Man äter inte i ett sovrum /Kumi

I går fick katterna vara instängda i sovrummet under några timmar eftersom det kanske skulle gå in folk i lägenheten och kolla på kylskåpet medan vi inte var hemma. Jag ställde in kattlåda, mat och vatten. Winnie verkade inte ha något emot att bli instängd, men blicken jag fick av Kumi när jag bar in henne var inte att leka med.
 
När vi kom hem och släppte ut katterna så skrek Kumi högt och tittade på matburken. Jag fyllde på matskålen, som stod kvar inne i sovrummet, och trodde allt var bra. Men Kumi var inte nöjd. En stund senare så sprang hon efter Basse och skrek och tittade på matburken. Han fyllde på skålen inne i sovrummet igen för Winnie hade ätit upp allt. Kumi såg fortfarande otroligt missnöjd ut.
 
Det var först när jag började återställa saker till det normala som hon började slappna av. Jag bar ut kattlådan från sovrummet och ställde den på sin rätta plats igen. Kumi skyndade sig genast dit och använde den. Jag ställde tillbaka alla matskålar där de brukar stå. Kumi skyndade sig snabbt dit och började äta. Enligt henne var det tydligen inte okej att flytta runt saker på det där viset, och att äta inne i sovrummet fanns inte på världskartan. Ute i köket ska maten vara, annars vägrar hon.
 
 
/Sandra

Hon hade spanat på den länge

 
 
/Sandra

Upplärd av mamma

När Kubiken bodde hos oss så fick vi vara på vår vakt hela tiden. Kubiken tyckte nämligen att det passade alldeles utmärkt att sno mat från bordet eller varför inte hoppa upp på köksbänken och snokar reda på lite rester. Winnie är precis likadan. Vi ser så otroligt mycket av Kubiken i Winnie. Det är svårt att sätta fingret på just vad det är, men Winnie är definitivt en liten lill-Kubik. I går visade hon prov på sina tjuvaktiga färdigheter när hon snodde en såsindränkt potatis och sprang in under soffan med den. Skillnaden mellan Winnie och Kubiken i detta fall är att Kubiken hade valt kycklingen som låg bredvid potatisen.

Katten som uppfostrat Winnie.
 
/Sandra

Elvis fyller 2 år <3

Idag fyller Elvis 2 år Grattis gos killen. Nu kommer vi inte att fira det något speciellt eftersom han inte är någon speciell gourmekatt som önskar sig något extra.
Jag sjöng lite för honom men tveksamnt om det var uppskattat. 
Tänk vad tiden går fort, det var ju inte längesen jag och Sandra var till Maria i Märsta och hälsade på honom för att spana in killen.


Så klart man inte kunder motstå denna sötnos.
Idag som 2 åring ser han ut så här



/ kina
 

Kubiken har gjort sig hemmastadd hos mamma

 
Hon har hittat sängen.
 
Hon vet mer än väl var maten finns.
 
Hon ser ut som att hon äger stället när man är där och hälsar på.
 
Hon har hittat fågelbordet och sitter i närheten och lurpassar de gånger hon behagar gå ut.
 
Hon verkar ganska nöjd. Ligger mest och sover och gör inte så mycket väsen av sig. Förutom när det är matdags. Då kommer hon farande i full fart och pressar sig fram för att vara först.
 
/Sandra

Besök av Elvis

För några veckor sedan var Elvis på besök här hemma hos mig. Han och mamma skulle på utställning och passade på att tillbringa natten tillsammans med mig och Basse. Jag finner ju den där siamesen och orientalen lite märkliga. Ja, jag tycker om dem, men de gör ofta så konstiga saker. Missbedömer avstånd, ramlar ner från stolar, springer in i stolsben osv.
 
Med stor nyfikenhet inväntade jag vad som skulle hända denna gång. Det dröjde inte mer än en timme förrän Elvis hoppade rakt in i ett fönster. Tjong! lät det och en oförstående Elvis vinglade iväg från platsen med en ojande mamma efter sig.
 
 
/Sandra

Hjälpsamme herrn....

 Stefan fyller på salt i diskmaskinen och så klart har han hjälp....
 
 
/ kina

Melvins marsch

Vissa bilder kan verkligen göra en glad. På min dator har jag några sådana bilder som alltid ligger lättillgängliga för att jag ska kunna titta på dem och bli glad när något känns jobbigt. En av dessa är på Melvin.
 
 
Han hade nyligen lärt sig gå och spatserade fram med höga steg. Den lilla antenn-svansen pekade ständigt rakt upp och han såg så otroligt målmedveten ut när han marscherade runt på vårt sovrumsgolv. Jag vet att vi filmade en del när de var små och när jag hinner ska jag försöka klippa ihop en film och eventuellt lägga upp här.
 
/Sandra

Hon passar in

Det har varit tentaperiod och nu är den äntligen över. Katterna har varit lika hjälpsamma som alltid. Kumi har agerat ryggvärmare och Winnie har jagat efter mina papper. En morgon blev jag väckt av hur hon satt på skrivbordet och tassade ner papper efter papper på golvet. Hon har även blivit påkommen med att bita på min termodynamik-bok. Man kan ju inte annat än bli lite stolt över att hon redan visar intresse för naturvetenskap.
 
 
/Sandra

Invigningen var gjord på ett ögonblick

Jag har köpt en ny tvättkorg på IKEA så innan den kom på plats så var det ett visst pyssel och skruvandes.
Allt övervakades noga av de 3:s gäng som består av Boris, Elvis och Charlie.
Väl på plats så hann jag precis lägga över smutstvätten från den gamla korgen och lägga ett skynke över så var gänget på plats och invigde korgen.
Som dom trivdes....alla 3 trängde sig ner och njöt av att få vara först på plats.
Dom är riktiga knaskatter.



 
/ kina

Någon är väldigt hjälpsam

Idag när jag kom hem var det en överraskning som väntade. Någon har börjat riva tapeterna i vardagsrummet. Visserligen har jag lite planer på att göra om där men inte nu.
Utan att ha sett någon skyldig eller ha några vittnen så har jag 2 misstänkta direkt nämligen Boris och Charlie.
Jag känner mina katter så väl så jag vet precis att det är någon av dom, men tillsvidare är dom inte dömda men jag har dom under uppsikt....hahaha



/ Kina
 
 

Winnies senaste väckningsmetod

Imorse blev jag väckt av att en kvinnoröst började prata högt utanför sovrummet. Jag hann tänka tankar som: "Har någon av våra mammor tagit sig in i vår lägenhet?" och "Har vi lämnat dörren olåst och grannarna råkat gå fel?". Kort därefter hörde jag att denna kvinnoröst inte pratade svenska. Jag gick upp och fick se en glad Winnie som satt på vardagsrumsbordet med ena tassen på fjärrkontrollen. Hon hade alltså lyckats starta tv:n. Det var ju ett nytt sätt att väcka oss på. Lilla busungen.
 
 
/Sandra

Ny kattsand

Jaha så har jag återigen provat ny kattsand och känner mig jätte nöjd och kommer nog att fortsätta med den så gott det går.
Ett litet krux är att det säljs av Grizzly Zoo och det finns ju inte i Enköping men i Uppsala så här gäller det att uttnyttja att Stefan jobbar där.
Påsarna är på 14 kg och du får 2 st för 279 kr. En finkornig sand som klumpar sig jätte bra.
Nu kanske det ska tilläggas att jag bara har haft sanden i 14 dagar så man kanske ska vänta ett litet tag med kommentarer men jag känner redan nu att det här kommer att bli bra.
Compact Care Oparfymerad 14kg
 

/ kina