Främlingar i lägenheten

Idag och i förra veckan hade vi besök av hantverkare i lägenheten. En sak jag inte skulle få för mig att göra är att lämna katterna ensamma med främmande människor. Därför är jag glad att det just nu går att lösa så smidigt eftersom jag är hemma ganska mycket för tillfället.
 
Winnie blir till exempel väldigt ängslig och kommer vilja åka runt i min famn resten av eftermiddagen. Kumi däremot har lite svårt att släppa kontrollen. Hon är lite skygg, men kan samtidigt inte låta bli att undersöka vad som försiggår. Imorse ville hon bestämt ha frukost, men samtidigt ville hon ju se ut på balkongen där det arbetades. Lösningen blev att hon sprang till matskålen, fyllde munnen, sprang till vardagsrummet och kunde sedan tuggandes titta bort mot balkongdörren. När de sedan for in och ut med hinkar och burkar så låg Kumi på köksmattan och inspekterade noga allt som hände. Wilma är mer åt hållet att hon går in under sängen och lägger sig och sover och väntar på att allt stökande ska gå över.
 
 
/Sandra

Studsboll och studskatt

Basse bestämde sig för att ta en rejäl dammsugaromgång. En sådan där då man lyfter, flyttar och dammsuger alla sidor som går att komma åt. Resultatet blev, förutom att dammsugarpåsen blev proppfull, att kattleksaker vi inte sett på ett tag plötsligt såg dagens ljus. Det var bollar och möss i alla möjliga utföranden och dessa kastade Basse ut på golvet för att inte riskera att suga in dem.
 
Detta tilltag fick katterna att gå bananas när dammsugaren äntligen stängdes av och stoppades in i städskåpet igen. Wilma hittade till exempel sin favoritmus som hon kastade runt i hallen och jagade efter, Winnie återupptäckte sin matboll och Kumi blev helt tokig när hon fick se sina studsiga bollar. Hon jagade, galopperade och studsade runt lika mycket som bollarna gjorde.
 
 
Senare den natten väcktes jag av ett himla liv. Jag fick för mig att det var Winnie som jagade Wilma och sprang ut i vardagsrummet för att se vad som stod på. Wilma låg på ryggstödet i soffan och halvsov, Winnie låg i soffan och stirrade ut på golvet och där, mitt ute på golvet stod en uppfluffad Kumi och flåsade. Hon tittade på mig i en halv sekund, sen jagade hon vidare efter en grön boll. Hon var överallt. Bakom en golvlampa, i botten av klösträdet, under bordet, halvt uppe på väggen och emellanåt blev det den obligatoriska jag-bryr-mig-inte-alls-om-bollen-tvätten för att sedan kasta sig iväg igen. Älskar den katten!
 
/Sandra

Morgontrött kisse

Elvis och Boris är 2 killar som är riktigt morgontrötta. I morse flera timmar efter vi hade gått upp så hittar jag Elvis lite yrvaket kikandes under täcket för även om han är så trött så måste han ha lite koll på vad som händer ändå.

/kina

Mot höst och färre löv på träden

Vår lägenhet ligger alldeles vid en park där väldigt många passerar. Det är cyklister, hundar, barn som springer och leker och en hel del fåglar i träden. Detta innebär att våra katter är ganska sysselsatta med att hålla koll på allt. Winnie älskar till exempel att titta på fåglarna och både piper och försöker fånga dem när de flyger förbi. Lika vild blir hon när det dansar runt löv ute på balkongen. Att det går mer och mer mot höst ser hon nog därför enbart som något positivt. Dessutom blir det ju lättare att se fåglarna i träden när löven slutar vara ivägen.
 
 
/Sandra

Kumi i bur

Ända sedan vi kom hem från mamma i augusti har en transportbur fått stå framme i sovrummet. Anledningen till detta är att Kumi, som tidigare avskytt burar, nu plötsligt fått för sig att den är kalas att sova i om dagarna. Varje dag efter lunch går hon in och lägger sig och sover några timmar där. Väl skyddad från ivriga Winnietassar som nu endast kan anfalla från ett håll.
 
Vi har lagt in hennes favoritfilt som hon tycker om att gosa ner sig i och det går ju inte att komma ifrån att det är himla mysigt att gå förbi den där buren och höra att en katt ligger där och sussar.
 
 
/Sandra

Så är det...

 

Konkurrens om filt

Jag gillar att sova med en filt nära till hands eftersom jag så lätt fryser och det har gått väldigt bra fram till för några dagar sedan. Då fick jag nämligen plötsligt lite oväntad konkurrens.
 
Filten låg fint redo på sängen och jag skulle bara gå och borsta tänderna. När jag kommer tillbaka ligger filten inte alls ihopvikt på sängen utan är istället nedsläpad på golvet och lite lagom inbäddad i den befinner sig Winnie. Helt raklång låg hon där och vinklade inte ens öronen när jag pratade med henne.
 
 
Det blev varken filt eller katt i sängen den natten.
 
/Sandra