Massor med katter

När vi var hemma hos mamma under midsommarhelgen så blev det givetvis väldigt mycket katt. Förutom våra tre egna så fanns det massor av andra som också krävde uppmärksamhet.
 
Så fort vi var inomhus och satt i soffan så var till exempel Boris och Elvis snabba med att norpa åt sig knäplatserna.
 
När jag var utomhus passade jag ofta på att ta ut Totte på koppelpromenad.
 
Att få gå runt i trädgården i koppel är nog bland det bästa han vet. Han blir ivrig, stor och fluffig och eftersom han på senare år har blivit lite stel så tänker jag att det är bra att han får komma ut och röra på sig i sin egen takt. 13 år fyllde han i början av sommaren och kan titulera sig som den näst äldsta katten på gården.
 
Den som är äldst i nuläget är mormor och morfars katt, Kalle, som borde vara runt 15 kanske? Han är i alla fall i fin fin form och har en fantastisk päls.
 
När man är ute i trädgården är Kubiken och Charlie två ständiga följeslagare. Det spelar liksom ingen roll vad man har för sig, inget är för ointressant. Oftast är synen som sådan att Kubiken kommer gående först och att Charlie studsar och galopperar efter.
 
När jag var ute i rastgården för att hämta Totte så stötte jag ofta på Lina som också brukar vara där. En dag när jag var på väg ut ur rastgården så försökte hon smita ut tillsammans med mig. Jag kastade mig efter och fick halvliggandes tag i henne. Det var en duktigt upprörd kisse jag hade i min famn. Hon morrade och fräste och när jag släppte in henne i rastgården igen så gick hon högljutt och irriterat bort till sin favoritstol. När jag kom tillbaka en stund senare var det som att allt var glömt och Lina var som vanligt igen.
 
Sen får vi ju inte glömma grannkatten som ofta kommer över till vår gård och hälsar på.
 
/Sandra

Boris tar sovmorgon

Efter att ha busat en hel del under natten så förstår jag att Boris är trött den rackaren men att sova till halv 12 det gör väl nästan inte ens tonårsbarn ?? Både jag och Elvis blev lite fundersamma och gick och titta till honom så han inte var dålig men nejdå han bara tog en rejäl sovmorgon. Kort stund efter kortet var det full fart igen.

 
/Kina

Lite roliga katthistorier

Googlade runt lite för att läsa om katter och hittade då en sida där man fick skriva om vad ens katt hittade på för hyss. Här kommer några som jag har kopierat, dom är lite kluriga ändå våra katter ;)

  • Min honkatt är jättearg på citrusfrukter. Förvånad Om man lägger en bit apelsinskal på golvet så smyger hon sig på det, sträcker lååångsamt ut armen så långt det går (för att slippa komma nära det läskiga skalet) och slår på det med tassen så snabbt och hårt hon bara kan...vilket så klart gör att det runda skalet sprätter iväg, gärna rakt mot henne...
  • Min katt brukar gömma sig bakom gardinerna i vardagsrummet. Problemet är bara att gardinen är skir så man ser hela katten.
  • Vi har en dörrknackare på dörren så när han vill in stoppar han in tassen under och släpper så det knackar på dörren.
  • Mammas ena katt morrar när ena hunden skäller
  • Hankatten försöker ta sig in i pizza-kartonger. Vet inte varför, han kanske känner sig plattare än vad han är...han brukar ligga där inne och se ut som att han tror att han är osynlig. Skrattande
  • Vår förra honkatt ÄLSKADE Zoo-godisar, så vi fick snällt bita av aphuvudena och ge henne några  
 
 
 

Lill-Ferdinand

I samband med att jag fick sommarlov så fick Basse agera blombud från mamma. Jag blir alltid väldigt glad för blommor och det är jag inte ensam om i detta hushåll. Varje gång får jag nämligen dela min lycka med Winnie som älskar att sitta och sniffa på blommorna.
 
Här ser vi Winnie vid blommorna från mamma. Helt obrydd sitter hon på bakbenen och tar för sig.
 
När jag klarade en tenta för ett tag sedan kom Basse hem med blommor och först fram att njuta var så klart Winnie.
 
Tulpanerna jag köpte i vintras fick givetvis inte heller stå osniffade.
 
Fick Basse veta exakt HUR mycket Winnie gillar blommor skulle han förmodligen köpa hem nya en gång i veckan.
 
/Sandra

Ibland måste man bara....

lägga sig där man egentligen inte får. Husse har dammsugit sommarmattorna till bilarna, mjuka och sköna.  Sen lägger han dom på ett ställe där han tror att inga katter kommer, för han tycker det blir så mycket katt hår på dom annars. Tjii fick han, jag hittade dom och dom var såååå sköna att ligga på. 


/ Charlie

Kumi & Wilma

Kumi och Wilma har trivts ihop från första stund. När Wilma första gången kom och var gäst hos oss (innan Winnie fanns) så var det som att hon och Kumi accepterade varandra direkt. Kumi är en sådan där katt som alltid tycks gå bra ihop med alla katter medan Wilma brukar bli tillbakadragen och hålla sig gömd. I detta fall blev det genast att de nosade på varandra och en stund senare var det fritt fram att ligga och sova i samma säng. Kumi är också den en av få katten jag sett som kan få igång Wilma på lite lek, annars leker Wilma helst med leksaker och mattor istället för med andra katter.
 
För några veckor sedan fick mamma ta med sig Wilma eftersom vi hade hittat en vårtliknande hudflärp på hennes rygg som växte sig större och större. Vår veterinär skulle ta sig en titt på detta och det visade sig vara en ofarlig vårta som enkelt kunde tas bort.
 
Att Wilma bara försvann så där uppskattades inte av Kumi. Hon blev lite låg i några dagar och det verkade nästan som att hon gick runt och letade. Hon åt inte lika mycket som vanligt och någon lek blev det inte heller. När de sen äntligen fick träffas igen så blev det ordentlig fart på Kumi. Wilma låg gömd i ett klösträd och när Kumi fick syn på henne började hon genast pratade på ett sånt där kurrande sätt. Wilma tog sig genaste ner och så nosade de och tvättade varandra innan Kumi fick ett tokryck och var tvungen att gå loss på mattan. Hon klöste, rullade sig, gjorde bocksprång och attackerade saker som låg nära. Sen var allt som vanligt igen.
 
 
/Sandra

Hipp Hipp Hurra..

För Totte som fyller 13 år idag. Denna fina och goa katt som jag hoppas får vara med oss länge till.

 
/ Kina

Kubiken överallt..

Kubiken är en sådan där katt du kan hitta överallt och där du minst förväntar dig. Värst är det när hon ligger i trappan för då smälter hon in med färgen. Nytt ställe som hon gärna ligger på är bänkten ute i hallen, där har hon full koll på vilka som kommer och går både fyrbenta och två benta.

    På span i hallen
 
   Kurvan i trappan är en favorit 

/ Kina