Trött Kumi

Just i detta nu ligger jag i soffan och är lite krasslig. Kumi ligger bredvid och gör ifrån sig en massa ljud. Hon snarkar, grymtar, suckar och smackar. Rolig ser hon ut också med tungan ute och ena ögat halvöppet. Jag ligger spänt och väntar på nästa grymtning. Så himla mysigt ljud.
 
 
/Sandra

Mattepapperstjuv

När jag skulle sätta igång med dagens plugg så saknades några av mina papper. Jag letade både i lådor och på hyllor. Jag kikade igenom mina anteckningsblock för att se om de hade råkat hamna där, men det var tomt. Jag for runt i lägenheten och skymtade plötsligt något välbekant i ögonvrån. För vad var det egentligen som stack fram under soffan?
 
 
När jag kikade in så låg inte mindre än tre av mina papper där. Undrar om det var därför Winnie var så ivrig på min Mathematics Handbook igår. Hon bet till och med sönder påsen som den låg i. Hon måste ha förstått att den boken kan vara till stor hjälp om man vill räkna de uppgifter som jag hade gjort på de där papperena. Jag antar att hon satt där under soffan större delen av natten och räknade och hade sig. Det kanske är därför hon fortfarande ligger helt utslagen och sover. Vektorfält kan ju vara lite knepiga.
 
 
 /Sandra

Lina

Lina och Winnie är bra lika på en del saker och speciellt när det kommer till intresset för att bära iväg med kläder. Det fick jag erfara sist jag var hemma. Jag stod nere i gästrummet och skulle packa upp lite kläder att ta på mig. Lina låg nyfiket bredvid och studerade vad jag hade för mig. När jag drog upp ett par byxor så hängde hon plötsligt i andra ändan, när jag skulle ta upp ett par strumpor så snodde hon den ena strumpan och sprang iväg och när jag en stund senare hörde ett märkligt krafsande ljud så fick jag se hur Linas rumpa stack upp ur väskan. Hon var då i full färd med att leta efter nya saker att hämta. Hon är precis lika arbetsam som Winnie och båda är väldigt envisa med att hämta saker för att sedan lägga dem på en annan plats.
 
Det är så roligt att bo i gästrummet för vi vet ju aldrig vad Lina ska hitta på. Om kvällarna brukar hon i alla fall lugna ner sig och då är hon så himla gosig och kelig. Tänk att hon bodde med oss när hon var liten. Det är knappt så man kan se att det är samma katt. Hon är så rolig och rar och det ska bli så himla roligt att komma hem till jul och bo med henne igen.
 
 
/Sandra

Lata dagar i solen

Elvis som älskar att leta upp soliga plaster hittades härom dagen med denna stil. Strunt i blomkrukorna, strunt i att jag knappt får plats det är ju i solen som gäller
 
 
 
 
/ Kina

Annorlunda fisk

Vissa har fiskar i sitt akvarium och vissa har katter...som jag. Akvariet hann inte mer än landa på golvet så gjorde sig Wilma bekväm i den. Tanken är att vi ska ha vandrande pinnar i den med ett nät tak men jag är lite osäker. Hur sjutton ska jag undvika att ha katter sittandes i den, för  jag misstänker att dom struntar i att det är både tak och pinnar i den om dom ens ser dom stackars pinnarna.

 
/ Kina

3 år med Kumi

I dag är det tre år sedan jag och Basse åkte till katthemmet för att hämta Kumi, eller Vivvi som hon hette på den tiden. Jag kommer ihåg hur nervösa vi var när vi åkte dit och hur otroligt lyckliga vi var när vi var på väg hem med vår lilla älskling.
 
Vi flyttade i samma veva ut från vår studentkorridor och in i en förträffligt fin liten tvåa. Kumi var till en början på sin vakt. Hon var dock väldigt nyfiken och kunde inte låta bli att sitta och kika på oss när vi monterade ihop möbler. Gladast blev hon när vi fick soffan på plats. Jag glömmer aldrig hur hon hoppade upp i den och hur hon varsamt trampade runt i den samtidigt som hon spann högt. Sen lade hon sig ner och fortsatte ha koll på oss från sitt hörn där i soffan.
 
Nyinflyttad Kumi för tre år sedan.
 
Vi funderade mycket på hur Kumi skulle kunna tänkas vara som katt. På katthemmet var hon inte så aktiv när vi var där och hälsade på och vi visste inte heller om hon var den där typen som var slarvig med lådan eller om hon till exempel tyckte om att riva sönder tapeter. Det visade sig att vi fick en katt som mer eller mindre aldrig hittade på hyss.
 
Kumi var den ulitmata katten för oss och vi tyckte det var så himla mysigt att ha någon att komma hem till efter skolan. Hon var lugn och snäll och såg verkligen ut att njuta av sitt nya liv som studentkatt efter att ha bott på katthemmet under en så lång tid. För mig var lyckan total. Efter att i smyg ha suktat efter Kumi på katthemmet i över ett år så kändes det magiskt att hon äntligen bodde hos oss. Att hon och jag äntligen fick vara tillsammans. Att vi fick vårt lyckliga slut, trots att det bara några månader tidigare hade varit en omöjlighet.
 
/Sandra

Gästrumskatten

Under mitt besök hos mamma så bodde, jag som vanligt, nere i gästrummet. Där är det fritt fram för mormor och morfars katt, Lina, att hälsa på. Man kan nästan säga att rummet är hennes för det är hon som alltid använder sängen när ingen är där och hälsar på. Nyfiken som hon är så vill hon givetvis vara med och ha koll på vad vi har för oss när vi bor där. Hon brukar ligga vid våra fötter när vi sover eller sitta och kika ut genom fönstret. Ibland jagar hon flugor och rusar mitt i natten rakt över våra ansikten och ibland rotar hon fram saker ur våra väskor. Ibland har hon ner en blomma eller två och ibland envisas hon med att sova i papperskorgen. Allra mest livat blir det när hon och Winnie kommer igång tillsammans. Mormor brukar berätta hur alla mattor i hela huset ligger huller om buller efter att de farit runt, men att det inte gör något eftersom de verkar ha det så skojigt.
 
 
/Sandra

När feber uppskattas

Jag har varit hemma hos mamma i några dagar och eftersom jag varit sjuk har jag mest tillbringat min tid i hennes soffa. Svettig och febrig låg jag där och det var som att min varma kropp drog åt sig siameser och orientaler likt en lampa drar åt sig flygfän. Så populär har jag inte varit sedan jag i vintras slog mig ner där bärandes min fleecetröja.
 
De gånger jag inte låg i soffan så fann jag dem ligga och köa om att få platsen inne i transportburen. Den här gången var det Elvis som hann först.
 

/Sandra

Plötsligt luktade det mat !!

I morse när jag hade åkt och jobbat och Stefan låg kvar en stund då han har semester så kände han plötsligt en svag doft av mat. Skinka, korv !! vad är det som luktar, samtidigt hördes ett väldigt prassel under sängen. Efter att ha gjort en snabb koll under sängen så var det bara att konstatera att Winnie var i farten. Hon hade nämligen plundrat min väska ute i hallen där det fanns en påse kattmat kvar sen gårdagen. Hur hon kom in i väskan är ett mysterium då det är dragkedja....snott påsen och slaktat den under vår säng.
Så visst det luktade lite mat, fast kattmat då ...
Den lilla odågan :)

 
/ Kina
 

Det händer lite på rastgården

Sakta men säker börjat det hända saker ute i rastgården. Man börjar nu se helheten hur det kommer att se ut. Mycket är kvar men det tar sin tid, har ju inte direkt någon snickare som står där hela dagarna och snickrar. Stefan jobbar på så gott det går och det ska bli så himla spännande att få inreda sen och ta ut Boris och Elvis och se vad dom tycker. Tror dom kommer att älska att vara där ute.

 
/ kina