Tentaplugg med Winnie!

När jag pluggade till tentorna som skrevs för någon vecka sedan så hade jag stadigt sällskap varje dag. Ungefär så här såg det ut:
 
Glad Winnie på föreläsningsanteckningar.
 
Nöjd Winnie på räkneblock.
 
Winnie vill ha lite kroppskontakt.
 
Winnie sitter på min Physics Handbook.
 
Winnie sitter på block där jag räknar och flyttar efter ju längre ner på sidan jag kommer.
 
Winnie kommer på att hon kan krypa in i Physics Handbook...
 
...och har det ganska bra där.
 
Winnie somnar mot min arm.
 
Winnie somnar rakt upp och ner framför mig.
 
Underbara katt!
 
/Sandra

Papper med minnen

Tidigare i dag när jag gick igenom katternas papper så fick jag syn på Kumis vaccinationsintyg och en del andra informationspapper som vi fick med oss när vi hämtade henne från katthemmet. Jag kunde bland annat se att hon togs in på katthemmet i november 2008 och att hon fick sin första vaccination där den 26:e november. De fick in en anmälan om henne redan på våren samma år. Hon hade setts stryka runt i ett område på landet under en tid, men just då kunde de inte ta in henne. I augusti 2010 flyttade hon slutligen hem till oss. En av de bästa sakerna som hänt mig!
 
 
/Sandra

mys framför kaminen

Premiär häromdagen att tända kaminen och jag hann knappt blåsa ut tändstickan så var Boris och Elvis på plats.
Ingen kan njuta som dom framför kaminen, dom kan ligga där i timmar och sova. Ändå har vi absolut inte kallt inne tvärtom vi har väldigt varmt utan att ha element eller kaminen på men värmen från en sprakande kamin slår allt.
Fina goskatter

 

Men Charlie då !!!

inte nog med att han slickar ur grytan, han sitter dessutom i tallriken.
Efter att ha ätit kalops en dag så lämnades bordet oavplockat några sekunder...och vips så upptäckte Charlie att min sås var ett av det godaste som finns.
Han slickade och slickade och det syntes och hördes så gott han tyckte det var.
Om han fick fortsätta efter upptäckten ?
Så klart han fick...jag kunde ju diska ur den lite senare, klart grabben ska ha gosås hahaha

 

Att komma hem

Att komma hem till lägenheten är bland det bästa på hela dagen. Man blir alltid så väl mottagen. Kumi kommer galopperande och slänger sig vid ens fötter och Winnie blir så till sig att hon försöker klättra upp längs benen på en. Ibland hänger hon till och med i jackan. Wilma tar det lugnare. Hon sträcker på sig, gäspar och kommer gående för att nosa. En liknande scen utspelar sig när Basse kommer hem. Det är svårt att inte bli glad. Katter måste ju vara bland det bästa man kan ha i sitt hem.
 
 
/Sandra

Linslus....nr 1

 I våran hall har jag ett vitt skåp som jag har haft vandrande pinnar i men nu är det ett prydnadsskåp.
I det skåpet inreder jag efter säsongen så nu är det lite höstmys där...lite pumpor och lite höstlöv och några elektriska ljus. När jag pysslar i det skåpet är jag ivrigt påhejjad av Elvis..han ska verkligen vara med och tassa och nosa och pillra på allt. När jag sen var klar och ville ta ett kort så satte han sig så fint framför skåpet och ville vara med på bilden för det var ju verkligen han som hade varit med och pyntat..hahaha

 
/ Kina

Det bästa vi köpt

Klösträdet vi köpte innan sommaren kan ju ha varit bland det bästa vi köpt till våra katter. Det är nästan så vi skäms över att vi inte köpte det tidigare. Sedan innan hade vi ett mindre klösträd, men det visade sig ganska snart att takhöga klösträd var grejen, åtminstone om Winnie fick bestämma.
 
Winnie klättrar, svingar sig och sover i klösträdet flera gånger om dagen. Det är som att hon aldrig får nog.
 
 
Kumi är inte så mycket för höjder, men hon kryper gärna in i "grottan" för att sova om dagarna.
 
 
Med Kumi och Winnie borta från det mindre klösträdet så har Wilma sett sin chans att ta över det helt. Vi bestämde oss för att flytta det till hennes favoritplats ute i hallen och det var lyckat för nu ligger hon alltid en bit upp från marken och spanar åt alla håll.
 
Ibland leker vi med tanken att i framtiden, när vi bor större, ha minst ett klösträd i varje rum. Ingen skulle nog bli särskilt förvånad om det faktiskt blev så.
 
/Sandra

Man skulle vara bäckfisk ibland..

Det är inte ofta det händer men det händer...alla 5 katter är inne samtidigt och ska ha mat.
5 skålar görs iordning på bänken för att sen lyftas ner till en flock leojn känns det som...dom är alltid hungriga.
5 skålar kan INTE lyftas ner samtidigt så det blir lätt kaos när det bara kommer 2 skålar med mat åt gången och även om jag är snabb som en kobra med dom andra skålarna hinner jag få den där blicken av någon
- men jag då !!!!
den där blicken som tittar och undrar varför just inte jag får någon mat...det tar knappt några sekunder innan alla skålar är på golvet men oj vilka blickar jag hinner få.
Ljudet lite senare när 5 katter smaskar förnöjt samt lite små morrandes så ingen annan ska försöka i fel skål...är ett härligt ljud.

 
/ Kina

Nätter med katter

Inatt sov jag så där bra och ordentligt. Under hela natten kunde jag röra mig nästan helt fritt vilket uppskattades. Jag kunde sträcka ut ett ben åt ena hållet, rulla runt och slippa att behöva ta hänsyn till sovande katter eftersom vi sov med dörren stängd. Detta på grund av att natten innan var en smärre "kattastrof". Det var tamejtusan katter överallt i sängen. Flyttade jag ett ben så flyttade de snabbt efter så att jag låg låst i den nya ställningen och om jag då försökte rulla runt så kom det genast en katt och lade sig bakom min rygg så att jag inte skulle kunna rulla tillbaka.
 
Värst var det när jag vaknade av att jag låg fastspänd. Det kunde ju ha varit en obehaglig dröm, men nej, det var på riktigt. I sängen hade vi ett täcke som Basse och jag låg under och någon gång där mot tidiga morgontimmarna så placerade sig katterna som tunga klumpar på båda yttersidorna av täcket vilket gjorde att vi inte kunde röra oss. Där låg vi, fångade under vårt egna täcke med bara näsorna som stack fram. Basse bara sov och sov, men jag stod inte ut. Jag blev varm och fick ont i kroppen av att tvingas ligga på rygg för länge. Så jag tog mod till mig drog loss täcket från Kumi som låg på min sida. Hon visade inga tecken på att bry sig och lyckan över min frihet var stor. Dock låg jag ju fortfarande inklämd mellan henne och Basse. Detta tog slut runt halv sex ungefär. Då vaknade Winnie som fick för sig att hon skulle bita hål på en filt vi hade i sängen. De andra katterna ledsnade på hennes bökande och lämnade sovrummet och en stund senare lämnade även Winnie sovrummet genom att bli utburen. Ett av de bättre besluten den natten.
 
Den som är skyldig till att det blev ett litet hål i vår filt.
 
/Sandra