Som 2 kattstatyer

Hittade mor och son i trädgården...ganska vanligt för där den ena är så är oftast den andra. Men som mor så håller man väl koll på sina barn sen spelar det ingen roll om man är katt, människa eller något annat djur.
Kubiken har iallafall sten koll på Charlie och jag tror han tycker det är ganska skönt med morsan ändå.
Nyss låg dom som 2 kattprydnader i trädgården...såg riktigt fint ut.



/Kina
 

Det var ju det här med hockey intresset....

Ikväll är det hockey och Elvis och jag bänkade oss raskt framför TV:n med popcorn och en tillbringare vatten. Han är både intresserad av hockey och popcorn så jag såg fram emot en helkväll ihop. 
Nu blev det ju inte riktigt så...efter några popcorn och några minuter in i matchen så bangade Elvis !!! 
Han bara kröp ihop som en boll och somnade här bredvid så nu blev jag lite själv som hejjar på grabbarna på TV:n.

Bangis...
 
/ Kina

Sovplatser

Det här är lite utav standardplatserna för mina katter. Wilma på golvet nedanför soffan, Winnie i soffan och Kumi ovanpå ryggstödet. De ligger på detta vis under större delen av förmiddagen och en sväng efter lunch. Sen flyttar sig Wilma till en köksstol och Winnie går in i sovrummet. Kumi däremot ligger gärna kvar. Från sin plats har hon nämligen ypperlig utsikt över en park, en rondell och en massa tåg som åker fram och tillbaka. Fullt upp med andra ord.
 

/Sandra

I rastgården del 2

Under påskhelgen fick Boris och Elvis komma ut i rastgården en sväng.
 
Totte var uppspelt till en början, men lugnade efter en stund ner sig och satt mest och betraktade besökarna och vad de hade för sig.
 
Lina drog sig undan efter att uppståndelsen lagt sig och verkade istället trivas med att ha koll på avstånd.
 
Elvis hade däremot inga tankar på att lugna ner sig. Speciellt inte när han precis hade funnit en skalbagge som knatade runt.
 
Nyfikenheten visste inga gränser. Vad var det för något?
 
Skalbaggen var väldigt målmedveten och spatserade raka vägen mot stängslet.
 
Vid det laget började Boris undra vad i hela friden det var som var så intressant?
 
De båda hade stenkoll på den lilla baggen som vant grävde sig under stängslet.
 
Sen fortsatte den sin färd på utsidan. Fyra kattögon följde den intresserat.
 
/Sandra

Mösstjuven är i farten igen

I morse när jag kom upp stod soffbordet snett. Att katterna skulle lyckats flytta på det kändes inte så sannolikt. Ju mer tiden gick desto mer nyfiken blev jag. Till slut tog nyfikenheten över och jag kunde inte hålla mig från att fråga Basse, som var på jobbet, om det var han som var den skyldige. Det var han.
 
 
Hans svar blev "För ledtråd, kolla i översta byrålådan!". I lådan visade sig en smått tilltygad version av hans mössa ligga.
 
 
När han skulle ta på sig mössan i morse så hittade han den inte. Efter att ha levt länge med Winnie så kunde han snabbt dra slutsatsen att mössan förmodligen låg under soffan och mycket riktigt så gjorde den det (han hade flyttat på bordet för att nå tillräckligt långt in).
 
Han hade råkat lägga ifrån sig den på byrån i hallen i går medan han tog av sig skorna och då var hon där och snappade åt sig den. Vi har någon gång i förväg bestämt att Basse ska slänga av sig mössan på byrån när han kommer hem så att vi i smyg kan se hur hon går tillväga. Vad vi sett är att hon har stenkoll på att han kastar av sig den. Hon brukar sedan hoppa upp på byrån, kurra, blinka med ögonen och låtsas ha ögon för bara Basse. Så fort han vänder sig om för att prata med mig så böjer hon sig ner och biter tag i mössan. Sen står hon blickstilla och stirrar på oss. När hon anser att vi inte har koll så slinker hon snabbt som attan iväg med mössan och placerar den under soffan. Sen kan lite olika saker hända. Ibland stannar hon under soffan för att leka och ibland lämnar hon sitt byte för att kunna återvända senare.
 
Basse ville först vara lite arg på henne, men hon var så glad, pratig och gosig när han tog fram mössan från soffan att det var svårt att inte plocka upp och gosa med henne.
 
/Sandra

Presenter

Jag har fyllt år och i detta hem är det en som nästan blir lika glad som jag över presenter. Winnie har nämligen lärt sig att paket ofta innebär kartonger och papper att leka runt med. Så blev det även denna gång. Så numera har Winnie en extra kartong till sin samling och en hel hög med papper som hon kan dyka in i och släpa runt på. Det brukar prassla på duktig borta i hennes hörna flera gånger om dagen.
 
Nästa födelsedag på schemat är hennes egen och vi har redan lite smått börjat finurla på vad vid ska hitta på som hon kan tänkas uppskatta.
 

/Sandra

Nu är det dags att packa ner..

I flera år har jag haft 2 prisskåp ute i hallen som sakta men säkert fyllts på med div priser och pokaler. På kvällarna har dessa skrytskåp sett så fina ut när lamporna tänds och lyser upp priserna men nu ska det bort. Då jag under en tid nu har utställningsuppehåll så har jag även börjat känt att det här bara står och samlar damm. 
Det kommer absolut inte slängas utan sparas i en kartong har ju lite svårt med att göra mig av med saker, dom mest betydelsefulla pokalerna ska dock få vara kvar och stå på en hylla. Det kommer att bli lite tomt i hörnet där skåpen har stått men jag har andra planer där så det blir nog bra ändå.



/ Kina