En lite pall till katterna

När vi köpte ny säng så blev det en hög säng vilket gör att katterna får hoppa upp ganska rejält samt när dom ska ner. Absolut inga problem just nu men jag hoppas ju att katterna ska ha många år till och då kan det bli lite tufft för dom att hopppa upp/ner från sängen. Idag sprang jag på en snygg vit pall så lite oplanerat köpte jag den. Det blev ju jätte bra, och Elvis har redan invigt den. Ska bli spännande och se om dom kommer använda den, dom har iallafall ett val och sen gör dom ju som dom vill ändå.

 
 
/ Kina

Ett gäng trötta katter

När trädgårdsdynorna kom in ja då gäller det att provligga dom. Vi la dynorna i hallen i väntan på att dom skulle in i förrådet och vips så hade 3 katter boat in sig i en hög och sov gott. Ja då kunde vi ju inte fortsätta med dynorna så dom fick ligga kvar där och katterna sov så gott på dom. Från vänster en bondkatt, sen en siames och som avslut en oriental <3 <3 <3

 
/ Kina

Det gäller att passa på

Charlie låg helt utslagen på köksbordet häromdagen och sov tungt. Jag satt bredvid med datorn och skrev lite när jag helt plötlsigt kom på mig med att sitta med mobilen och försöka ta lite närbilder när han inte visste om det. Nu har jag inte så bra kamera men det var roligt att knäppa loss lite på en helt ovetanade katt.

 
 
 
 
 
 
/ Kina

En Winnie-natt

De två senaste nätterna har varit en smula påfrestande och upphovsmakaren till detta har varit ingen mindre än Winnie.
 
I natt, till exempel, så möblerade hon om våra tvättkorgar vi har i sovrummet genom att helt enkelt skjuta runt på dem, vilket går hyfsat enkelt då de i nuläget är någorlunda tomma. Basse hade en tröja som låg på en av tvättkorgarna och det fick den ju absolut inte göra, så den plockade Winnie ner och drog runt på golvet. När hon var färdig med detta så satt hon och knuffade på sovrumsdörren så den öppnades och stängdes, öppnades och stängdes, öppnades och stängdes, dunk, dunk, dun, dunk.
 
Till slut kände vi att det fick vara nog. Så vi stängde lite fint dörren med Winnie på utsidan. Hon verkade inte överdrivet bekymrad över detta utan vi hörde istället hur hon kastade sig runt i soffan, klättrade upp och ner för klösträdet samt hur hon rev runt bland handdukarna inne i badrummet. Att finna nya "arbetsuppgifter" verkade alltså inte vara så svårt.
 
I dag har jag försökt aktivera henne lite mer och om några timmar får vi se om det ger resultat.
 
Så här låg hon och sov tidigare i dag efter sin andra frukost.
 
/Sandra

Kumis stol

I helgen städade jag kontoret här hemma och i med detta så blev det fritt fram för katterna att vara därinne igen. Det har nämligen varit stängt in dit under en vecka eftersom vi förvarat växter från balkongen där och detta har katterna givetvis tyckt varit jobbigt. Katter och stängda dörrar är ju inte alltid den bästa kombinationen.
 
Medan Wilma och Winnie mest vill kunna gå in och se sig omkring så vill Kumi in dit för att komma åt en viss stol. I vanliga fall är Kumi väldigt mild av sig, men när det kommer till denna stol så är det inte alltid läge att gå fram och klappa på henne. Hon brukar klättra på stolen, bita i den och vara helt vild och tokig.
 
Så här kan det se ut:
 
 
Ibland klättrar hon hela vägen upp till toppen, men hon är för stor för att få plats och brukar då med ett brak falla ner på stolen igen och då blir det ännu mer fart på henne och hon tycks gå in i andra andningen. Sen blir hon plötsligt trött och somnar.
 
/Sandra

Jag skulle också vilja ligga på en hatthylla och sova

Idag har jag en sådan träningsvärk att jag knappt kan gå och att då se hur Charlie ligger på hatthyllan och sover gör mig grymt avundsjuk. Han ser ut att ha det så skönt att jag skulle ge mycket för att kunna krypa ner där på hyllan bredvid honom. Att med stor möda ta sig upp och ner för trappan och samtidig se honom sova gott är på gränsen till brottsligt haha goa Charlie



/ Kina