Hemska saker till frukosten

I morse när jag satt och åt frukost så hade jag som vanligt minst 1 kompis och idag var det Elvis. Nu ska jag inte klaga om det för det är OK för mig att dom sitter på bordet och håller mig sällskap, jag tycker till och med att det är lite mysigt men när dom börjar sno min frukost då.....
I dag när jag satt och åt en macka och drack en kopp te så märkte jag att en orientaltass närmade sig min macka och snabbt som satan hade Elvis snott den och börjat tugga. Då är det inte osten han är ute efter som man kan tro utan själva brödet. Proceduren upprepar sig jag kollar i tidningen och ser i ögonvrån samma tass närmar sig mackan. Han ger sig inte...och inte jag heller.
DÅ händer det roliga, jag kramar ur min tepåse och lägger den bredvid muggen och Elvis blir skiträdd för den. Svansen som annars är som en smal piprensare ser ut som en piprensare som fått en elstöt, han reser ragg och ät väldigt uppjagad. Han backar, går framåt, backar igen... sen fram med tassen lite försiktigt för att snabbt dra tillbaks den. Haha han såg då för lustig ut. Då kan jag bara inte låta bli jag måste bara retas med honom, tar tepåsen och göra lite små utfall mot honom. Taskigt !! ja kanske lite men lite roligt också.
Tänk vad en urkramad tepåse kan förgylla en frukost.






                                                 



/ Kina







söta när dom sover

Att vara sjuk och ligga till säng är en utmaning när man bor ihop med Boris och Elvis. Det kan liknas med att passa småbarn och man får passa på att sova när dom sover.
Det här gick upp för mig nu när jag varit sängliggandes i några dagar. Dom hittar verkligen på allt. Elvis verkligen älskar att sno mina snorpapper som jag mindre trevlig har lite överallt. Rätt som det är så kommer han med ett papper i munnen och tar jag inte reda på det så är det 1 miljon små papper. Elvis letar verkligen upp pappersuddarna han är som en liten snok. Så det gör att man far upp och ner i sängen. En annan sak som jag har upptäckt är att ligger man i sängen så är race över mig ett faktum. Det är konstigt att just racet ska gå ÖVER mig dom har ju hela sängen.....
Att hoppa upp på bänkar och bord för att med tassarna putta ner alla lösa saker är också en favorit och sen ha frispel på golvet med sakerna.
Så upp igen från sängen/soffan för att plocka upp allt som pillras ner.
Det är alltså inte bara att ligga hemma och vara sjuk. Dom är söta när dom sover ;)

Lite fakta om Wilma

  • Wilma älskar tonfisk.
  • När Wilma bor hos mamma så är hon innekatt med möjlighet att komma ut i en rastgård. Varje gång hon anar att man försöker ta ut henne, så springer hon och gömmer sig. Fast när hon väl är ute så brukar hon se väldigt nöjd ut. Speciellt om det är sommar och sol.
  • En gång smet Wilma ut. Hon engagerade då hela grannskapet i jakten på att hitta henne. Efter några timmar så var det någon som fann henne i en vedtrave. Där satt hon och skakade av rädsla. Denna upplevelse var så pass avskräckande att hon numera inte gärna går nära ytterdörren om den är öppen.
  • Vi har aldrig hört Wilma jama. Munnen öppnar sig, men det kommer inget ljud. Istället så småpiper hon ibland.
  • Wilma kommer från ett katthem, och hennes start i livet var så hemsk att vi gick runt och var arga i flera dagar när vi fick veta.

 

/Sandra

Soldyrkare

Denna förmiddag strålar solen in, något som mina damer uppskattar. Så fort de ser en solfläck så vill de lägga sig där. Kumi brukar se väldigt bekymrad när hon vaknar till och inser att solfläcken har flyttat på sig.





Om katterna är lugna och harmoniska idag, så var det lite mer åt det andra hållet igår. De ville absolut leka med dörrmattan, men tyvärr så fick dem den inte med sig. De brukar gå loss på den ganska rejält och den har faktiskt börjat gå sönder en aning. Men eftersom den verkar roa dem så pass mycket, så låter vi den ligga kvar. Hellre att de klöser sönder dörrmatten än soffan.

/Sandra

Rumsarresten är över

Totte, den stora fina killen har under en längre tid ja faktiskt några år haft rumsarrest när han har varit inne. Låter hårt jag vet men det har varit så här att så fort han är inne och fått varit lös i huset så har han kissat antingen nere i hallen och då helst där skorna står eller också på mattan i badrummet. Det har gjort att i Jockes rum finns det låda och kattkoppar så han har bott därinne när han har varit inne.

Nu fick jag ett ryck för ca 14 dagar sen att testa om han fortfarande håller på med sina dumheter så jag lät honom vandra runt i huset. Det har nu visat sig hittills i alla fall att han sköter sig och som han njuter av friheten. På natten ligger han oftast på bordet i stora rummet och sover och under dagen när han är inne går han runt och njuter. Han har också hittat ett favorit ställe och det är att ligga på soffkanten.
Nu är det bara att hålla tummarna att han fortsätter sköta sig för vi litar inte helt på honom ännu.



/ Kina

Besök

Vi brukar vara borta under dagarna, och därför brukar det kännas lite extra bra att Kumi och Wilma har sällskap av varandra. I dag blev det dock lite annorlunda och vi kom tillbaka redan innan lunch. Nu skulle man ju kunna tro att katterna blev glada för denna överraskning, för det var ändå den reaktionen vi hade väntat oss. Istället så låg Kumi och glodde på oss inifrån sängen och såg inte alls road ut. Som att vi inkräktade på hennes och Wilmas egentid.

De låg och hade det väldigt mysigt i solen såg det ut som.





De kanske vilar upp sig från helgen fortfarande. Vi hade nämligen en gäst på besök som sov kvar fredag-söndag. Av någon anledning så blev Kumi väldigt blyg och istället var det Wilma som tog för sig. Det brukar alltid vara tvärtom, så vi blev lite förvånade. Wilma skulle promt gosa med gästen och pep till när hon inte fick uppmärksamhet. Hon lät sig till och med lyftas upp flera gånger. Enda gången Kumi visade sig ordentligt var när det vankades film. Då snodde hon bästa soffplatsen och vi hade inte hjärta att flytta på henne, så vi trängde ihop oss runt henne. Tv-katten nummer 1.

/Sandra

Vid tandborstning

När jag var hemma över jullovet så fick jag bo i ett gästrum på nedervåningen. Jag hade oftast dörren öppen så att katterna kunde komma och gå som de ville. Boris och Elvis var flitiga gäster som tyckte att det var väldigt spännande att någon sov i det där rummet som alltid annars var stängt. Det kändes faktiskt som att de hade ständig koll på var jag befann mig i huset, för det gick ju inte direkt att smyga ner till rummet utan att bli upptäckt. En gång smet jag in fort som tusan och hoppades på att de inte såg. Kort därefter hörde jag en mörk kattröst som satt och skrek missnöjt på andra sidan dörren. Det var bara att öppna, för de ger sig ju aldrig.

Det ska väl erkännas att jag aldrig kände mig ensam. Vi sov huller om buller, pluggade tillsammans, och när jag tog med en macka ner för att äta, så var det två giraffhalsar som satt bredvid och försökte sno åt sig en bit.

Jag fick inte ens borsta tänderna ifred. Elvis verkade nämligen plöstligt tycka att rinnande vatten var den bästa uppfinningen någonsin.











En riktig tanborstarkompis!


Det återstår att se om det blir en favorit i repris till påsk.

/Sandra

När man vill ha uppmärksamhet

Det här är Kumis jag-dör-av-hunger-pose. Hon är ju en väldigt intensiv matfriare, och ibland så händer det att hon blir ignorerad. Då brukar hon kasta sig på rygg, och dunsen som uppstår går inte att ta miste på. Går man då ut i köket så finner man garanterat en skrikande Kumi liggandes bredvid matskålarna.



/Sandra

Soffhängaren

Wilma tar det här med soffhäng till en ny nivå.



/Sandra

Vandalisering av tvättkorg

Jag har tidigare varit lite slarvig med att slänga använda kläder i tvättkorgen. De har istället hamnar ovanpå, och på så sätt har det bildats stora klädberg. Men på sistone har jag varit riktigt duktig och hela tiden plockat undan efter mig, så att det alltid ska se rent och städat ut. Alla nöjda? Nja, det blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. För det visade sig att när tvättkorgen kom fram i dagsljuset så var det en som tyckte att den var fenomenal att vässa klorna på.



Wilma är väl den som är mest misstänkt då det är typiskt henne att vilja sätta klorna i olika saker, men jag antar att hon får anses oskyldig tills motsatsen har bevisats. Vi har nämligen aldrig kommit på någon av dem med att utföra denna form av skadegörelse. Det brukar oftast vara så att vi kommer hem och hittar en massa träflis på golvet, och naturligtvis så sitter båda katterna och ser extremt oskyldiga ut.


Misstänkt för åverkan på tvättkorg.

/Sandra

Lite fakta om Kumi

  • Kumi springer inte, hon galopperar.
  • När Kumi galopperar förbi datorn så flimrar skärmen.
  • Kumi tjatar inte om mat, hon påminner en om att det var 20 minuter sedan sist.
  • Kumi blir väldigt upprörd när toadörren är stängd.
  • En utav Kumis favoritleksaker är en byrå.
  • Vi gör spel till androidmobiler, och gissa vem som hjälper oss att göra ljud? (När spelet släpps så blir hon lite utav en smygkändis).
  • Kumi är väldigt pratsam av sig och när hon inte skriker på oss så gör hon små kurrande ljud istället.
  • Kumi blir rädd för oss när vi doftar tvål.

 

Om folk bara visste vilken otroligt charmig katt det här är. Jag är så galet förtjust i henne!

 

 

/Sandra

 

Kort och lång


Oftast så ser Elvis ganska liten ut bredvid de andra katterna...


...men när han väl får för sig att sträcka på spirorna så slår han nog de flesta utav katterna där hemma i längd. På denna bild ligger han för övrigt och värmer tassarna och svansen vid kaminen. Det var riktigt varmt och skönt kommer jag ihåg, och han ser ju faktiskt ganska nöjd ut där han ligger. Långskånken.

/Sandra

STOR och liten

Våran största katt Totte en härlig bondkatt på ca 7.5 kg sitter och äter i lugn och ro när den lite mindre Boris studsar upp bredvid och tränger ner huvudet i samma matskål. Där skulle Totte kunna göra slut på Boris för evigt, han skulle i princip kunna äta upp honom..... men inte Totte då han är världens snällaste. Den här situationen slutade med att Totte gick därifrån eftersom Boris var så ivrig på maten och vad händer ? Jo så fort Totte gick så gick han själv därifrån. Så typiskt.

2009 blev Totte delad 1:a på SVERAK:s årets kattlista som huskatt senior. Han har sen dess varit pensionär från utställningar. Men har en fin utställningskarriär att skryta med eller ja det är väll mest jag som skryter.
I sommar fyller Totte 10 år Goa Fina Totte.

Kolla in Tottes mäktiga svans och sen tittar du på Boris .......

 

/ Kina

Arg Wilma och glad Wilma



Wilma är en väldigt snäll katt. Hon är lugn och sansad, blyg inför nya människor och hon tycker om att ligga lite lagom högt upp i något rum där hon har full utkik på vilka som kan tänkas komma in i rummet. Hon har aldrig gjort någon illa med flit, och den enda gången jag har sett henne riktigt arg var när Boris och Elvis hoppade på henne när hon sov. Därför är det lite lustigt att denna trevliga och fridsamma katt har ett uttryck som gör att hon ofta ser förbannad ut. Hon har en "tung" panna som sjunker ner över ögonen och så brukar hon spreta med öronen bakåt. Detta, tillsammans med hennes häftiga pälsteckning, gör att hon kan se riktigt ond ut. De andra katterna kan försöka bäst de vill att se farliga ut, ingen slår Wilma.

Det roliga med Wilma är att hon tar hem vinsten i glad-tävlingen också. Ingen av våra andra katter kan se lika glad och nöjd ut som hon gör.




/Sandra

En hungrig katt och en ännu mer hungrig katt

För några dagar sedan köpte vi hem katternas favoritmat. Båda blev överlyckliga och verkade känna stor tacksamhet över att slippa den billiga varianten som jag försökte bli av med.


Dagen efter inköpet kom Wilma och strök sig mot mina ben samtidigt som hon tittade bort mot matskålarna. Jag förstod först inte vad hon ville, för jag hade ju nyss hällt upp mat. Det visade sig att Kumi hade länsat samtliga skålar. Jag hällde upp mat till Wilma som omsorgsfullt började äta.

Jag satte mig sedan vid skrivbordet och började fundera på en matteuppgift. Det trivsamma knaprandet från Wilma kändes rofyllt. Efter en stund kom jag på mig själv med att känna hur en stressande känsla hade smugit sig på. Jag märkte även att knaprandet hade ökat och att det lät mer eller mindre maniskt. Jag snurrade runt stolen och fick se att Wilma hade blivit utbytt.


Kumi måste vara bottenlös...

Vi försöker ge dem på olika håll i vanliga fall, så vi kan ha lite kontroll över deras matintag, för Kumi slutar aldrig äta om hon ges den möjligheten.

/Sandra

Badpojkar

När man närmar sig badkaret så har man garanterat 2 katter med sig. Elvis och Boris älskar att vara med när man badar. Sitter dom inte på kanten så går dom runt och balanserar mellan burkarna. Naturligtvis så misslyckas deras balanskonster då och då och dom plumsar i men tro inte att det blir panik nej upp igen och fortsätt vandringen runt badkaret. Ibland lägger dom sig på kanten och då har dom noll koll på sin svans som är mer i vattnet än övanför. Dom är riktigt härliga när dom bara sitter och väntar på att man ska krypa ner i vattnet och dom får sitta med.



/ Kina