Tar sig friheter minsann...

Lilla fröken Winnie har börjat känna sig hemma här så pass mycket att nu börjar hon ta friheter som inte passar en fröken. Hon smyger på våra fötter och attackerar dom när dom sticker ut, hon är på bordet och snokar till och med sover där, hon balanserar i fönstret och ja...vickar blomkrukor, hon skriker och tigger mat. Man kan nästan tro hon har lärt sig av mina katter hahaha. Lilla gos gumman älskar henne ändå 

 
/kina

1-års kalas

Nu har kittens fyllt 1 år kan väl egentligen inte kallas för kattungar. Det har blivit ett ståtligt gäng som är full med bus och hittar ständigt på nya upptåg. det här året har verkligen gått så fort, var ju inte så längesen dom var små och ynkliga. Jag har äran att ha dom omkring mig, Melvin är killen som bor längst bort men genom hans matte Sofie så är jag uppdaterad och kan hälsa på honom när det passar. 
Så Grattis superfina gänget på eran 1-års dag.

 
/kina

Tror mina gäster trivs här..

Kumi och Winnie är nu här på semester utan sin matte och husse. Eller semester är kanske fel uttryck kanske någon form av sommar kollo passar bättre. Kollo är väl en form av att få åka bort för att träffa andra. Kumi är hos mamma och pappa och njuter det lugna livet, ligger på bordet (fast man inte får) har återigen hittat till sin favvo fåtölj som ibland är upptagen av ett överkast vilket ogillas skarpt. Hon umgås med Kalle och Lina på ett behagligt avstånd.

 
Winnie som är här hos mig har mer full fart vilket hon tycker är roligt. Allra roligast är det nog att jaga Elvis och Boris svansar och dom bjuder tillbaks, aldrig har väl svansarna viftats som nu. Hon har sina upptåg med sin brorsa Charlie ibland får vi känna av hennes klor då någon fot tittar ut från täcket och hon upptäcker det. Sover gör hon under sängen, där har hon koll på vilka som kommer och går i sovrummet. Fast på dagarna är det Stefans säng som gäller, hon kan verkligen sträcka ut sig och sova så skönt. Har också upptäckt att den tjejen kan jaga och fånga flugor. Flugan har inte en chans när Winnie kommer igång. 
Klart dom längtar efter sin husse och matte men i väntan på dom så känns det som att dom har det bra och njuter för fullt.



/ kina

Mina kattvakter

Nu har vi snart varit här i Sundsvall i en vecka och ännu en vecka återstår innan vi tar tåget nedåt i landet igen. Vi är här och hälsar på Basses familj och under tiden så semestrar katterna ute hos mamma. Det är inte alltför roligt att vara i väg från dem. Nu har ju jag sådan tur att jag har bra kattvakter till både Kumi och Winnie. Med "bra kattvakter" menar jag inte bara personer som är vettiga och som tycker om djur utan jag vill ju att mina katter verkligen ska gilla personerna som ska ta hand om dem.
 
De senaste somrarna har Kumi varit hos mamma, men hon har inte riktigt trivts där eftersom Boris och Elvis envisas med att vara på henne hela tiden. Därför blev jag så glad i julas när Kumi plöstligt blev superkompis med min mormor och morfar. Hon älskade att få gå runt i alla deras rum och snoka och både mormor och morfar fick klappa och kela med henne. Hon hittade till och med en favoritfåtölj som hon fick ha som sin egen. Vi var alla så förvånade över hur snabbt hon gjorde sig hemmastadd hos dem, men Kumi verkade så himla nöjd över att slippa knaskatterna så hon fick stanna där större delen av jullovet. Mormor tyckte så mycket om henne att hon erbjöd Kumi att vara hos dem medan vi skulle åka bort nu i sommar. Jag har fått lite rapporter hemifrån och mormor berättade att hon råkade lägga ett överkast på Kumis favoritfåtölj. Det hade inte varit uppskattat och mormor hade fått många konstiga blickar. Allt blev bra igen när hon tog bort överkastet så att Kumi kunde hoppa upp och lägga sig.
 
Winnie är hos mamma och busar runt med sin bror Charlie och de andra katterna. I dag skickade mamma över en film som visade hur Winnie lekte med Boris svans. Det var så roligt att se henne leka loss och hon såg ut att må hur bra som helst. Hon har även möjlighet att gå ner och hälsa på Kumi om hon vill så jag tror att båda är ganska nöjda med tillvaron.
 
 
Eftersom det är lite snålt med katter att skriva om här där jag är så kommer det nog bli lite skralt med inlägg från min sida. Mamma får se till att uppdatera desto mer. Hon har ju trots allt en hel drös med katter att skriva om.
 
/Sandra

På äventyr

Ibland händer det så oväntade saker. I dag blev jag till exempel väckt av att det brakade till vid fönstret som vår säng står vid. Kort därefter hörde jag hur någon jamade. Jag blev lite förbryllad för jag hörde ju genast att det varken var Charlie, Kubiken eller Kalle, men ändå lät ljudet där utifrån så otroligt bekant. Jag skyndade mig upp och ut och gissa om jag blev förvånad när jag fann Kumi sittandes på trappan.
 
Det visade sig senare att hon måste ha råkat smitit ut tidigare på dagen när morfar gjorde rent kattlådan. Förmodligen hade hon varit ute i flera timmar och sedan bestämt sig för att det var dags att gå in igen. Kumi verkade inte vara det minsta bekymrad över sitt äventyr. Hon var hur lugn som helst och var mest ute efter att få matnär hon kom in igen. Hon var alldeles varm i pälsen så jag gissar på att hon hade legat ute i solen någonstans och slappat.
 
Nu i efterhand har jag ju såklart inte kunnat låta bli att tänka på allt som hade kunnat hända. Hon hade ju kunnat bli påkörd eller sprungit i väg och blivit mycket svårfunnen. Jag är så glad över att det inte hände något tokigt. Sen kan jag inte låta bli att vara lite nyfiken på hur hon visste exakt vilket fönster på huset som var mitt och Basses. Jag vaknade ju av braket som blev när hon försökte hoppa upp till vårt fönster och sedan ramlade ner. Hon kanske hörde oss på något sätt?
 
Fina lilla kloka katt!
 
 
/Sandra

Elvis studerar livet på savannen

I kväll var det dags för naturfilm från savannen igen. Elvis studerade nyfiket både hyenor, lejon, giraffer och elefanter. Ju närmare desto bättre verkade vara hans filosofi.
 
"Spännande program det här!", hörde jag honom mumla flera gånger.
 
 
 

Vårt egna lilla lejon

Tidigare ikväll såg vi ett djurprogram där ett lejon bet och slet i bytet den hade fångat. Några timmar senare visade Winnie prov på liknande talanger. Fast i henne fall blev det ett par hörlurar som blev bytet istället för en antilop.
 
 
/Sandra

Poolkompis

Charlie verkar gilla att hänga vid poolen nästan lika mycket som jag gör. Får se om han tar sig ett dopp någon dag eller om han fortsätter vingla runt på kanten. Han vill gärna doppa tassarna i vattnet och så tycker han om att jaga flygfän som flyter omkring på vattenytan. Det är allt en livfull liten poolkompis jag har.
 
 
 
 
/Sandra

En hungrig Kubik är en tjurig Kubik

Två gånger om dagen vill hon komma in och då är det full fart mot matskålen som gäller. Sen sitter hon där och glufsar och fräser mot alla katter som vågar närma sig. Inte ens Charlie blir skonad. Så fort maten är uppäten blir hon en glad katt igen och springer och sätter sig vid ytterdörren för att få gå ut
 
Sådan är hon, den där Kubiken.
 
 
 
/Sandra

En missnöjd Boris

Boris blev som vanligt lite ledsen när mamma lämnade honom. Han brukar då bli ganska tjurig mot de andra katterna och så gömmer han sig på konstiga ställen och sover.
 
I går var han riktigt sur och bet Elvis gång på gång, trots att Elvis inte hade gjort något. När Elvis satt i ett fönster och tittade på fåglar så hoppade Boris upp och gav honom ett bett och när Elvis låg och sov på en stol så var Boris tvungen att hoppa upp på stolen och ge sig på Elvis som mest såg förvånad ut. Boris gick till och med så långt att han försökte bita Kubiken. Det skulle han inte ha gjort för hon blev riktigt förbannad och flög på honom. Boris blev himla missnöjd över detta och klagade högljutt.
 
Eftersom vi vet att Boris har det lite jobbigt just nu så försöker vi hitta på saker som ska göra honom gladare. Vi har till exempel sett till att min bror har haft dörren öppen till sitt rum eftersom vi vet att Boris tycker om att vara där. Vi har även låtit Boris få komma ner och hälsa på i gästrummet. Han gillar att sitta i fönstret som vi har där. En annan grej som visade sig vara oehört populärt var när jag ställde en av hans kattbäddar på bordet där jag satt och pluggade. Boris kunde då ligga mitt i centrum och var helnöjd med all uppmärksamhet han fick.
 
Fortsätter det så här så kan vi nog lyckas hålla honom glad ända tills mamma kommer hem igen.
 
 
 
 /Sandra

Charlie och mamma Kubiken

 
Charlie verkar ha uppskattat de senaste dagarnas fina väder.
 
Han har mest legat i skuggan och tagit det lugnt.
 
Varje gång Kubiken har fått syn på honom så har hon gått fram och försökt sig på en liten tvätt.
 
Charlie ledsnar ofta ganska snart och försöker då knuffa bort henne, men Kubiken är inte en katt man gör sig av med i första taget.
 
 
Till slut brukar han komma loss och då springer han iväg och klättrar i träd och jagar fjärilar medan Kubiken ligger och observerar vad han har för sig. Hon är så söt när hon ska ta hand om honom hela tiden.
 
/Sandra

Elvis

Till min förvåning så är det Elvis som hittills gett mig mest jobb. Det började i går med att jag använde en stavmixer för att göra en smoothie. När jag var färdig så gjorde jag rent den och lade den på bänken medan jag fixade med några glas. Elvis intresse för den där stavmixern visste inga gränser. Han var tvungen att slicka på den, pilla på den och bita i den. Det var bara att lägga undan mixern i ett skåp. Elvis misstyckte starkt.
 
 
 
Senare när jag skulle gå ut genom ytterdörren så stod Elvis där. Han brukar inte vara den som försöker smita ut, så jag tog det lugnt där i dörren. Innan jag visste ordet av så stod Elvis utanför och luktade på en blomma. Med en snopen min så blev han inlyft igen.
 
Andra saker som Elvis haft för sig är:
 
- Han försökte upprepade gånger att sno åt sig en chokladboll.
- Han försökte knuffa ner en brödrost från köksbänken.
- Han är besatt av våra dricksglas och gör allt för att få dricka vatten ur dem. Gärna samtidigt som vi dricker.
 
Annars så verkar Elvis nöjd med tillvaron trots att mamma är borta, men så har han ju sin favoritperson hemma också. Min bror och Elvis är riktigt tighta och det finns ingen som Elvis blir så glad av att se som min bror.
 
/Sandra

Kattvakt

Nu har mamma åkt till Öland och de första timmarna som kattvakt är avklarade. Boris gjorde illa tassen i går så vi har haft lite extra koll på honom. Han verkar ha lite ont fortfarande, men upp och ner för trapporna ska han ändå springa hela tiden.
 
När Boris springer ner i hallen vill han gärna att någon av oss ska komma och bära upp honom. Jag tror jag har varit ner och hämtat honom fyra gånger redan. Han ser så himla glad ut när man bär honom, men sen hör han plötsligt något ljud nere vid dörren och bara måste springa ner igen.
 
Basse hann knappt sätta sig vid köksbordet förrän Elvis hade intagit hans knä.
 
Så ser läget ut just nu. Det är ganska lugnt och skönt och de flesta katterna ligger och sover.
 
/Sandra

Nu kom jag på henne..

Mamma och pappas katt Lina är en katt som inte är som en katt. Mamma säger ofta att dom inte har en katt dom har en apa. Lina är nästan alltid högt upp på någon hylla eller i någon låda rivandes efter något att sno, eller också så sitter hon och smyger bakom en dörr för att kunna smita ut. Det finns liksom ingen av knapp utan det är full fart. MEN...häromdagen kom jag på henne, hon låg och sov. Hon märkte inte ens att jag gick fram och tog ett kort och sen gick därifrån. Det trodde inte jag var möjligt. Tanken kom faktiskt, hon är väll inte sjuk ?
Men nejdå strax efter kortet togs var det åter full fart 

 

/ Kina

Spejarna

Folk utanför våra fönster skulle bara veta hur pass iakttagna de är. Det är inte mycket som undgår Winnie och Kumi. För tillfället är det dock fåglar och små flygfän som är mest intressanta, så därför behöver människorna utanför inte känna sig lika bevakade som i vanliga fall.
 
 
/Sandra

Kumi i kartong

Winnie ska inte tro att hon får ha sin skokartong för sig själv. Kumi har flera gånger studerat Winnie när hon sovit i kartongen och hon har verkat vara redigt nyfiken på vad Winnie har haft för sig. Hon har inte riktigt vågat sig fram, men för någon vecka sedan så hände det. Vi hörde hur det prasslade och när vi tittade så var det Kumi som hade lagt sig i kartongen. Hon verkade tycka att den inte var så pjåkig och låg kvar en bra stund. Så nu har Winnie lite konkurrens om sin låda för när Kumi väl har lagt sig så flyttar hon inte på sig i första taget.
 
 
/Sandra