sängen när hon har varit här, har faktiskt hänt att jag har hittat garn nystan jag inte visste jag hade 

 
 
 
 
/ Kina