Den där Charlie

Charlie kan man hitta överallt på det mest konstiga ställen, idag hittade jag honom på rygg liggandes längst väggen i köket. Han sov så gott och såg ut att stortrivas, så där kan man även hitta honom i trappan, på toaletten ja lite var som helst.

 
 / Kina
 
 
 
 

När det går upp för en att någon inte längre är så liten som man vill tro

Igår sa Basse något som fick hela vår värld att stanna upp för en stund.
 
- Nästa gång Winnie fyller år blir hon 4 år.
 
Det var just det där ordet "fyra" som fick det att kännas som att någon ryckte undan mattan vid våra fötter och att vi föll med en hård duns ner på golvet. För när någon fyller fyra så är den ju inte så liten längre. Fyra är ju nästan att vara vuxen. Vid tre kunde vi fortfarande låtsas, men denna sommar kommer det oundvikliga ske i att vår yngsta katt blir hela fyra år. Vetskapen om att hon åldras är inte alltför rolig. Snart slutar hon väl att jaga papperstussar, slutar pilla upp ens skonsnören när man försöker knyta dem och hon kanske till och med slutar kasta sig in och ut ur tunneln vi köpte förra året. Hujedamej.
 
Våra tankar avbröts sedan av att Winnie bet hål i en påse vi trodde stod säker. Vi drog en djup suck av lättnad och har väl aldrig så glatt skyndat iväg för att plocka bort henne från en påsplundring.
 
 
Idag blir hon och hennes syskon 3,5 år och det ska så klart firas.
 
/Sandra

Med Charlie i skogen

Under julen, innan snön kom, tog vi en liten promend ut i skogskanten vid mammas hus. Charlie som alltid är nyfiken och sällskaplig var genast med runt våra fötter. Till en början var han lugn och avslappnad, men så prasslade det plötsligt till av ett löv i en hög och sen var Charlie inte så lugn längre. Han kastade sig fram mot högen och grävde ivrigt med framtassarna. I ett ryck satte han sedan av i full fart genom skogen, gjorde en cirkel och kom tillbaka mot oss. Hoppade upp i ett träd och gick loss en stund innan han kastade sig ner och sprang några vändor till mellan träden.
 
 
När det var dags för oss att gå in följde han med till ytterdörren. Där valde han sedan att fortsätta med sina äventyr på utsidan medan vi gick in och värmde oss.
 
/Sandra

En tufsig dam

 
Wilma har för tillfället en otroligt tufsig päls. Det lossnar små pälstussar var hon än ligger och för första gången någonsin har Wilma börjat få en tendens till tovor. Vi klipper och borstar så det aldrig behöver gå så långt och Wilma verkar inte speciellt brydd över situationen utan uppskattar snarare att bli ompysslad, även om saxar är inblandade.
 
Det blir även en hel del stötar för tillfället mellan både katter och människor i detta hem. Det bekommer varken Kumi eller Wilma nämnvärt, men Winnie blir alltid väldigt förvirrad och ser inte ut att veta vad hon ska tro. Igår lärde jag mig, via Winnie, att läpparna inte är ett behagligt ställe att det sprakar till på och att jag inte ska dra av överkastet från sängen utan att vara beredd på ett smärre fyrverkeri.
 
/Sandra

Julen

Nu kan man ju med råge säga att julen är över. För några dagar sedan plockade vi bort de sista tomtarna och lät endast juldukarna med vintertema få stanna kvar framme. Mycket på grund av att katterna verkligen gillar att ligga på dessa.
 
Så här låg till exempel Kumi större delen av december. Vilandes på köksbordet samtidigt som hon fick samsas om duken tillsammans med ett gäng clementiner.
 
När det blev lite kyligare inomhus bäddade vi med den varmast filten i sängen och där hittade man alltid Winnie sovandes om eftermiddagarna.
 
Några dagar innan julafton bar det av med alla katter hem till mamma. Winnie sprang som vanligt runt och lekte med Boris, Elvis och Charlie samt nosade lite då och då på Kubiken som inte är så lekfull av sig. Wilma umgicks mest med Totte och Kumi trivdes som vanligt bäst nere hos mormor och morfar.
 
När granen skulle kläs var Kalle, som alla andra år, först på plats för att beskåda spektaklet.
 
Kumi kom också förbi en sväng.
 
Allt gick så himla bra under dessa dagar och vi år återigen så tacksamma över att det går så bra att resa med katterna på detta sätt.
 
/Sandra

Winnies gosrutin

Först kommer hon gående...
 
... och ser till att sträcka ut sig ordentligt.
 
Sen bli det kli längs med ryggen.
 
Och på båda sidor om huvudet.
 
Allt avslutas med lite lek.
 
/Sandra