Slappardag

Även katterna känner av det gråa och trista vädret och slappar mer än vanligt. Idag tror jag dom mest har rört sig mellan filten och matskålarna. På bilden är det Boris och Elvis men alla är ovanligt slöa idag. Kubiken och Charlie har legat ihop på hatthyllan och Totte i soffan i sitt rum innan han gick ut. En kattslappardag idag ;) 

 
/ Kina

Den populära duken

Den nya påskduken verkar vara det mest uppskattade föremålet i lägenheten just nu.
 
Varje morgon möts jag av det här...
 
 
...eller ännu oftare av att duken ligger i en hög på golvet. Jag hinner knappt lägga tillbaka den förrän någon katt glatt attackerar eller somnar på den. Kumi är allra värst. Hon kastar sig över duken med sådan liv och lust att hon allt som oftast råkar rulla in sig som en liten korv med enbart benen sprattlandes utanför. Ibland hörs en duns och då har hon råkat ramla ner och det gör henne bara ännu mer vild. Duken får stå ut med en hel del. Otroligt nog så ser den fortfarande ny ut.
 
/Sandra

Påskpyntsnorparen

I helgen var vi iväg för att köpa lite påskpynt. När vi kom hem packade vi upp allt på bordet och det tog inte lång tid förrän inspektör'n var i farten med att nosa och pilla på allt det nya.
 
Mest intresserad var hon av den lilla påskharen vi hade köpt.
 
Sen var det väldigt spännande så fort jag råkade prassla med något också.
 
Men så fort jag slutade med prasslandet stod åter påskharen i fokus och flera gånger hann hon norpa åt sig den och kuta iväg med mig efter. Ena örat blev lite gnagt på, men annars verkar det ha blivit den perfekta blandningen av pynt som inte gick sönder och Winnie som fick ha kul.
 
/Sandra

Charlie överallt

Så har det kommit lite snö och våren fick ett tillfälligt bakslag. Jag gick ut för att ta lite fina snö bilder i trädgården och ingen var gladare än Charlie, han var med överallt linslus som han är. Tar gärna kort på mina katter men ibland vill man ha naturkort utan katt. Han gjorde så gott han kunde för att vara med den rackaren. Blev fina kort tillslut med och utan Charlie

 
/ Kina

Tatuering

Jag har funderat på att tatuerat in tass avtryck på min vad eller någonstans runt där ialla fall. Nu är kruxet att jag har ingen smärt tröskel och tycker det mesta gör ont men det skulle vara så snyggt inbillar jag mig. Grå färg kanske ?? Jag har kikat runt på lite bilder på nätet hur andra har det.

      

Något åt det hållet, vad tror ni...
Nu ska jag mest samla mod

/ Kina

fynd i kattlådan

Idag gjordes ett märkligt fynd i kattlådan tänkte då inte på kiss och bajs nä fyndet visade sig vara spaden som jag gör rent lådan med. Den har sin plats ovanpå lådan men någon eller några (Boris & Elvis) har fått ner den och in i lådan för att sen krafsa över den. Företagsamma killar minsann...Skulle ha varit kul att se hur dom fick upp spaden över kanten ;) 


/ Kina

Ute premiär...

Så kom då dagen...då Boris och Elvis kunde vara ute en liten stund och njuta av sol och värme. Dom var ute ca 2 tim och jag tror det var blandade känslor. Spännande, otäckt, kallt, varmt, ja allt skulle insupas så att ta bilder på dom var inte helt lätt för dom var överallt samtidigt haha

Elvis står för några sekunder stilla och funderar på vad nästa tokryck ska bli

Boris är lite mer försiktig men spanar lite på Sigge som står utanför och undrar vad som händer

Sigge som inte är vår katt men som mer och mer blir det är ute med oss
när vi fikar och smakar gärna en bullbit
 
/ Kina


 

Soldag

Idag skiner solen in rejält och katterna tar till vara på värmen som det ger.
 
Wilma ligger på vanligt vis med bakbenen rakt bakåt.
 
Winnie blir som alltid exalterad när det emellanåt glimmar och blänker lite extra på väggarna. Hon skriker, springer och hoppar för att fånga allt som kan tänkas röra på sig.
 
Kumi är den största soldyrkaren av de alla. Hon är så rutinerad att hon flyttar med solen när det behövs.
 
När Winnie blir så här yster kan Kumi inte låta bli att ryckas med utan hon måste helt enkelt tassa på Winnie så fort hon kommer åt.
 
De kommer kunna njuta några timmar till. Sen försvinner solen runt på andra sidan huset.
 
/Sandra

Dagens arbetskamrat

I dag sitter jag hemma vid skrivbordet och pluggar inför en mattententa och i stolen vid bordet bredvid huserar ingen mindre än Winnie.
 
Basses favorittangentbord står till förfogande och ger henne stora möjligheter att kunna jobba effektivt under dagen. Kanske skapar hon ett nytt programmeringsspråk eller varför inte sätta sig och rätta buggar i husses kod? Jag kanske hyser lite väl stora förhoppningar för hittills har hon mest varit intresserad av att försöka bita bort den gula knappen ni kan skåda på tangentbordet. Den ska tydligen inte vara där enligt Winnie. När hon inte får tillåtelse att bita på knappen hur mycket som helst så tar hon istället tag i sladden till tangenbordet och försöker helt enkelt dra iväg med alltihop. Kanske för att eventuellt kunna ta sig in under soffan och fortsätta operation ta-bort-den-gula-knappen utan att jag kommer och stör.
 
 
/Sandra