Julklappen

Julklappen från mamma används flitigt här hemma. Den enda som är skeptisk är Wilma som helst inte går för nära, men både Kumi och Winnie brukar ligga och sova i den.
 
Jag var faktiskt tveksam till en början om de skulle våga använda den och det hände inte så mycket den första veckan. Det var först när solen sken rakt in på julklappen som Kumi klättrade upp och lade sig tillrätta för att kunna njuta ordentligt. Sedan dess har hon varit den trogen och när Winnie såg att Kumi låg i den så var hon inte sen med att prova hon också.
 

/Sandra

Varför det kan vara mer komplicerat att plugga hemma än på t.ex. biblioteket

I går ville jag så gärna sitta vid köksbordet och plugga istället för att stänga in mig på kontoret. Jag hade till en början förhoppningar om att faktiskt få sitta någorlunda ostört, men det dröjde inte länge innan jag fick sällskap. Det kändes sedan som att katterna på löpande band valde att ockupera mitt räkneblock.
 
Först ut var Winnie.
 
En stund senare var det en fluffig hårboll som tog plats.
 
Här är det en bestämd Kumi som påpekar att det är dags för hennes mellanmål.
 
Slutligen så blev det på detta vis.
 
/Sandra

Kläder

Kläder är populära här hemma. Så fort vi lägger i från oss till exempel en tröja så kommer det en katt och lägger sig på den. Även om det finns en hel säng att ligga i så väljer de helst fläcken där klädesplagget befinner sig.
 
Wilma väljer oftast att ruva på Basses tröjor och om Winnie får välja så är någon av alla mina pyjamasar som gäller. Kumi är inte så mycket för det här med kläder. Speciellt inte om de ligger på golvet eller om de upptar hennes favoritplatser. Var sak på sin plats är mer hennes melodi.
 
Här ligger Winnie och myser på min myströja.
 
/Sandra

Charlie, katten överallt

Charlie älskar att vara ute och nu när det är så skönt och snöfritt så far han runt som ett löv för vinden. Han är riktig rolig att studera, han springer upp i ett träd för att sen fara runt på grenarna och sen springa ner för stammen och göra om samma procedur i ett annat träd. Han springer runt och hoppar efter saker i luften som bara han ser, får lite tokryck och springer mot dörren när man öppnar för att i sista stund svänga och ut på gräsmattan igen.
Ja så där håller han på och det är väl tur att den katten med den energin kan springa av sig. En lustig grej är att när han var liten och kattunge fick han smeknamnet Kronblom för han var lite lat och låg mest men oj vilken tur att han inte kallas det nu. Kanske man ska kalla honom duracell katten.




/ Kina
 

Eftertraktad väska

Både Winnie och Kumi tycker väldigt mycket om väskor. När vi hade en kompis över för någon vecka sedan så var det brottningsmatch om vem som skulle få inta dennes väska. Kumi vann och låg nöjt och sov på väskan.
 
Efter någon timme kom Winnie tillbaka och hon kunde verkligen inte låta bli att tassa på Kumi som till slut blev så less att hon gick därifrån. Winnie var då snabb med att ta sig in i väskan och där låg hon sedan och hade det bra tills det var dags för vår kompis att ta sin väska (utan katt) och gå hem igen. Som tur är så tycker de flesta vi känner att det är helt okej att våra katter rotar i deras väskor. Vi försöker dock vara noga med att hålla koll på Winnie så hon inte snor eller förstör något. Det kan ju gå lite vilt till ibland.
 
 
/Sandra

Helgmorgon

Jag gillar det här med att få sova ut ordentligt på lördagsmorgonen för att sedan vakna upp och vara omringad av myströtta katter.
 
En annan sak jag gillar är att baka bröd till frukost. För att skydda det nybakade brödet från katterna så lade jag en handduk över. Eftersom den blev varm så var den någon som verkade anse att det var en ypperligt mysig plats att slå ner rumpan på.
 
Är kanske inte alltför svårt att gissa vem det var...
 
/Sandra

Städning

Kumi har alltid starkt ogillat dammsugaren. Så fort den kommit fram ur städskåpet har hon varit den första att kasta sig in under sängen, men nu har något hänt. De senaste veckorna har hon nämligen inte alls gömt sig utan snarare visat intresse för "åbäket".
 
Så här såg Kumi ut när jag dammsög runt soffan där hon låg. Lite bekymrad valde hon ändå att ligga kvar.
 
När jag fortsatte dammsugningen ute i köket kände jag mig iakttagen och mycket riktigt så var det någon som satt och spejade. Hon fortsatte sedan att förfölja mig genom hela lägenheten och kostade sig till och med på ett skutt över dammsugaren.
 
Fortsätter det så här så kanske jag snart har en katt som glatt sitter ovanpå dammugaren och åker med genom alla rum.
 
/Sandra

Naturlig gallring varje år

Varje år när det är dags att plocka undan alla tomtar så är det en viss naturlig gallring som sker. Det har blivit så sen Boris och Elvis kom in i våra liv för dom håller nämligen på pillrar på allt och vissa tomtar tål inte det.
Så varje år kastas det några för att samtidigt köpas in några. 
I år var det 2 tomtar som blivit av med sina armar men dom kommer jag inte kasta utan ska limma fast armarna och nästa år ställa dom högre upp. Dom är lite extra värda eftersom dom är hemgjorda till mig. 
Så jag ska göra en plastikoperation så kommer dom sen att bli som nya
Dessa pillriga katter som aldrig kan låta något vara.



/Kina
 

Soffmys..

Idag är det skidor på TV:n och jag har lite svårt att få något annat gjort då jag bara hamnar framför TV:n. En som ligger i soffan och njuter och tittar på skidor är Totte. Han kommer nog inte vilja gå ut idag om jag känner honom rätt. Lite avundsjuk blänger jag på honom när jag går förbi och ser hur mysigt han har det. 



/ Kina