fina tassar..

När jag kom in i hallen idag så mötte mig denna syn, fina tassar som stack ut från hatthyllan. Kan det vara så att det var en Charlie som låg och sov gott där? Jag har lagt en fin kudde där så katterna ska kunna ligga där och det gör dom ganska ofta. Dels tycker dom om att ligga högt och dels har dom trots att dom ser sovande ut full koll på alla som kommer och går. 


/ kina

Bollstök

Winnies matboll hade råkat hamna i en av hennes kartonger hon brukar leka runt i och därför blev den lite bortglömd av oss. För några dagar sedan fann vi den igen och det var en otroligt uppspelt katt som med stora ögon såg oss fylla på bollen med ny mat. Det skulle dock snabbt visa sig att hon tyckte det var mer roligt att pilla ut maten än att äta den. Vårt golv blev ganska snabbt fullt av mat och smulor.
 
 
Ingen av de andra katterna hjälpte till att äta upp heller eftersom varken Wilma eller Kumi är förtjusta i att äta direkt från golvet, men leka med maten gick däremot bra. Samtliga katter for runt och slog till piller efter piller för att sedan kasta sig iväg och jaga efter dem. När det blev kväll var det mat utspritt överallt. Jag hade aldrig kunnat tro att den där lilla bollen skulle kunna bidra till ett sådant kaos. Det var bara att ta och sopa upp allt för att överhuvudtaget kunna gå genom köket. Morgonen därpå var det full fart igen eftersom Winnie hade lekt vidare med bollen under natten.
 
/Sandra

skuggan som avslöjar

att här sitter det en katt. Solen avslöjar inte bara dammtussar, den avslöjar Elvis också.


/kina

Sanningen bakom påskkortet

I år fick vi faktiskt till det här med att skicka påskkort. Vi hade bestämt att vi skulle göra ett eget och att det skulle innehålla minst en katt och ett påskägg. Eftersom Winnie fick vara med på tack-för-hjälp-med-flytten-kortet så stod det denna gång mellan Kumi och Wilma och eftersom Kumi är en väldigt accepterande katt så hade jag storslagna planer på att klä ut henne till påskkärring och att hon snällt skulle gå med på att ha ett gäng påskägg runt omkring sig.
 
Som vanligt så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Kumi visade sig nämligen inte vara det minsta förtjust i de påskägg som jag lite försiktigt försökte lägga nära henne. Faktum är att hon blev så irriterad att hon lämnade köket där vi befann oss. Till mitt hopp stod därför Wilma eller Winnie. Wilma är den lite mer försiktiga typen som man får behandla varsamt för annars springer hon och gömmer sig under sängen. Hon är ganska misstänksam av sig och jag valde därför att satsa på Winnie och det gick...inte alls. Bilderna blev något i den här stilen...
 
 
 
Var det inte kameran hon skulle bita i så var det istället påskägg hon slog iväg till höger och vänster med båda svans och tass. Hon gnagde på duken och norpade åt sig pynt som hon sedan sprang iväg med. Lite besviket började jag inse att det här med påskkort kanske inte skulle bli så enkelt som jag hade trott.
 
Då spred sig plötsligt ett solsken genom lägeheten. Jag vände mig om och där på köksbordet, på den gula påskduken, hade Wilma lagt sig tillrätta. Änglakören sjöng för full hals och med försiktiga steg närmade jag mig med ett påskägg för att se hur hon skulle reagera. Wilma nosade lite på det och sen hände inget mer. Jag smög dit ännu ett ägg och hon fortsatte vara totalt obrydd. Så jag pyntade på med lite av varje och Wilma låg snällt kvar. Detta trots att Winnie kom och försökte pilla bort det mesta av pyntet.
 
Hej Winnie-baktass!
 
Slutresultatet blev så här. Påskbild med katt och med påskägg - målet uppnåt! Jag är glad att det blev just Wilma som slutligen hamnade på kortet. Det kan vara så lätt att alltid välja någon av de andra eftersom de är mer clowniga och lättsamma, men Wilma är också viktig och hon överraskar oss gång på gång med sin fantastiska personlighet.
 
 
 /Sandra

Sovplaster finns det överallt, bara man vill

Av egen erfarenhet vet jag att katter hittar dom mest knäppa ställen att sova på, gärna trångt och obekvämt i åskådarens öga. Charlie hittade idag en upp och nedvänd stol som dagens bästa sovplats. Han verkligen njöt och sov där i flera timmar. Att torka golvet och vända på stolarna var tydligen bra tyckte han.

 
/ Kina

Det kom ett kort..

ett fint påskkort. Tänk så roligt det är när det kommer post/brev med vanliga posten insåg jag när vi hade fått kort i brevlådan. Inte vad som helst heller utan på fina Wilma. Hon har alltid sett lite sur och bekymrad ut på kort men det är hon absolut inte. Katter är väl som oss människor, kan se sura ut utan att alls vara det. Fina Wilma



/ kina
 

inget vittne men jag vet ändå..

Spår upptäcks lite här och där efter helgens gäster. Det tydligaste spåret är nog ändå detta. Ett fint litet påskpynt gjort av Sandra som står på bänken. Den är nu tuggad och gnagd på och det fattas lite saker på den också. Jag vet, inga vittnen men en viss liten fröken är så gott som fälld redan för sabotage

 
/ Kina

Charlie hittar sin ställen

Här hemma får katterna vara på bordet, och det utnyttjas av alla. I går hade vi en korg på bordet och den hittades snabbt av Charlie som tyckte den var perfekt att ligga i. Charlie är en ganska stor kille men att krypa ihop i en liten korg var absolut inga problem...

 
 
/ Kina