Med katterna hemma hos mamma

Nu har vi varit hemma hos mamma sedan i onsdagskväll. Det har gått så bra med alla katterna. Kumi känner ju alla igen, men det verkar som att de även minns Winnie även fast det var fem månader sedan hon sist var hos mamma. Winnie och Charlie leker nästan hela tiden och mamma har ständigt jobb med att behöva städa upp efter alla deras påfund.
 
Kubiken är inte alls förtjust i andra honkatter. Hon fräser åt både Wilma och Kumi, så när Winnie hoppade upp i sängen bredvid Kubiken så trodde jag att Kubiken garanterat skulle protestera eftersom de inte setts på så länge. Till min förvåning så började Kubiken istället spinna och genast krypa närmare Winnie. Hon lade sig nära och höll fast Winnie med ena tassen för att kunna tvätta henne, så det mötet gick bättre än väntat.
 
Den här lille rackaren följer med oss överallt. Så fin och stor!
 
När jag kommer och hälsar på blir Elvis mest glad över att jag oftast har en kattbur med mig. Tänk att det kan vara så roligt att sitta och glo i den.
 
/Sandra

En som också ville vara med på film

Mamma har varit snäll och skickat filmer till mig. En film var på Kumi som satt på en byrå och den andra filmen var på Winnie som nyss hade vaknat. I dessa två filmer fanns det en gemensam nämnare - Elvis. Båda filmerna slutar nämligen med att Elvis försöker stjäla showen. Eller så vill han bara synas lite. Linslus är han i alla fall.
 
 
/Sandra

Veterinärbesöket

I går kom mamma och hämtade upp både Winnie och Kumi. De skulle båda till veterinären ute hos mamma. Winnie skulle kastreras och ID-märkas och Kumi skulle genomgå en undersökning då hon börjat kräkas ibland när hon äter. Detta har ju så klart gjort oss superoroliga och därför kändes det skönt att få henne undersökt.
 
Jag har varit så himla nojig den senaste tiden och fått för mig att Kumi varit döende i alla möjliga sjukdomar. Jag är så himla rädd att något ska hända henne att jag inte riktigt kunnat tänka klart. Har hon legat och sovit lite längre någon dag så har jag dragit slutsatser av det, lägger hon sig avskiljt får jag för mig att slutet är nära och kommer hon istället och lägger sig nära mig så går tankarna istället att "Jaha, nu söker hon extra närhet för att hon känner sig svag". Jamen ni hör ju hur det låter. En gång låg jag och Winnie i soffan och vilade. Då hörde jag hur Kumi började grymta konstigt inne i sovrummet. "Nu håller hon på att dö!", tänkte jag och kastade mig ur soffan och rusade, med Winnie i hasorna, in till Kumi. Det visade sig att hon bara låg och grymtade helt oskyldigt i sömnen.
 
Nu är i alla fall undersökningen gjord och ingen är förmodligen mer lättad än jag. Blodprover togs och de visade att hennes njur- och levervärden var jättefina. Munnen kollades och det såg bra ut där med. Nästan ingen tandsten alls. Hjärtat lät också bra, så Kumi mår tydligen prima, och till hennes försvar så har hon ju egentligen aldrig verkat sjuk. Det känns ändå bara så skönt att veta att allt är som det ska.
 
Att hon spyr kan bero på att hon fortfarande får för sig att hon måste hetsäta. Nu har hon ju lite konkurrens av Winnie om maten också och det känner hon kanske av. Hur som helst så ska vi försöka lösa det när hon kommer tillbaka hit och skulle kräkandet fortsätta så åker vi tillbaka och ser om det kan vara något annat.
 
 
/Sandra

Nu är det riktigt illa.....

Rolig händelse idag. Jag håller på dammsuger och kommit till vardagsrummet. Katterna som inte är så förtjusta i dammsugaren förflyttar sig lite skyggt mellan rummen för att slippa dammsugaren.
Åter till vardagsrummet, jag kommer in där med slangen och noterar att Wilma ligger på en stol under bordet.
Säger med en liten ursäktande röst 
- sorry Wilma men jag måste verkligen dammsuga här inne.
Så sätter jag igång och noterar att Wilma faktiskt ligger kvar. Efter en stund knäpper jag av och ser att hon fortfarande ligger kvar på stolen.
Men !!! mår hon inte bra eller ?? Går fram för att kolla läget och inser att det är ett kaninskinn som ligger på stolen. Av Wilma finns det inte spår av. 
Jag har alltså gått och pratat och ursäktat mig till ett kaninskinn !!

Lilla fröken bus

Tidigt imorse väcktes jag av att det lät som att någon satt och bläddrade bland mina papper på skrivbordet. Snabbt drogs slutsatsen att Winnie var i farten. Jag studsade upp och myckte riktigt så befann sig den lilla fröken i full färd med att rota runt och sprida ut min pappershög. En tung bok överst på högen blev min lösning och sen gick jag och lade mig igen.
 
En timme senare prasslar det något förfärligt ute vid tv:n. Återigen fick jag ta mig upp och denna gång möttes jag av det här:
 
 
 
Hon hade så himla roligt med sin upprullade toarulle. Hon dök in bland pappersremsorna, hon gick runt med dem i munnen och till slut låg hon bara mitt uppe i alltihop och flämtade. Undrar vad jag kommer mötas av i morgon?
 
/Sandra

Snart får jag träffa alla igen

Nu har jag inte varit hemma och hälsat på sedan i julas. Men om två veckor så ska jag äntligen få träffa...
 
...Totte...
 
...Kalle...
 
...Lina...
 
...Boris...
 
...Wilma...
 
...Charlie...
 
...och Elvis, Tage och Kubiken. Hoppas jag inte glömde någon då det var en hel del namn att räkna upp. Det roliga i det hela är att mamma för en del år sedan högt och tydligt (och gärna flera gånger i månaden) sa "När katterna dör så ska vi inte köpa några nya. Vi ska alltid ha katt, men inte mer än två stycken!". Mhm, det gick ju lite sisådär med det påståendet.
 
/Sandra

Med en Kumi hängandes i magen

Jag satt vid skrivbordet. Kumi var hungrig och när hon är på det humöret så gör hon allt för att få uppmärksamhet. Utan förvarning så hände det där som brukar ske ungefär två gånger om året. Kumi tog sats och hoppade upp i min famn (detta händer faktiskt oftare än två gånger om året), men när hon hade landat så fick hon bakvikt och vad blev konsekvensen av detta? Jo, hon fällde ut klorna och det slutade med att hon hängde i min mage. Hon är inte direkt en liten dam och att ha en katt som endast hänger i ens skinn är aldrig behagligt. När Kumi insåg att hon gjorde illa mig så fick hon panik och försökt släppa taget men ramlade då bakåt och var tvungen att ta ett nytt grepp. Resultat? Sönderriven mage och lår.
 
Kumi och jag blir aldrig osams över detta. Vi har dealen att jag inte blir purken när det råkar gå snett och att hon aldrig får blir rädd för mig bara för att jag råkar skrika "AJ!". Någon som däremot tog väldigt illa vid sig var Winnie. Hon gick runt i nästan en timme efteråt med uppskjuten rygg och en kolossalt spretig svans. Vid minsta hastig rörelse sprang hon in under sängen och hon var så himla skärrad över det som skett. Hon var inte ens i samma rum som mig och Kumi när det hände, men det tog tydligen hårt ändå. Rädd för Kumi var hon också och hon höll sig på säkert avstånd. Hon trodde kanske att Kumi blivit arg på mig och gett mig en rejäl omgång.
 
Nu är allt bättre igen. För tillfället ligger de och har tvättkalas i sängen.
 
 
/Sandra

Hon sätter oss i arbete

Jag vet inte vad det är med Winnie, men idag har hon varit omöjlig på alla sätt och vis. När jag sa till henne att sluta klättra i duschdraperiet så skrek hon till högt och sprang och drog ner en handduk och for sedan vidare. När jag sa åt henne att hon inte fick vara på spisen så skrek hon till igen, drog ett racervarv runt lägenheten och kastade sig slutligen över min ryggsäck som hon började bita hejvilt på. När jag satt och pluggade så försökte hon sno pennan ur min hand, medan jag skrev, och när hon inte fick pennan så var hon kvick med att sno suddet istället. Hon har alltid något hyss på gång och hon ser så himla glad och livfull ut när hon utför dem. Kreativiteten tycks aldrig ta slut.
 
Nu ikväll så möttes vi av det här:
 
Det fanns inte ens en tendens till skuldkänslor.
 
Istället passade hon på att göra hålet ännu större, mitt framför ögonen på oss.
 
 
Sen kastade hon sanden högt i luften så den landade på henne själv.
 
 
Hon avslutade med att bara ligga där i sanden och ha det mysigt.
 
Handfallna stod vi där och bad Kumi, som satt några meter bort och betrakade det hela, om lite uppfostringshjälp. Kumi skakade långsamt på huvudet, "Åh, nä. Har ni skaffat en sån där så får ni allt se till att uppfostra den också!".
 
Kumi verkar mest road av att se hur jag och Basse får laga och städa saker hela tiden, men det finns gånger när hon är otroligt hjälpsam. Som till exempel när jag och hon låg och skulle vila. Då kom Winnie och började leva rövare kring mina fötter. Jag försökte få henne att sluta, men hon bara fortsatte. Då reste sig Kumi, använde sin berömda höger och knuffade till Winnie så pass att hon flög ner från sängen. Sen gick Kumi tillbaka till min arm och vi kunde äntligen sova, och Winnie kom inte tillbaka på hela tiden. Man ska alltså hålla sig väl med Kumi. Det lönar sig!
 
/Sandra

En liten väckare

Imorse var Winnie på ett riktigt terroriserande humör. Först var det Basses fötter som skulle attackeras. Till slut fick han nog och Winnie blev utstängd från sovrummet då hon inte kunde låta bli att tassa till eller bita på allt som råkade röra sig.
 
Hon höll sig lugn ett litet tag, men satte strax igång med att krafsa på dörren à la Kubik-style. Det var nästan läskigt att höra hur hon krafsade på exakt samma sätt som sin mor. Efter någon timme gick jag upp för att hon inte skulle känna sig så ensam. Då somnade hon inom några minuter helt utslagen på soffan. När hon blir så där trött brukar jag bära in henne till Basse. Sen ligger de där och sover så nöjt bredvid varandra medan jag och Kumi får lite lite lugn och ro.
 
 
/Sandra

Garntjuven

Vi har en fight här hemma charlie och jag, fighten handlar om garnets vara eller icke vara i korgen.
Känner att jag sakta men säkert håller på att förlora kampen men än har jag inte gett upp. Jag tycker om att ha min stora fina korg full med garner. Har haft den i stora rummet men det gick inte så nu står den i ett hörn vid min säng med en filt över. Hur snyggt och roligt är det ?
Idag när jag kom hem väntade en överraskning, filten var borta och 5 nystan också !!!!
Finns bara en som är skyldig. Ett litet avslöjande fanns dock...såg lite garnludd vid min säng.
Hm.. efter att ha hämtat ficklampan och ner på knä så !! jo mycket riktigt, 5 upprivna nystan i en stor härva mitt under sängen. Efter mycket stånk så fick jag fram dom och har nu lite annorlunda garn, dom är nämligen melerade med damm. Undrar hur den mössan kommer att bli, extra fodrad kanske.
Och som jag skrev, såg inte när det hände men 100% säker på att det är Charlie garanterad ivrigt påhejjad av Elvis och Boris som alltid är med på allt som betraktare då förstås.



/kina
 

En liten Boris

Igår råkade jag trilla över lite bilder från när Boris var liten. Jag kan knappt tro att det är samma katt. På något sätt känns det som att Boris var hos mamma i någon dag och sedan blev vuxen. Kan ju kanske ha och göra med att jag faktiskt inte var och hälsade på så ofta och att han därmed hann växa på sig rejält mellan besöken.

Enligt bilderna så hade han i alla fall en period då han faktiskt var liten och redan på den tiden var han av den snokande sorten som skulle vara med precis överallt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det känns lite sorgligt att se bilderna på Boris och Gustav. Gustav var så himla snäll och tålmodig med Boris som var allt annat än lugn och sansad. Tänk att det snart gått ett helt år sedan Gustav dog...jag har nog ännu inte riktigt förstått att han är borta.
 
/Sandra

Lite orättvist

Att sitta vid skrivbordet och tentaplugga när katterna ligger och har det såhär mysigt är inte lätt. Jag vill ju inget hellre än att slå igen böckerna och lägga mig bredvid dem...
 
 
Jag är så glad över att Kumi och Winnie kommer så bra överens.
 
/Sandra

Elvis..ja vad ska man säga...

Elvis är en katt som inte är som dom andra katterna här hemma. Han älskar nämligen att bli buren, och då helst sitta på armen som en liten bebis.
Bäst är det i Jockes famn, där är han så ofta så han är som en accessoar. Han ingår liksom i jockes famn.
I kväll var det dock Stefan som gällde, hade inte han blivit nedsläppt så hade han nog aldrig velat därifrån. Det ser så roligt ut när man bär omkring på honom....

/kina

Winnie och vanten

Winnie älskar vantar och för några dagar sedan råkade en av mina trilla ner från hatthyllan. Hon var snabbt på plats och sedan fick sig vanten en rejäl åktur runt hela lägenheten. Hon avslutade med att gömma den under soffan. Det är för övrigt där hon gömmer alla sina grejer, så om vi saknar något så vet vi var vi ska leta.
 
 
 
/Sandra

Att prata om katter

Igår var vi borta på festligheter. Där träffade vi både personer som vi aldrig sett förut och folk vi känner riktigt bra, och vad händer? Jo, samma sak som alltid. Jag vet inte riktigt hur vi bär oss åt, men det slutar alltid med att vi råkar få in samtalsämnet på våra katter. Sen sitter både Basse och jag där och visar ivrigt bilder på våra älsklingar för de stackars människorna som kanske inte alltid är så intresserade. Många är dock artiga och ställer lite frågor och då blir vi helt till oss och vill visa filmer, berätta historier och ja...det går inte riktigt att få stopp på oss.
 
Det där med att börja prata om våra katter är även en utomordentlig början till att få mig på bra humör. När jag sitter i skolan med datorn och är koncentrerad så kan jag se butter ut. Då när någon vill börja prata med mig så är det inte ovanligt att det ställs frågor som "Hur är det med katterna då?" eller "Visst hade ni två katter?" och genast skiner jag upp som en sol. Det fungerar varje gång.
 
 
/Sandra

Kattkalender

I dag är det första mars och det innebär att vi får vända blad i kattkalendern. Så nu säger vi...
 
...tack och hejdå till Tummen...
 
...och hej och välkommen till marskatten Pipp!
 
/Sandra